REKABET KURUMU REKABET UZMAN YARDIMCILIĞI 2021
-
GK-GY aynı KPSS gibi her ders varmış öyle dedi İnsan Kaynakları arkadaşlar
-
@as-soon-as, içinde söyledi: REKABET KURUMU REKABET UZMAN YARDIMCILIĞI 2021
İngilizcede baraj yokmuş arkadaşlar. Ortalama 70'in üzerinde olmalıymış sadece
Alanlarda da durum aynı mı acaba?
İktisat, işletme, hukuk vs hepsinin ortalaması en az 70 olmalı anladığım kadarıyla -
@unutulacakdünler, içinde söyledi: REKABET KURUMU REKABET UZMAN YARDIMCILIĞI 2021
GK-GY aynı KPSS gibi her ders varmış öyle dedi İnsan Kaynakları arkadaşlar
Bu yıl yazılı sınavın formatı değişmiş diyebiliriz o zaman
BDDK sınavları gibi Genel Kültür-Yetenek + Alan + Dil şeklinde olacak artık -
@justinterrogatex çok teşekkür ederim
-
dostlar p4 85 ile gelir mi? yoksa hiç başvurmayayım mı
-
Merhaba arkadaşlar ilk defa kurumlara başvuruyorum, hukukçular için p4-5-6-7 den herhangi biri denmiş ilanda. en yüksek puanı p6dan almışım. sınava başvuran hukukçuların hangi puan türünü seçtiğine bakılmaksızın sıralama yapılacak sanırım değil mi? yani p4ten birisi 90 başka biri p5ten biri 88 aldıysa ikisi de aynı sıralamanın içinde tutulacak ve 400 kişi bu şekilde belirlenecek değil mi
-
@goldberry evet hocam
-
@jumong-0 teşekkür ederim
-
@justinterrogatex Hocam kurumun sınav başvuru sayfasının altında geçmiş yılların sorularını da paylaşmış. Orada herhangi bir test vs sorusu yok hepsi klasik sınav. Bu test olayı herhalükarda oluyor mu yoksa dönemden döneme göre değişen bir şey mi?
-
@tamerbrn
Son iki dönemdir oluyor benim bildiğim.
Son sınavda İngilizce testti, diğer sınavlar test ve klasik.
Testin ağırlığı %60, klasiğin %40'tı. -
@aslanakbey-0 Testin tarzı ve zorluğu KPSS ayarında mıydı hatırlıyor musunuz?
-
@kaidenalenko bana kalirsa kpssden daha kolaydi. klasik sorularda da soru secme oldugu icin genelde puanlar yuksek oluyor eleyicilik ingilizcede oluyor. buna ek olarak bu seneyi bilemem ancak gecen yil barajlari gecen herkes mulakata kaliyordu sozlu yuzde 40 yazili yuzde 60la nihai puan belirlendigi icin. ancak baraji gecerseniz yazilinizin bir onemi oldugunu sanmiyorum eleyecekleri kisilere sozlude 70 baraj alti verip alacaklarini baraj ustu ile geciriyorlar. benim yazilim 92ydi sozlum 70in uzerinde oldugunda elenemeyecegim icin sozlume 68 verilmisti. yani bes komisyon uyesi ayri ayri puan veriyor ve tam 68 cikiyor. bu nedenle baraji gecerseniz yazili sozlu nihai puan isini pek dusunmeyin, aklinizda olsun
-
@justinterrogatex aynen öyle aksinin geçerli olduğu bir kurum duymadım. Mülakattaki puanlama olayı tamamen hikaye maalesef.
-
@justinterrogatex Anlıyorum cevabınız için teşekkür ederim. Ben de klasik kısımdan çekindiğim için daha konu ağırlıklı çalışmayı düşünüyordum zaten sanırım daha doğru olur böylesi. GK-GY kısmı da kolaydı o halde değil mi?
-
@kaidenalenko arkadaslar ben siyaset kamu mezunuyuum diye "genel" alandan basvurdum ama daha sonradan şüüphelendim. Hukuk bölümüne basvurmak icin hukuk mezunu olma şartı koyulmamış sanırım demi ??
-
@mrdgn Birde sitede sadece 2018 e kadarki sınavların klasik kısmı var. Son iki sınavın sorularına nasıl ulaşabiliiriz ?
-
@mrdgn 2021 Sınavı
- Etkin pişmanlık (H)
- Tacirin basiretli iş adamı olmasının getirdiği yükümlülükler (H)
- Tam rekabette denge miktarı, kar ve AC hesaplama sorusu (İKT)
- Devletin doğal tekel firmasından P=MC istemesinin tekelci firmaya etkisi (İKT)
- Ülkeler arası faiz, enflasyon hesaplama (İKT)
- JIT ve çekme sistemi (İŞL)
- 500 kişilik kamu kurumunun yöneticisisin, örgütte bilgi akışı sağlıksız. Bunu düzeltmek için ne yaparsın? (İŞL)
-
@aslanakbey-0 Çok teşekkür ederim hocam.
-
@aslanakbey-0 hocam genel olarak sınavı değerlendirdiğinizde zorluk derecesi sizce nasıldı?
-
@aslanakbey-0 Hocam çok teşekkür ederiz paylaşım için. Yazılıda yine bir kaç soru içerisinden seçip mi cevapladınız ?