29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
-
@aysegul Evet, İdare Hukuku kitaplarında da ayrıntısız biçimde anlatılmış. Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde buldum, faydası olacaktır. Ama eksiklik tabi kitaplarda olmayışı.
@aysegul cevabınız için teşekkür ederim. İyi çalışmalar.. -
@em_re_34 Cevabınız için teşekkürler, dediğiniz kitaptan bahsediyorum evet ancak tablodan başka bilgi yok maalesef teşkilat konusunda. Bunun için eğer siz de Nohutçu'nun kitabından çalışıyorsanız, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nden bakabilirsiniz. İyi çalışmalar.
-
Bugün resmi gazetede 7188 sayılı kanun yayımlandı içinde idari yargı ön sınavında yeni konular eklenmiş ve %20 kota yeniden geldi.
-
@RootofAllEvil bu sınavda Yok ama değil mi?
-
@ücüncütekil kanun bugünden itibaren yürürlüğe girdi ama ilan yaklaşık 40 gün önce verildiği için bu sınavda yeni konular sorulmayacak ve sanırım inşallah kota uygulanmayacak. Tabii bakanlığın takdirine göre alım olacağı için nihai listedeki iibfli sayısını kestiremeyiz.
-
Arkadaşlar bu sınavda kota uygulanmayacak. Sınava 2 ay kaldı. Artık kotadır, konu eklenmesidir vs bunlara takılıp mod düşürmeye gerek yok bence. Açın kanun okuyun soru çözün ilerde pişman olmamak adına. Artık şu foruma girmeye korkar oldum. Sürekli bir kota mevzusu dönüyor. Uygulanmayacak diye çok kez söylendi. Boşuna yürekleri hoplatmayalım.
-
Kaldırdığın bir şeyi niye geri getirirsin ki ben ciddi ciddi biyerlerde bririlerinin iibf aleyhine çalıştığını uğraştığını düşünüyorum artık bu kadarı da yuh yani
-
Evet arkadaşlar Kanun okuyalım. Hüküm oldukça net maalesef. Her dönemde vurgusu burada önemli. Kanun eğer mülakatlardan sonra yürürlüğe girecek olsaydı bir ihtimal olumlu düşünmek mümkün olurdu çünkü ancak mülakat süreci dahi başlamamışken aksini iddia etmek için yayınlanan bu Kanunda bir ilave hüküm görmek zorundayız.
Tıpkı Hukuk mesleklerine giriş ve idari yargı ön sınavlarının uygulanmasının ne zaman olacağına dair geçici hükme yer verilmesi gibi açık ve net sonra uygulanacağı söylenmeyen her hüküm bu sınav ile birlikte hayata geçer.
Bakanlık aksini söylemedikçe Kanunu okuyunca bu çok net görülmekte.
-
@Godot kota denen şey ilk defa geçen yıl uygulanmadı. Uygulanması zaten alışılmış bir şey. Mod düşürmenin anlamı var mı sınava 2 ay kalmışken? Amacım bunu vurgulamak. Herkes kotaya takılıp moralini düşürüyor buna bende dahil. O yüzden bunu bu kadar su üstünde tutup moral bozmaya gerek yok bence. Amacım kendimede herkesede moral vermeye , mod düşürmeyi engellemeye çalışmak. Ve evet açın kanun okuyun bol bol soru çözün.
-
@hira6161 Teşekkür ederiz elbette ben de insanların moralinin bozulmasını istemem. Ancak "uygulanmayacak" gibi çok net bir yargı cümlesi kullanmanızın üzerine bu izahı yapma gereği duydum. Geri kalan cümlelerinize katılıyorum. Ancak olan bir şeyi, yok diye söylemek insanlara moral vermek değil sadece afyonlamak olur.
O nedenle olan durumu izah ettim.
İyi çalışmalar dilerim herkese. -
@RootofAllEvil reis idari hakimlik için ön sınav var mı bu sınavda
-
@Godot benim duyduğum şey ve yapılan izahlar uygulanmayacak yönünde. Belkide sizin vardığınız kanılar yanlış biçimdedir. İyi çalışmalar.
-
Bu sınavda kotanın uygulanıp uygulanmayacağı konusunu net bir şekilde nasıl öğrenebiliriz acaba
-
Kanun, kanıdan üstündür
@esnaf61 hocam şunu okuyabilirsiniz
-
@Gresham-T Bugünden itibaren üniversiteye kayıt yaptıranlar için uygulanacak kota. Kesin bilgi.
-
29 aralıkta yapılacak sınavın ilanı geçen ay verildi ve konular belli. Bugün yayımlanan kanunun sınav alanındaki uygulaması 2020'de sınav yapılırsa o zaman yapılır.
-
Transkripti online aldım, bunun çıktısını götürsem problem olur mu yoksa okulun verdiğini mi götürmem gerekiyor arkadaşlar
-
@Godot evet kanun kanıdan üstündür. Zira siz uygulanacak kanısına kanun okuyarak vardınız. Ve bu kanınında yanlış olma ihtimali elbette ki var. Umarım uygulanmaz diyerekten çekiliyorum. Kırdıysam affola. Hayırlı günler , iyi çalışmalar.
-
@kilici Yalnız hocam o hüküm kotayla ilgili değil ön sınav ve hukuk mesleklerine giriş sınavı şartının uygulanmasi ile ilgili.
-
@Godot, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı
Evet arkadaşlar Kanun okuyalım. Hüküm oldukça net maalesef. Her dönemde vurgusu burada önemli. Kanun eğer mülakatlardan sonra yürürlüğe girecek olsaydı bir ihtimal olumlu düşünmek mümkün olurdu çünkü ancak mülakat süreci dahi başlamamışken aksini iddia etmek için yayınlanan bu Kanunda bir ilave hüküm görmek zorundayız.
Tıpkı Hukuk mesleklerine giriş ve idari yargı ön sınavlarının uygulanmasının ne zaman olacağına dair geçici hükme yer verilmesi gibi açık ve net sonra uygulanacağı söylenmeyen her hüküm bu sınav ile birlikte hayata geçer.
Bakanlık aksini söylemedikçe Kanunu okuyunca bu çok net görülmekte.
Kanunun uygulanmayacak tek hükmü hukuk sınavı ile ön sınav hükümleri. Geri kalan tüm hükümler bugun itibari ile yürürlükte.
Ayrıca arkadaşlar sınav konularının sizle alakası yok. Ön sınav ayrı sınav idari yargı ayrı sınav.
Tek konu ilavesi var o da adli yargıya iş hukuku dersi. Siz ayni derslerle devam ediyorsunuz. Hatta her zaman ayni derslerle devam ediyorsunuz. Idari yargida herhangi bir konu ilavesi ve formatta bir degisiklik yok.