2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
takvim doluysa ki hepimiz doku olduğuna hemfikiriz, aramak zaman kaybından başka bir şey değil. Açıkçası ben de defterdarlık vs açıklanıp mülakata girmeyi daha olumlu görüyorum. Rakiplerimizin azalmasını, 1 ay erken mülakata girmeye tercih ederim. Arayanlara kolay gelsin.
-
Niye bekleyelim haziran temmuza kadar. Sanki başka kurumu kazananlar feragat ediyorlarda. Asıl zaman kaybı ararken değil beklerken geçiyor. Ömrümüz gitti yaa. Herşey belli olsa kpssye kadar. Şu belirsizlikten onlarca para verip kpssye başvuru yapmak zorunda kalacağız. Yazık günah ya..
Ben DUY mülakatı bittikten sonra aramaktan yanayım
Sonuçta kazananı bırakın atanmış insanlar feragat etmiyorlar. Onların çekilmesini beklersek işimiz iş -
@azalan-terimler Arkadaşım Gib 'in şöyle bir durumu var. Eğer b kadrosundan gelmediği sürece atananları mülakattan eliyor.Bunun bir çok emsali var. Komisyon bunu dikkate alıyor.
-
@ykps Arkadaşım, geçen defakinde yanlış hatırlamıyorsam hem DGUY hem GUY kazanan vardı malesef ki./
-
Bnde normalde sürecin erken bitmesi taraftarıyım lakin duy acıklandıktan sonra guy mülakatının olması cok daha mantıklı listeleri az cok incelerseniz guy duy listelerinin yarısından cogu aynı en azında duydan elenenlerin guy da şansı cok daha yüksek olur her ne kadar duy kazanıp guya gelenler olsa bile ztn onlarıda elerler diye düşünüyorum
-
@poncik ki 2018 ve 2015 güz alımı haricinde bütün guy süreçleri aynı sürede tamamlandı nerdeyse
-
@poncik hocam şöyle bir durum var , ben hem duy hemde guy listesi deyim fakat gönlümden geçen guy geçiyor çünkü merkezi bir yerde . Duy süreci mutlaka daha hızlı bitecek gibi duruyor fakat birçok kişi guy mülakatına girecektir . İstisnai olarak hem duy hem guy da aynı ili yazan için sorun olmayacaktır . Tabiki en önemlisi atanmak ama nihayetinde birde dediğim durum var . duy sonuçlansa guy mülakatına gitsek göreve henüz başlamamış olacağız o yüzden pek elenme durumu olmaz diye düşünüyorum. Ama duy da yedek olmak bile ciddi anlamda atanma şansı getirir .
-
@azalan-terimler Referans sağlamdır dostum istisna onlar
-
Dguy ve guy mülakatları birbirine yakın zamanda olmuştu yani sonuçlar belli olmadığı için insanlar iki mülakata da girmişti
-
@supplyside İkisi aynı anda açıklanmıştı diye hatırlıyorum.
-
Ya tabiki sizde haklısınız lakin guy mülalata olana kadar duy acıklanır hatta süreci uzatmazlarsa göreve bile başlatabilirler gibime geliyor duyu kazananı da guy mülakatında geçiriceklerini sanmıyorum eğer gible bakanlık birbirinden bir haber calısmıyorsa tabi şahsi fikrim şayet ikisini de kazanan bir şanslı çıkarsa da ağzım açık kalır
-
@ykps yok arkadaşım GİB bunu hiç bir zaman dikkate almıyor hatta vergi müfettiş yardımcısı olarak atanıp temel eğitime başlamışken dahi tekrardan guy sınavını kazanarak mülakatı gecebiliyor. Bu şekilde müfettis yardimciligindan guy'a gecen bir tanıdığım var.
-
Duy olup sonra guya gidecek insanların kimseye haksızlık edeceğini sanmıyorum. Sonuçta duy da yedekler var kadrolar açıkta kalmayacak. Duy da herkes taşra yazdı. Guy da daha merkezi yazdık 5 il tercihi var diye. Şahsen ben ikisinede atanacak birçok insan olacağını düşünüyorum. Yedekler devreye girer mağduriyet olmaz. O yüzden guyun geç olması yararlı değil tam tersi hepimizin aleyhine olacak. Arayalım erkene çekebiliyorsak birşeyler yapalım
-
@lannisjk yedeklik hakkı guyda 2 yıla çıkarıldı.Referansı iyi olanlar hem duy hem Guy kazanacak.Yedek ayırması sayısı belli ikisini kazanan çok kişi olursa her şekilde kadro yanar.
Duy süreci gitmeden Guy için talepte bulunmak mantıksız. -
@guy-mağduru aynen katıliyorum hocam duya yerleşen yerleşsin sonrada guy gelsin hak ise bu daha adil
-
Çoğunuz geç yapılması durumunda avantajın artıp artmaması konusunu DUY-GUY ekseninde değerlendiriyorsunuz ancak bunların ötesinde bu duruma etki edebilecek daha birçok etken var.
20 kişi ordan 30 kişi burdan şu kuruma bu kuruma yerleşti derken ciddi avantaj sağlayacağı kesin.
Kimisi daha üst bir kuruma yerleşeceği için mülakata gelmeyeceğinden, kimisi de zaten başka bir yerde çalışıyor diye belki mülakatta eleneceğinden.Elbet ki bu duruma rağmen dahi sırf tatminiyeti için mülakata gelecek olan ya da bu duruma rağmen dahi istisnai şekilde belki de mülakatı geçecek olanlar olabilecektir ancak bu yine de ciddi sayıda avantaj sağlayacağı gerçeğini değiştirmez.
Halihazırda zaten mülakata kalmak garanti olmuşken, bu mülakat sonucu mesleğe hak kazanmayı daha garanti hale getirebilecek her şey, 1 kişilik bir avantaj dahi, 1ay 2ay erken olmasından mühimdir diye düşünüyorum.
Onca emeğin belki de yılların sonucunun elden geldiğince garanti hale gelebilmesinin kıyasında 1-2 ayın lafı olmamalı diye düşünüyorum.Kendi adıma konuşmam gerekirse, misalen ben guy mülakatına girmeyeceğim. Bu ise bu süreçte kosgeb'in açıklanmış olması sayesinde. Bu kafadan 30 kişi olarak düşünülebilir. Eğer il bazında çalışacağı yeri kendine çok sorun edip daha çok istediği bir şehirde guy olmayı tercih edecek yoksa tabi.
Bu şekilde sonuca varan 10-20 kişilik alımlar dahi totalde elinde en son guy kalanlar için mülakata giren ve mülakattan geçen oranında ciddi avantaj sağlayacaktır. Süreçten kendimi çıkardım ancak sürecin tahminlerinizden 1-2ay geç olmasını daha az rakiple yarışacak ve bu sayede kendine daha garanti bir mülakat olmasını isteyenleri mantıklı buluyorum ve destekliyorum. -
@düdüklütencere2 hislerime tercüman oldunuz hocam teşekkurler üstad
-
@paşalı-müf Bu nasıl olabiliyor hocam ? Tamamen bilmediğimden soruyorum muvafakat problemi oluşmuyor mu bu durumda ?
-
@ozcanis yeterlikte başarılı olamayacağını anlayanlar duz memurluga gönderilmektense o süreç içinde KPSS ye tekrar hazirlanarak guy gibi mesleklere geçiyorlar eğitim de zor olduğu için VDK muvaffakatte sıkıntı çıkartmıyor hocam başka kurumu kazanan gitmek isteyenleri gonderiyor
-
@paşalı-müf Anladım teşekkür ederim hocam.