11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
-
@lion bunlarin hepsi olup bir de üstüne yazılı sınav yapılacaksa eğer tabii ki düşer puanlar. 50 kişilik kadro için 1000 kişinin yazılı sınava gireceğini düşünürsek p47 puanının olmadığı durumda 85 leri görebilir.
-
Şunu cidden anlamıyorum. Biz A grubu kariyer meslek memurluğu sınavlarında en çok sınav üstüne sınav yapılmasından şikayetçiyiz. Diğer fakülteler mülakata hayır derken biz daha çok kişi girsin diye sınav yapmayan kurumun sınav yapma ihtimalini konuşup bunu normalleştiriyoruz. Kendinize gelin arkadaşlar bin kişi sınava girince alınacak sayı değişmiyo. 2200 ek göstergeye sahip bir mesleğe bir Yds istenmediği kaldı. Ayrıca şuda var evet bende dahil birçoğumuz İİBF mezunuyuz ancak istatistik mezunu olup bu ilan için puan alan 2 yıl ilan bekleyen ve bir yerlerde sessizce üzülen insanlar var. Biz istikrarsız alımlardan sürekli değişen puan ve alım sistemine karşı durmadikça bunu yaşıcaz. Belli bir alım sistemi vardır insanlar ona göre sınava girer puan alır bu şekilde son anda yapılan hiçbir değişiklik kabul edilemez.
-
Evet yazılı sınav olursa pek tabi tatmin edici bir puana düşer. Lakin ben analizi 50x4=200 üzerine ve sözlü sınav dahilinde yaptım. Esasen bu pandemi sürecinde kaldiki kurum zaten ağır işliyor. Yazılı sınav yapma topuna girmeyeceklerini düşünüyorum. Sözlü sınav usulü devam edip sadece 4 katı olayını bu dönem 50 kişi ana çıkarlara esnetip yükseltebilirler. Maksimum 10 katı yapsalar. 1600 kişiyi geçmişte sözlü sınava alan kurum çok rahat 500 kişinin sözlü sınavını yapar diye düşünüyorum.
-
Değerli arkadaşlar bir denetmen kardeşim ile hasbihal ettik. Kendisi sağolsun birtakim bilgiler verdi. Son edindiğim bilgilere göre. Yazılı sınav ve p47 nin çıkma olayı kesin gibiymiş. Ek olarak bazı İİBF bölümleride çıkartılmış. Sayı konusu 50 olarak belirlenmiş. Bütün bunlar hazır onay bekliyormuş. Yazılı olursa 10k veyahut 20k olabileceğini sözlü olursada son kez 50*4 olarak uygulanabileceğini belirtti. Kaynağını sorduğumda ise güvenilir bir kaynaktan bu bilgileri edindiğini söyledi. Durum bu arkadaşlar. Son kez henüz iş işten geçmeden mücadeleye davet ediyorum herkesi.
-
@lion bölüm bazlı alım gibi mi hocam bazı İİBF bolumleri derken? Keşke bir hata olsa da bu 50 sayısı SGK teftiş için olsa..
-
Bilemiyorum kardeşim. Kamu uluslararası ve ekonometri gibi bölümleri çıkartmış olabilirler. Eğer gelişmeler doğru ise.
-
@lion sadece çeko olsun hocam bizde beklemeyelim şaka bir yana hayırlısı neyse o olsun umarım yüklü bi alim olur guy duy ve sgk üçgenin de herkes ekmek sahibi olur inşallah
-
@ynsss4
Boyle düşündüğünüzü görünce soylecek cok sey kalmıyor.Ceko bölümüyle ne alıp veremedigniz var anlamış degilim.sadece ÇEKO dan alim yapsa bile laf denilecek bir bolum degil.CEKO bölümü dersleri tamamen Calisma bakanlığı ve kurumlarına memur uzman personel gibi çalışanları yetistirmek icin açılmış bir bölüm.Bir bölüme laf atarken biraz düşünün iibf nin de karakteri boyle herkes kendine yontuyor. -
8 ve 9.promosyonlarda p47 yoktu.Çok düşük kapatmadı.84 küsür ile kapatmıştı.Şimdi nasil düşecek.Bu yıl p23den çok alım oldu.Yani orasına sıkıntılı p47 olmasını isterim şahsen.Görünen o ki olmayacak eğer yazılı olacaksada en az 500 kişilik bir sınav olur.
-
Bölüm çıkarmak nedir yaaa insaf artık bu kadar da olmaz
-
@procek
o zaman kaymakamlık ve içişleri sadece kamu mezunlarını, maliye sadece maliye mezunlarını, merkez bankası sadece iktisat mezunlarını çağırırsın. öyle olunca da çekoyu da hep dışlıyorlar zaten demeyeceksiniz o zaman sizin mantığa göre. sadece çalışma bakanlığı ve sgk ilanları ile yetinmeye razı olacaksanız eyvallah.
arkadaş kinaye yapmış ama ciddiye alarak gerçekten de sadece çekodan alınmasını yadırgamıyor olmanız da çok enteresan.
kimin kendine yonttuğuna yapabiliyorsanız eğer biraz daha objektif bakarak karar vermenizi tavsiye ederim. -
Butun ilanlarda istedigi bolumu ekleyip cikartabiliyormu kafaya gore yoksa bunun icin yonetmelik falan degismesi gerekiyormu ?
-
Arkadaşlar öncelikle bu zorlu süreçte herkese kolaylıklar dilerim. Meslek hakkında merak ettikleriniz olursa sorabilirsiniz, elimden geldiğince, deneyimlediğimce cevap verebilirim. Bu zorlu yollardan ben de geçtim, 3. kez sınava girdiğim 2016 yılında 8.dönem olarak İzmir'e atandım. Halen de oradayım, şu ara yeterliliğe hazırlanıyoruz. Sınav yazılı ve 50 kişilik yapılırsa kontenjan ayrımı yapılmadan iibf dışındaki bölümleri çok yoracak ve ciddi manada elenmeye sebep olacaktır. İyi çalışılmalı, bizim yeterlilik ve yetkilerde de maalesef iibf dışındaki arkadaşların haklı olarak hukuk, muhasebe bölümlerini görmemeleri sebebiyle zorluyor. Kurum başkanımız bu aralar özellikle Denetmenlik mesleği üzerine eğilmiş durumda, üzerimizde ciddi bir baskı var diyebilirim, meslek seçimi yapacak durumda değil kimse anlıyorum ancak seçeneği olan arkadaşlar için mümkünse iki kez düşünün..
-
@duha tabi ki ciddiye alacağız iibf olark ilan için mucadele ediyoruz sonra bir bolume takıyor millet alınmasın diye ben 2 yıldır ilan bekliyorum daha alım yapan 1 kurum oldu onada 4 kisi girebildi cekocu simdi benim bekledigim tek bi kurum var onda da ceko almayin diye bir şaka yapacaksınız.ayrica sunu da unutmayın bölüm degerlendirmesi son 5 6yilda kalkmis bir sey kaymakam lik ta hala seçimi yapanlar kamucu olduğu icin kamucu lar onlar icin altin degerinde Kimseden buna karşı ses çıkmıyor.sizde isinize geleni savunuyorsunuz.
-
Arkadaşlar mevzuata baktım sınavı “ yazılı ve sözlü veya sözlü” olarak geçiyor. Sınav şekli için mevzuat değişikliğine gitmesine sebep yok. Bölümleri de tek tek saymamış genel iibf olarak yazmışlar. Bazı fakültelerde sosyal politika vs gibi bölümlerde var iibf/Sbf’de. Bölüm daraltması onlar olabilir. Kamu,ui,işletme,maliye,iktisat olacağını sanmıyorum.
-
Rakamlar nerden nereye ,vay be .
-
Şu ilan gelsin de kurtulalım artık ya bizim bölümler çıkarıldıysa biz körü körüne aylardır çeko çalışmış olacağız. Şimdi onu eleyip diğer dersleri yetiştir kolaysa. Sınava kalmış 3 gün. Bu kadar da yapılmaz ama yaa.
-
@duha hocam anlıyoruzda bende ÇEKO mezunuyum daha ilan yuzu göremedik 90puanla daha basvuru yapamadık yani gerçekten is yok Türkiye'de
-
@duha inşallah cikarilmaz bölümler emek veren herkes karşılığını alır umarım.ama ben de bunaldım kazanamamak bile bekleye gore mutlu eder beni
-
@sipsilimarpuc Hocam zaten 2200 ek gösterge ve bu kadar şartları agırlastirmaları düşündürüyor.50 kisi klasik sınava kim iştahla çalışırki sayistay denetçisi bile 45 kisi aliyor 7200 ek gösterge.Terslikler olduğunu düşünüyorum ya da mufettislik alimi gelebilir sürpriz sekilde