Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Uzman Yardımcısı Alım İlanı(2017)
-
@ersagun hahahahah ona yapacak bir şey yok hocam, en fazla açmayın dayılar diyebiliriz
-
@oguzhan24 hocam çok da deli degil. Yanlış bilmiyorsam 6-7 bandında alıyorlar.
-
@ersagun sanki eskiden bir ay tek bir ay çift maaş alıyodu bunlar? sonra eşitlenmiş falan olabilir diğer uzmanlıklara
-
@armindo yok eşitlenmedi. MB ayrı bir şirket olduğu icin ve sandık da MB'nin paydası olduğu icin temettu falan belki dediğimin de üzerine çıkıyor. A kadroya göre çok iyi tabi ama özel ile kıyaslayınca denk diyebilirim.
-
@ersagun 6-7 bandı çok değil mi kusura bakmayın da türkiye şartlarında 6.000 tl ye uzun yıllar yasanabildigi hatta yeni mezun olarak mükemmel maaş olduğunu söyleyebilirim iş ise 8-5 işi
-
Bu arada başka başlıklarda 4000 tl ye İstanbulda yaşam zor diyenler vardı bu da ona benzedi istanbul da ort 2500 tl ile ev kirası artı diğer harcamalar dahil yaşanabilir durumda çok lüks hayat sürmek gibi bir derdimiz yoksa ki olmamalı zaten bence. Yeni mezunların biraz daha mütevaziliği öğrenmesi gerek galiba.
-
Özel de bu maaşı almak için en az 3-4 yıl ciddi kurumsal firmalarda çalışması lazım. Öte taraftan bu imkanlar oldukça iyi.
-
Kusura bakmayın böyle ilginç konuşmalara cevap veremeden duramıyorum. Sert olduysa özür dilerim.
-
Şimdi ne desem bilemedim ama ben ayrıldığım son iste bundan daha yüksek alıyordum. MB düşünen herhangi birisi de özelde alır zaten bu paraları. 29 yaşındayım. CV ve yetenekleriniz ile alakalı biraz özeldeki ücretler. Yeni mezun icin haklı olabilirsiniz ama benim 5 yıllık tecrübem var. Özelden çok kişiyle konuştum bu konuları, her şey para degil, hiçbir ücreti de küçümsemiyorum. MB'ye girme potansiyeline sahip her kişi özelde çok yakın ücretler alacaktır, emin olun. Deli paralar mı, degil! Hele İstanbul'da beyaz yakalıların ücretlerini duysanız. Ya siz piyasayı bilmiyorsunuz, ya da MB potansiyelini çok düşük görüyorsunuz.
-
@ersagun yanlış anlamayın merkez bankasına girecek potansiyelde biri olarak görüyorum kendimi işin bilgi ve teori kısmını zaten sınav ile ölçüyorlar şu ana dek girdiğim hiçbir klasik sınavda da geçemediğim olmadı hatta benden çok daha iyi arkadaşlar var ama genelde bu ilanlar ya da bunları takip edenlerin çoğusu yeni mezun olmuş,2 belki 3 yıldır kpss kovalayan arkadaşlar.Meseleye böyle baktığınızda zaten cv nize sınav puanları ya da teorik bilgiler dışında herhangi bir şey eklemeniz maalesef mümkün değil.Dediğiniz gibi 5 yıllık tecrübe ile bu maaş alınabilir özelde kamuda ise bu ilanlara sıfır tecrübe ile girildiğini düşünürsek ya da en çok 1 yıl ort böyle çünkü, bu rakamlar gerçekten deli rakamlar.Öte yandan özelde yeni mezunlar için 1-2 yıl tecrübe dahil bankalar dışında kimse 3000 tl üstü maaş vermiyor bu da başka bir realite.Bunları duyuma binaen değil önceki özel tecrübelerime bağlı olarak söylüyorum.Öyle ki bir de bu dönem piyasada kimse yeni çalışan almak istemiyor özellikle iibf mezunları için iş bulmak çok zor bir yerde tanıdık vs yoksa mecbur denetim işi ile uğraşmak zorunda kalıyorsunuz orada bile sizin dediğiniz rakamları 4 seneden sonra belki alabiliyorsunuz. Benim sitemim şahsınıza ait değil.Sadece insanların gerçek iş olanakları şartlarından haberdar olmaması. Şuan ki piyasada özel firmalar yeni mezunları tecrübesiz ise staja bile almamaya çalışıyor onu da 3 kuruş hesabını yaparak alıyor.Maalesef bu şartlar altında verilen maaşlar ve haklar oldukça deli bana göre yine de kusura bakmayın.
-
Son olarak dediğiniz gibi her şey para değil elbette ama çoğumuzun işe başlayıp hayatını idame ettirmesi gerekiyor.Aslında bu noktada çok yüksek maaş ya da para hedefi olan biri de değilim ort 4-5 bin tl hayatımı rahatça sürdürebilirim ki ben de 25 yıldır İstanbul da yaşıyorum. Bu ilanlara genelde yeni mezunlar başvurduğu için yazdım bunları yani sizin gibi tecrübe sahibi birisinin zaten uzman yardımcısı olarak başlaması da bana göre garip gelir zaten.
-
@oguzhan24 yok hocam niye kusura bakayım. Dediğiniz gibi yeni mezun için güzel rakamlar ama deli degil. Bunu şunun icin söylüyorum siz potansiyelinizi bildikten sonra özelde pazarlık gücünüz olacaktır. İşverenler en iyi çalışanı ucuza kapatayım derdinde. Siz bu rakamlara deli dediğinizde özelde razı oluyorsunuz daha dusugune, işveren de ellerini ovuşturuyor. Bu ücretler sadece bankalarda degil, 1. dereceden tanıdıklarım olmasa bu kadar emin konuşmazdım. Ben bunları diyorum ama is başvurusu yapmadığım halde çok komik rakamlar teklif ediliyor hala bana. Düşürebilir miyiz? Dertleri bu. Ben razı olur muyum? Olabilirim. Bilmiyoruz hayat ne getirir ne götürür. Ama milyonlarca lira katma değer yarattığınız firmanın size vereceği 4 haneli rakama deli demeyin.
Deli ücret nedir ben size söyleyeyim: sizin gibi yeni mezun ama sizin gibi liyakatli olmadığını bildiğim bir adamın kamu hissesi olan bir şirkete siyasi sakilerle 5 haneli ücrete ise alınmasıdır. Hiçbir sınavı kazanamamış, hiçbir becerisi olmayan bir adam bu.
Umarım meramımı anlatabilmişimdir. Kimseyi üzmek, isi, ücreti küçük görmek gibi bir niyetim yok. Öyle olsa istifa edip aylarca ıssız kalıp kamu kurumu kovalamazdım. Dediğim gibi hayat ücret ve maaştan çok daha önemli. Herkes hem rızkını kazansın hem mutlu olsun.
-
@oguzhan24 hayat bazen sıfırdan başlamayı gerektiriyor hocam. Azmeden başarır. Umarım 3-5 sene sonra yeni bir terfinin kutlamasını yaparken aklınıza gelirim de beni tebessüm ile yad edersiniz.
-
Arkadaşlar mikro/makro erdal ünsal var yeterli midir? ne dersiniz? ayrıca para banka için de tavsiye alabilirsem çok iyi olur
-
@armindo hocam ben para banka icin mishkin ve Fatih Özatay düşünüyorum. Mikro icin de Erdal Ünsal yeterli olmayabilir, matematiksel iktisat takviyesi gerekir kanaatindeyim.
-
@ersagun haklısınız hayat işten daha önemli aslında benimde anlatmak istediğim biraz yakın sizin pazarlık gücünüz çok işe yaramıyor özelde bende kısa süre çalıştım bu yıl içerisine ve 1. derece çalışan arkadaş akrabalarım var bana yakın durumda hepimiz ülkenin iyi eğitim geçmişine sahip gençleriz ancak kimse iyi imkanlar tanımıyor maalesef ben dediğim gibi 4-5 bin tl ye yaşayabileceğimi düşündüğüm için deli paralar diyorum belki de tutumlu biriyim ondan.Sizinde inşallah hakkınızda hayırlısı olur elbette farklı amaç ve istekleriniz,beklentileriniz olabilir. Ama şöyle dönemde herkes sizin gibi düşünmediği ya da benim baktığım rakamlarda hayata bakmadığı için şartların iyi olabileceğini vurguladım. Umarım hedefinizde başarılı olursunuz.Allah yardımcımız olsun.
-
@ersagun evet önceki sınav konularını okudum, fatih özatayın kitabını önermişler baya. ama süre çok kısa hem mishkin hem özatay yetişmez, muhtemelen sadece özatay gideceğim. mikro için kafanızda bir şey var mı? açıkcası erdal yeter diye düşünüyordum
-
@armindo hocam Erdal hoca kurum sınavları icin iyi ama ben MB'nin matematiksel iktisat soracağı kanısındayım. İyi türev, lagrange falan yapmak gerekecek diye düşünüyorum. Eski sınavlara bakmadım ama daha iyi bilen arkadaş bu kısmı yorumlasın derim. Ben de okuldan kalan kitaplar ile ileri mikroiktisat diye piyasaya sürülmüş birkaç kitap var. İlginizi çekerse bakıp yazarlarını vs. yazarım.
-
@oguzhan24 aynen hocam. Sonuçta emeğimizi, okul yıllarında yaptıklarımızı ve is tecrübemizi satıyoruz özele. Bu konularda çok düşüncem var da yanlış anlayacak arkadaş çok o yüzden yazmayayım. Ama anafikrini yazdım zaten size. Her şey gönlünüzce olsun. Hayırlısı ne ise o olsun.
-
@ersagun hocam sanki mikro sorularında çok fazla matematiksel iktisat göremedim gibi. isterseniz siz de çıkmış sorulara bakınca bir daha fikir alışverişi yapalım.