Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Personel Giriş Sınavı İlanı Yardım Talebi
-
Kurum personelinin özlük hakları açısından 5510'a, idari işler açısından ise 657'ye tabi olduğunu anlıyorum. Sözleşmeli personel olarak 4/A'lı eşim bu kuruma yerleşmem halinde yanıma tayin isteyebilir mi? Kurumun maaşları ve özlük hakları konusunda bilgisi olan var mıdır? Bir de ilanda bu yönde bir bilgiye yer verilmediğinden şartlarını sağladığım iki farklı pozisyona başvuru yapmam mümkün müdür? Bilgi verebilecek olan varsa çok sevinirim. Biraz araştırma yaptım ancak pek bir şey bulamadım. Şimdiden teşekkür eder, herkese hayırlı olmasını dilerim.
-
@laboromniavincit kalkınma ajansı uzman maaşı 5 bin tl civarındadır. Diğer taraftan eşiniz tabi ki eş durumu tayini isteyebilir. İş sözleşmesi ile istihdam ediliyorsunuz ve işten çıkarılma ihtimaliniz fazla değil. Bunun dışında merak ettiğiniz sorabilirsiniz.
-
@burcuburcu Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Personel Giriş Sınavı İlanı Yardım Talebi içinde söyledi:
n eşiniz tabi ki eş durumu tayini isteyebilir. İş sözleşmesi ile istihdam ediliyorsunuz ve işten çıkarılma ihtimaliniz fazla değil. Bunun dışında
Yardımınız için çok teşekkür ediyorum. İnternette bu kurumun nitelikli personel bulmakta ve bulduğunda da elinde tutmakta zorluk yaşadığına dair bir kısım haberler okudum ve yine çok başvuru almadığına dair de duyum aldım. Acaba bunların sebebi nedir ya da ne olabilir? Bu duyumlar, sıkıntılı bir şeyler olabileceği tereddüdünü doğurdu. Bu konularda da bir fikrinizi alabilirsem çok memnun olurum.
-
@laboromniavincit kalkınma ajansları dil bilen çalışkan ve dinamik personel arıyor. Bu tür insanlarda genelde kendini geliştirince yeni işlere geçiyor. Tabi bunda kalkınma ajanslarının yükselme şansının olmama sorunu da var.
-
@burcuburcu mülakatların nasıl olduğuna dair bilginiz var mı hocam?
-
@huzuri daha önce yazılmıştı sanıyorum diğer mülakatlardan tek farkı içerisinde kısa bir ingilizce kısım yer alması.
-
@burcuburcu
Sizi yordum ancak bir sorum daha olacaktı. Ajanslar 666 KHK'ya tabii mi? Maaş eşitlemesi bu kurumları da etkiledi mi? -
@laboromniavincit estağfurullah, kalkınma ajansları 666 ya tabi değil zaten en güzel tarafları bu bence
-
@burcuburcu merhabalar..benimde aklımda bikaç soru var..zahmet olmazda cevaplarsanız sevinirim..şimdiden teşekkürler ...ben elektrik-elektronik mühendisiyim..iş ve mülakat bakımından kurum içerisinde mühendis iibfli ayrımı var mı acaba?mülakat esnasında mühendis olmak herhangi bi avantaj yada dezavantaja sahip mi?
-
@nihat.erdi zannetmiyorum, kalkınma ajansları özel sektör gibi hiç öyle ön yargı falan yok kim daha çalışkan dinamik onu seçiyor direkt
-
@burcuburcu Hocam merhabalar . İdari İşler ve İnsan Kaynakları Yetkilisi pozisyonu için başvurmayı düşünüyorum. Çalışma şartları , yükselme imkanları , maaşı vb. pozisyon hakkında bilgi verebilir misiniz acaba ? Bir de 87,6 puanla başvurmayı düşünüyorum sizce gelir mi?
-
@burcuburcu cevap için teşekkürler..umarım dediğiniz gibi önyargı yoktur
-
@aura07 çalışma şartları nezih, personel kalitesi yüksektir ancak yükselme şansı maalesef yok Maaş olarak emsali kadrolardan daha iyidir ama ne kadar bilmiyorum.
-
@laboromniavincit aslında 666 sonrası bazı ajanslarda maaş düşüklüğü yaşandı yani 2012 öncesi işe başlayan personel ile 2012 sonrasında işe başlayan personel arasında bir miktar maaş farkı bulunmakta.
bazı ajanslarda sendika üyeliği ile ek katkı da sağlanıyor. ayrıca kamu işçisi olmanızdan dolayı yılda 2 maaş da ikramiye mevcut.
başka bir arkadaşın belirttiği gibi işe girenlerin potansiyelli kişiler olmasından dolayı sirkülasyon çok fazla. ayrıca, yeni bir şehre gidip ekstra maliyetler yüklenmektense insanlar merkez uzman yardımcısı olup 4.000 TL maaş almayı daha cazip bulur hale geldiler.
-
@burcuburcu siz herhangi bir kalkınma ajansında çalıştınız veya çalışıyor musunuz?Şundan dolayı soruyorum; siz olumlu yorumlar yapmışsınız kalkınma ajanslarıyla ilgili ama tam tersi olumsuz yorum yapanlar da var hem çalışma koşulları açısından hem sizin önceki yorumlarınızda bahsettiğiniz ücret düzeyi konusunda. Bu konuda dişe dokunur bir bilgisi olmayan biri olarak muallaktayım.
Bir de herkese genel bir soru olarak; iş akdinin ileride feshedilmeyeceğinin garantisi olmayan, şehir değiştirme fırsatının bulunmadığı ve ömür boyu aynı pozisyonda çalışılacak bir iş için kişinin hiç bilmediği, yaşamaktan memnun kalıp kalmayacağının belli olmadığı bir şehire gidip yerleşmesi ve orada çalışmayı denemesi mantıklı mıdır? (cevap sorduğum soruda mı gizli nedir:) benim kafam karışık aranizdan birinin kafasını da karıştırdıysam peşinen özür diliyorum). Bir de Ispartayı Burduru bilen biri varsa anlatırsa çok iyi olur:)