Kalkınma Ajansları Bilgi paylaşım platformu
-
Arkadaşlar Kalkınma ajanslarıyla ilgilenen ya da daha önce mülakatlarına giren varsa bu topluluk altında bilgi alışverişinde bulunalım.
Malum en sevilen konu maaşlar ve araştırdığım kadarıyla adaylık sürecini geçtikten sonra güzel maaşların olduğu yer buralar.
-
@Te_go_çı maaş konusunda mükemmel, sözleşmeler belirsiz süreli ama kadrolu olmamak kötü, çalışma ortamı nezih, sürekli toplantı, seminer, yurt dışı geziler vs.
-
@hgrotius hocam sozlesmeli personel oalrak bir çok guvence var ama tek sıkıntı en az 2 aylık deneme surecı o süreç atlatılırsa ki edındığim bilgiler kolay geciliyor diyor ordan sonrası yemme yanında yat
Ama giriş sınavı sadece mülakat onun hakkında ise pek bilgi yok bazen alanınızla ilgili gelir bazen de sacma sapan yerlerden gelme oalsılığı var.
-
Kalkınma Ajans ilanları 2017-2018 döneminde yağmur gibi yağacak. 26 tane ajans var ve şu an 2 tane de halihazırda ilan var. Giren arkadaşlarım gayet memnunlar. Kendilerini her anlamda geliştiriyorlar, yurtdışı seminerler vb olsun ingilizce konuşma vb olsun... Maaşlar da merkez uzman maaşlarını aratmıyor. Sözleşmeli çalışmayı kafanıza takmayın. Onlar işin tuzu biberi. Herkese başarılar.
-
Kalkınma Ajansları gerçekten nitelikli insan istihdamına önem veriyor. Puanların çok yüksek olması da bazen yeterli gelmeyebilir. Kuruma iyi bir cv ile ne kadar değer katacağınız daha mühim.
-
2 tane ajans mulakatina girdim ikisinden de elendim. KPSS 93 YDS 86.25 ve 2 yıl iş tecrübesi . Torpilsiz imkansız girmek buralara...
-
@preacher Kalkınma ajanslarına kpssiz de giriliyor diye biliyorum. Sizin girdiğiniz kulvarla hiç uğraşmayıp kpssiz bir yol izlemezler mi hocam? Ben mi yanlış biliyorum yoksa?
-
@titoizm 5 yıl üzeri iş tecrübesi olanlar da girebilir KPSS siz evet hocam. Tavsiyem mulakattan önce isminiz ajansa gitsin. Kütahya'da girdiğim mulakatim 20 dakika sürmüştü elendim. Mülakat i 2 dk süren kazanmıştı
-
Arkadaşlar referans konusunun baya ön plana çıktığı yerler ama referansı olmayıp dil eğitimi çok iyi olan, odtü, bilkent, boğaziçi gibi üniversite mezunlarına kapıları açık yerler. Buralardan mezun olanlara öncelik dahi veriliyor kimi ajanslarda.
-
Kpss 'siz alımda 5 yıl deneyim arıyorlar evet ama YDS olmadan da başvuru yapılabiliyor mu ? Bu şekilde başvuru yapıpta mülakata gidebilen oldu mu acaba ?
-
@Antimülakat İhracatçı birliklerinde de dediğiniz geçerli sanırım hocam. Merkez kariyerde umduğunu bulamayan ODTÜ'lü arkadaşlar ilk başvurdukları birliklere girdiler. Referanssız hem de.
-
@muratb Yds şartı kpss'li ve kpss'siz alımda da var. Yabancı dil olmadan ne kalkınma ajansları ne de ihracatçı birlikleri olmaz.
-
@preacher peki ne ağırlıkli sorular geldi hocam?
-
Arkadaşlar konuştuğumuz ve aynı zamanda korktumuz genel konu referans !
Evet bizim de yok ama yapacak bir şey zaten artık elenmenye de alıştım sayılır, yine girip yine elenirim büyük ihtimalle, eger denildiği kadar referans işin içindeyse... -
@titoizm Anladım teşekkür ederim , sağolun.
-
DIKA'nın mülakatları bitti..
Forumdan girenler var mı ?
-
Ben de Orta Karadeniz'e başvurmak istiyorum.
KPSS p24'den 80,2.. Puanım var , sınır yani
İngilizce için de e-yds'ye girdim onun için.
Mülakata kalma ihtimalim var mı
Kaç katını çağırıyorlar
Mülakatı biten arkadaşlar da varsa
Bilgilendirir de seviniriz -
@FathCura. Bence var.. Normalde 4 kati cağırılıyor ama o kadar kişi gelmiyor mülakata bazen..
Sorular spontane gelişiyor ama sağlam alan bilgisi gerektiriyor..
Bir de süpriz bir inglizce soru var juriye bağlı -
2 ay önce ilanlar yağmur gibi yağacak demiştim, yağıyor ama ciddi bir sıkıntı var. Çok ciddiyetsiz bir şekilde ilana çıkıyorlar. Başvuracakların Allah yardımcısı olsun.
-
Arkadaslar merhaba mülakata girip ve guvenlik soruşturmasi kapsamında ikametgah adresine gelinen oldu mu..
Benim olmadi ve bu kazanamadığim anlamina mi geliyor