Ygs-1 2017 Sıralamalar nasıl olur ?
-
Merhaba...
Ygs 1 Basari Sıralamam 426 Bin .Lise ortalamam 81.10 .Gecen sene Bilkent universitesi 50 burslu bilgisayar teknolojisi ve bilisim sistemleri 365 bin ile kapatmis .Okul puanim eklenince bolume girme ihtimalim varmi? Siralama nekadar oynar tesekkur ederim ? (Sitelerden hesapladığım zaman 2016 yılı dışında 2015,2014.2013 yıllarında bu bölüme girebiliyorum.) -
@deniz.sarier06 hocam girebilirsiniz diye düşünüyorum. Ortalamaniz gayet iyi. Kazanma ihtimaliniz yüksek ama yine de aynı bölüme alternatif bir tercihi de hesapta tutun.
-
Şöyleki bu bölümden başka tercih edebileceğim bir bölüm yok. Ya da Mf-2 puan türünden Uludağ Üniversitesi Zootekni bölümünü yazacağım.Sizce Bilkent taban puanları ve sıralama düşermi istediğim bölümün ?
-
@deniz.sarier06 hocam yaklaşık 60 bin kişilik bir düşme sizin işinizi görüyor gibi duruyor. Ben okul puanınızın da ortalamanın üstünde kaldığını hesaba katarak 50 puan civarında geleceğini düşünüyorum. Bu durumda sizi YGS için bir adım daha yukarıya taşıyacaktır. 60 bin kişilik oynama olacaktır.
-
Hocam inşallah... Bu sene sınav zor olduğu için bölümün taban puanının da düşeceğini umuyorum.Bu istediğim bölümü ilk sıraya yazacağım. Sonuçlar açıklanınca sizle tekrar iletişime geçeceğim , yardımlarınız için teşekkür ederim.
-
@deniz.sarier06 tamamdır tekrar değerlendirme yaparız, hakkında hayırlısı olsun hocam.
-
Hocam tekrardan merhaba.Bu istediğim bölüme ek başka bölümler bulmamı istemiştiniz.Ben de ek olarak zootekni istiyorum ve netlerim şöyle;
Ygs Türkçe:20.75 Matematik:8 Sosyal:13.50 Fen:10.25
Lys Matematik ve Geometri :13.25 Fizik:3.75 Kimya:0.50 Biyoloji:2.50Bu netlerle Ankara Ege ya da Uludağ üniversitesi zootekni bölümleri gelme ihtimali varmı?
-
@deniz.sarier06 hocam bence öncelikle bitki koruma bölümlerini değerlendirin derim. zooteknilere gelince ankara ve ege'nin gelmesi biraz zor gibi ama uludağın gelme ihtimali var. ama ben olsam puanım yetse de ankara üniversitesini yazmazdım, geçme notu 70 olduğu için üniversite hayatınız bir çileye dönebilir. zootekni için eskişehir osmangaziyi es geçmeyin bir düşünün derim.
-
Hocam teşekkür ederim cevaplarınız için ..Peki mf2 mf4 ve ygs1 sıralamam ne gibi gelir sizce ?Ona gire girebileceğim başka bölümlere de bakmak istiyorum..Yardımlarınız için çok teşekkür ederimm
-
@deniz.sarier06 hocam yaklaşık olarak ygs1 363 bin, mf2 250 bin ve mf4 242 bin civarında gelir. bu tahmin için kullandığım site ygs 1 eksiz sıranızı 426 bin çıkarıyor o yüzden iyi bir site olduğunu düşünüyorum. sizde netlerinizi yazarak tüm puan türlerini görebilirsiniz. puango .net/
-
Hocam yardımlariniz icin tesekkur ederim .Ziraat fakultesini arastirdigimda hem is imkanlari konusunda hem de bana uygunluk konusunda pek ic acici gelmedi.Baslikta actigim gibi tek tercih olarak bilkent bilgisayar teknolojisi ve bilisim sistemlere yazacagim.Sizce puanlari biraz daha dusermi ve ben kesin girebilirmiyim bolume ?
-
@deniz.sarier06 hocam geçen yıl 365 binle kapatmış. sizin tahmini sıralamanız 363 bin bu nedenle gelip gelmemesi konusu fal bakmak olur. umarım sıralamanız tahmin ettiğimizden daha iyi gelir ve istediğiniz olur. ama tek tercih konusunda kesin kararlı değilseniz zaman daralmadan diğer bölümleri araştırın bence zira zaman sıkışırsa yanlış tercih yapma ihtimaliniz artar.
-
@raskolnikov kontenjan artışını da hesaba katarsak bence gelme ihtimali yüksek. Tabi arkadaşımızın sıralaması söylediği gibi gelirse. Nitekim bu sene iki avantaji olacak YGS'ye gireceklerin: Birincisi puana göre sıralamalar düşecek. İkincisi kontenjan artışı olacak. Birinci söylediğimi puanlar düşecek şeklinde de yorumlayabilirsiniz.
-
Hocam benim ygs ham sıralamam 426 bin.Ama bütün sitelerde diploma notumu ekleyince hep 365bin civarına çekiyor sıralamamı.Ama sonuç açıklaninca böyle olurmu bilemiyorum.Çunku illaki benle aynı ve benden daha yüksek diploma notuna sahip olanlar vardır.Kontenjan bana pek yaramıyor bilkente mail attım ve istediğim bölümün kontenjanı hala aynıymış:((
-
@deniz.sarier06 @Antimülakat hocam ösym bilgilendirme amaçlı tercih kılavuzu yayımladı. hiçbir yere mail atmanıza gerek yok o kılavuzdan kontenjanları vs. görebilirsiniz. sizin sorunuzu cevaplarken kılavuzdan kontrol etmiştim evet kontenjanlar aynı kalmış.
-
Ozaman sonuçların açıklanmasını bekleyeceğiz. Hayırlısı diyelim hocam..
Buarada 2013 2014 2015 sıralamalarına baktığım zaman bölümün baya düşük.450bin civarlarında sınav kolay olduğu için 2016 da sıralama 365bine inmiş.Ben bu sene yine 400bin bandına düşeceğine inanıyorum -
@deniz.sarier06 sıralamalarda bende o kadar oyanama olacağını düşünüyorum. %10 ısrarım sürüyor. 360 bin %10 = 36 bin desek. 400 bine yakın kapar.
-
Hocam 426k dan 398k ya ancak çekebilmişim.Böyle birşey yok mf4te ise normalde sıralama yaptığım zaman 230k iken şimdi 260k gelmiş.Nasıl oluyor 2016dan bile kötü gelmiş..
Billkentte istedğim bölüm de hayal oldu sanırım.. -
@deniz.sarier06 hocam ümidinizi kaybetmeyin hiç belli olmaz yaklaşık 58 bin kontenjan artışı var ve sıralamalar gerileyecektir diye düşünüyorum.
-
@deniz.sarier06 puan nasıl geldi, beklediğinden düşük mü geldi? Siralamalar puanlara göre beklediğimiz gibi düşmüş.