OHAL DE İSTİFA SORUNU,LÜTFEN ACİL YARDIM
-
Arkadaşlar bir arkadaşım adına soruyorum . Arkadaşım Botaşa daimi işçi olarak atandı ve sonuçlar açıklandı. Kurum 29 Haziranda iş başı yapması için aramış. Aynı arkadaşım geçen hafta açılanan EÜAŞ'a da daimi işçi olarak atandı. Arkadaşım EÜAŞ'ı tercih etmek istiyor fakat muhtemelen birkaç ay sürecek ve Türkiye şartlarında iptal olma ihtimali her zaman var(Daha önce birkaç defa iptal odu). Şimdi sorum şu:
Eğer arkadaşım Botaşa gidip başlayıp birkaç ay sonra Eüaş süreci tamamlandığında istifa edip EÜAŞ'a geçebilir mi? OHAL de istfa edenler tekrar başka kurumda göreve başlayamaz şeklinde birçok haber okuduk. Bu tür bir problem olur mu? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa seviniriz, şimdiden teşekkür ederim. -
@raskolnikov OHAL sürecinde istifa ve çekilme prosedürüne uygun olarak ayrılan her zaman geri dönebilir. Ancak ohal sürecinde istifa etmiş sayılan veya kurumu ayrılmak için belli bir bekleme süreci verdiği halde uymadan ayrılanlar ise geri dönemez.
-
@aliveli hocam çok teşekkür ederim.
-
Hocam bende Halkbankta çalışıyorum şuan SGK denetmenliğini kazandım SGK'dan çağırıldığımda istifa edicem onda nasıl bir prosedür var biliyor Musunuz?
-
@Keynes-dede siz evrak teslimi yaptınız mı?
-
@aliveli hayır daha yapmadık
-
arkadaşlar bende ptt den istifa edeceğim sözleşmeliyim gümrüğü kazandım istifada bir problem olabilir mi ?
-
@Keynes-dede sizinki istifa değil feragat şeklinde olduğundan zaten sorun yok.
-
@aliveli @Keynes-dede
aliveli hocam arkadaş şu an halk bankta aktif olarak çalışıyormuş. Bu istifa olmuyor mu? -
@raskolnikov halkbanktaki statüsü devlet memurluğu değil ki.
-
@Keynes-dede hocam insan kaynaklarına hitaben bi dilekçe yazın, yazdığınız dilekçeyi noter aracılığıyla gmye gönderin.