Muvafakat
-
Merhaba,
Halihazırda Göç İdaresinde İl Göç Uzman Yardımcısı olarak görev yapmaktayım. Çalışma Bakanlığının Çalışma Uzman Yardımcılığı sınavını kazandım. Belge teslim ettim. Muvafakat ve güvenlik soruşturması süreçlerinin bitmesini bekliyorum. Fakat kurumumla görüştüğümde bana muvafakat vermeyeceklerini söylediler. Muvafakat yazıma cevap yazmayıp bekletiyorlarmış. Bu durumda ne yapmam lazım? Muvafakat davaları hakkında bilgisi olan var mı?
Teşekkürler -
Kardeşim öyle şey olmaz. Öncelikle yazının bekletildiğine dair ÇSGB'de bağlı olacağın birim ile durumu görüş. Öncelikle İnsan Kaynakları ile görüşmen doğru olur. Durumu izah et. Yazının bekletildiğini söylediklerini ilet ve talep etmeleri konusunda bir daha konuş. Eğer ki olumsuz olursa yine ÇSGB ile kontakt halinde ol ilgili daire başkanına durumunu iletmeye çalış. Onların çabasıyla hallolabileceğini düşünüyorum. Velev ki aksilik devam etti.
2200 ek göstergeye karşılık, 3600 ek gösterge. Kariyer ilkesine aykırılığı sebep göstererek dava açabilirsin. Bir çok emsal karar var bu konuda. En ciddi sığınabileceğin konu ise kurumun muhakkak daha evvel vermiş olduğu muvafakatlar vardır. Daha evvel verilmiş ise senin de almak hakkındır buna da dayanabilirsin.
Dediğim gibi önce idari aşamada çözmeye çalış. Son seçenek olarak dava ile alabilirsin hakkını.
-
Yemin ediyorum bu ek gösterge sebebiyle muvafakat verilmemesi olayından bıktım. 1 değil 2 değil 3 değil hep aynı sorun...
Hocam sonuna kadar zorlayın, sakın kendinizi ezdirmeyin, gerekirse dava açın. %100 kazanacaksınız. -
Ben de öncelikle bulduğum her kapıyı çalıp durumu anlatarak muvafakatımı onaylatmaya çalışacağım. Ama iş davaya kalırsa, dava ne kadar sürer, nerede açılır? Bunu bilen arkadaşlar varsa bilgi rica ediyorum.
-
@paretowilfredo hocam size bişey danışmak istiyorum ben sgk denetmenliğini kazandım. aynı zamanda ceza infaz kurumunda infaz koruma memuru olarak çalışmaktayım. geçiş için nasıl bir süreç izleniyor bilgi verebilirmisin bana teşekkür ederim
-
@sgkgeliyorum hocam feragat dilekçesi göndereceksiniz SGK'ya sonra onlar kurumunuza atanma yazınızı gönderecek, daha sonra hiyerarşik amirler yazısını uygun bularak imzalayacak tekrar SGK'ya gönderilecek yazınız ve dosyanız. Ama önce il tercihi vs. bir sonuçlansın, gerisi kolay sıkıntı yok o.konuda.
-
@Antimülakat hocam teşekkür ederim bilginiz için muvafakat dilekçesi örneği var mı
-
@Antimülakat hocam bi şey daha danışmak istiyorum düz memurluktan a grubu kariyer mesleğe geçiş yapacağız ya sgk da adaylık süreci olacak mı
-
@sgkgeliyorum o konuda kesin konuşmayayım ama olmaz diye düşünüyorum hocam. Feragat dilekçesi örneği atama onayı ile birlikte siteye yüklenecektir.
-
@neverland Moralinizi bozmak istemem ama davası 2 yıl süren tanıdığım var. Belki onun prosedürü vb farklıydı, sizin durumla kıyaslamak ne kadar doğru onu da bilemedim şimdi. Sonunda kazandı ama yıprandı o 2 yılda.
-
Merhabalar sgk da uzMan yardımcısı olarak çalışan biri başka kuruma geçiş yapmak için muvafakat almak isterse hemen izin çıkıyor mu sg k daki süreç nasıl işliyor zorluk çıkartıyorlar mı yardımcı olursanız çok sevinirim
-
Kardeşim Mehmet Selim Bağlı bu konuda sıcak davranıyor. Muvafakat isteyene veririz sorun çıkarmayız bizzat kendi ağzından işittiğim bir beyanıdır. Eğer 3600'den 2200'e gitmeye çalışmıyorsan bir sorun çıkacağını zannetmiyorum.
-
il göç uzm yard. dan gelir uzman yardımcılığına geçen bile var nasıl muvafakat vermiyolarmış. peki geçen sene o adama nasıl verdiler muvafakat. rezillik resmen. mahkemeyle zaten geçersin de uğraştırırlar işte.
-
@paretowilfredo Üstad bişi soracaktım bir kurumu asil olarak kazandığın halde bulunduğun kurum muvafakatta sorun çıkarırsa kazandığın kurum senin muvafakını beklemeyip yedek adaylardan çağırabilir mi? Ya da muvafakat almasını beklemek sorunda mı kurum inisiyatifinde mi?
-
@Wicksell Bekler dostum. Senin müktesep hakkın senin elinde olmayarak senden gidemez. O bir kadro sen ben vazgeçtim diyene dek bekler.