İçini Dökmek İsteyenler...
-
-
A single dream is more powerful than a thousand realities.
J.R.R. Tolkien
Şu cümle üstadı 33 yaşında profesör yapmış bize de silmarillion, hobbit, yüzüklerin efendisi gibi şaheserlerin kalmasına vesile olmuş. İnsan kurduğu hayalin peşinden yılmadan, yorulmadan koşunca dünyaya böyle güzel eserler bırakma şansını buluyor.
Şunu da orta dünya severler için bırakayım.
I don’t know half of you half as well as I should like
And i like less than half of you half as well as you deserve. -
Çılgın Hüzünlü
çünkü yaşamak gibi bir şeydi yaptığı
anasız bir tay gibi coşkun ve hüzünlü
akşamın dinginliğini otluyordu o zamanher sabah denize çıkar, bir elma yerdi
hüznünü ve çılgınlığını elmanın
gözünü yumsan ağzında duyarsınellerine bakma artık
çünkü kar yağıyor
çılgın hüzünlübüyük kentleri düşünse de rahatlasa
işte her şey nasıl haince karıştırılmış
kirli çamaşırlarla sabunlar ayrı semtlerde
saatin sonunda meydan
suyun sonu ilerde
böyle yaşamak zordur elbet anlıyorum
çılgın ve hüzünlüçünkü bakışları yazda geçmiş bir geceyi andırıyor
yaşanmış mı temmuzda mı belli değil
çılgın ya da hüzünlüşimdi dolaşıp duruyor aramızda
kıpkırmızı bir duygu olarak
doğudan batıya bir güz halinde
çılgın ve hüzünlübiraz dağ yollarını öğrenmesi gerek sanırım
kahırçeker mekkâri katırları gibi
onlar ki hiçbir şeyleri yok
korkunca çılgın sevinince hüzünlükar dindi
gerçekten dindi
ellerine bakabilirsin artıkTurgut Uyar
-
@aroma bir de hocam bu forum aliskanlik yapiyor, girecek sinavim yok ama arada bir bakiyorum hatta internete ilk girdigimde dogrudan burasi. tabii degerli dostlar kardesler edindim belki ondandir
-
@sbf1983 hocam haklısınız alışkanlık yapıyor forum uzun zamandır takıl ediyordum ancak 1 yılı aştı sanrım üye olalı önceden napiyordm diye geçen aklıma geldi
Güzel katkıları oldu benim için de forumun -
@aroma benim de takip etmem daha eski hocam. Özellikle 2017 kaymakamlik basligini cok takip ettim. Mulakata kalmam da forumdaki arkadaslarin paylasimlari, tecrubeleri vs bana cok yol gosterici olmustu. Bazen gerginlikler oluyordu bu sebeple foruma üye olmak cok istememistim baslarda.
-
Bir başka ülkeye, bir başka denize giderim', dedin
'bundan daha iyi bir başka şehir bulunur elbet.
Her çabam kaderin olumsuz bir yargısıyla karşı karşıya;
bir ceset gibi gömülü kalbim.
Aklım daha ne kadar kalacak bu çorak ülkede?
Yüzümü nereye çevirsem, nereye baksam,
kara yıkıntılarını görüyorum ömrümün,
boşuna bunca yıl tükettiğim bu ülkede.'Yeni bir ülke bulamazsın, başka bir deniz bulamazsın.
Bu şehir arkandan gelecektir.
Sen gene aynı sokaklarda dolaşacaksın,
aynı mahallede kocayacaksın;
aynı evlerde kır düşecek saçlarına.
Dönüp dolaşıp bu şehre geleceksin sonunda.
Başka bir şey umma
Ömrünü nasıl tükettiysen burada, bu köşecikte,
öyle tükettin demektir bütün yeryüzünü de.
(her mülakattan elendikçe aklıma bu şiir dizeleri gelir..) -
Bi olay karşısında soyleyimde icimde kalmasın düşüncesinden sonra ya kalbini kırdıysam pişmanlığı...iyi geceler dostlar!
-
40 olduğumda yine forumu takip edecek miyim ? yine aynı şarkıları paylaşacak mıyım? yine içimi dökecek miyim?zaten aşağı yukarı hep aynı şeyleri paylaşıyorsun bu dağ başında başka ne yapabilirsin ki zaten...hicbir şey degismedi buralarda aslında çok şey de değişti.sen değiştin be hocam.yetmez mi?yeter tabii ki.acıların,travmaların bile şekil değiştirdi artık.insan kendi gecmisine bile yabancılaşıyor...
-
@otuzyılsavaşı Bir gün bile bir günü tutmazken nasıl değişmesin yalnız 40-50 derken bu ileti çok samimi bir çoğumuz kendimizi, geleceğimizi görmüş olabiliriz:) 50 yaş paylaşımına atfen de şunu söylemek istiyorum sanki hiç göremeyeceğim bir yaş gibi öyle uzak geliyor ki yaşar mıyız yaşamaz mıyız Allah bilir tabi.
-
@otuzyılsavaşı bi zamanlar bana da 30 lu yaşlar çok uzak gelirdi yaş 30 u geçti ama hep aynı yerde bambaşka duygularla geldi
35 yaş şiiri de sanki alancilara çıkıyor bazen düşününce -
@plansız
değişir tabi ki nedense bazi seyler icin 40'ı bekler oldum.gündüz vassaf duymasın :)bazı acılar 40'ında mı geçer acaba?..diger taraftan,bana uzak gelmiyor nedense Allah görmeyi nasip etsin.bir 33 daha yaşasam yeter -
@aroma
en güzel yaşlardayız.önemli bir kırılmadır 30.bana uzak gelmiyor nedense ...lı-li yaşlar
35'e 2 var zaten:) ben 40'ı bekliyorum -
@otuzyılsavaşı Sanırım yorgun bir anıma denk geldi, ben bir bu kadarı da kaldırabilir miyim emin değilim bazen çok da kire, pasa bulaşmadan gitsek diye düşünüyorum Allah hepimize hayırlı ömür versin. Bazı şeyler için 40'ı beklemek derken manası sizde saklı tabi ama nasip ne vakitse her şey o vakit oluyor. Biz zaman dolduruyoruz sanki:) acılara gelince ise gelemedi bir acı kotası olsaydı keşke!
-
@otuzyılsavaşı bana da uzak değil artık içindeyim güzel şeyler katan yaslardayiz dostum sağlık huzur getirsin gelecek yaşlarımız inşallah.
-
@otuzyılsavaşı Üstad sen hele bi Ankarada başla. Her bahti karanın gormek istedigi yerdir Ankara.:) Belki sana uğur getirir.
40'lı yaşlarda degiliz ama sinavlara da giremiyoruz artik. Ve hala daha formda paylasim yapiyorum. N'apak ölek mi?!
Hangimiz yabancilaşmadik ki gecmişimize.
Önemli olan gecmişe takilip kalmamaktir. Ve esas mücadele budur.
Nedense 40 yaşa takmissin ama unutma; "Tanrıyı güldürmek istiyorsan, ona planlarından bahset." -
"yürüdün kınında kılıç yüreğinde aşk
dünya atlıların hışmına uğramış gibi toz ve duman
ortalık putlarla dolu İbrahim yorgun düşmüş olmalı
ve bu açıdan bakınca Yakup
kör olmakta son derece haklı
Yusuf doğuran bir kuyum yok
Davudi bir sesim yok Zebur söylemek için
İsa’nın yakışıklı alnından
kilise duvarlarına çakılan
grotesk bir çarmıh kaldı geriye
ve onca hikmetinden Musa’nın
kekemelik, israil’e…
Musa kekelerken oysa
söze şarkılar bahşeden bir sesi vardı
bunlar kekelerken havada
kurşun sesleri ve çocuk çığlıkları…
demem o ki Zülfikar’a davranan elin
eksikliği hissediliyor şu an dünyada"Bugünlerde yine...
-
Su gibi akıyor bazen zaman.
-
Bugün forumda geçmiş mesajlarıma bakarak, geçmişte çok istediğim mesleklerin mülakatlardan elendiğimde verdiğim tepkileri tekrar yaşadım. Yine bugün kazandığım bir mülakatta elenenlerin yazdığı yorumları okuyorum. Bazıları mülakatı kazananların hak etmeden kazandığını belirtmiş. Hiç kızmadım, çok da iyi anladım. Hani derler ya "attan düşenin halini attan düşen anlar." ben de o misal işte. Çok attan düştüm, çok sınandım. Dünyada düşmanıma dahi etmeyeceğim beddua odur ki: "cahillikle sınanmak." Yıllarca cahillikle sınandım. Kaymakamlık, müfettişlik, sayıştay denetçiliği sınavlarına çalışırken hayatlarında bu meslekleri hayal dahi edemeyecek insanlar tarafından, hayatın o anda seni soktuğu durum nedeniyle saçma tepkilere maruz kaldım. Kaymakamlık sınavına çalışırken "ne çalışıyorsun" diyen birine açıklama yapmamak için "açık öğretim sınavına çalışıyorum" dahi dedim. En nihayetinde üniversite okurken önünden geçince iç geçirdiğim bir Kurumun mülakatında başarı sağladım. Bugün geriye baktığımda "vay be" diyebilmek çok güzel bir duygu. Bana benim yolumdan geçmiş abilerim hep derdi ki "bir gün geriye baktığında iyiki diyebileceksin" onlar bunu söylediğinde "ah" diyordum, "ah siz ne anlarsınız". Lakin bugün bu duyguyu yaşayan ben oldum. Şüphem yok ki Allah emeklerinizi zayi etmeyecek, Allah hepinizin yardımcısı olsun güzel iyi niyetli arkadaşlarım.
-
Sorma dikene sorma bilmez gülümü benden iyi; dar öğrenilir darda, geçti ayazım getirme geri.