İstatistik Bölümü İş imkanları
-
Merhaba bu sene sınava girdim ve istatistik bölümü tutuyor .Ege dokuz eylül gazi gibi üniversiteler geliyor hatta siralama düşüşü olursa hacettepe bile gelebilir.Ama bölümü çok fazla bilmiyorum bilgisayarla da haşır neşir olduğum icin yazmak istiyorum .Ayrica ingilizcem de var .Yardimlariniz icin tesekkur ederimm simdiden
-
ben kamu olmadan devam edebileceğin Big Data konusuna eğilir misin, bir bak isterim. Gerisine arkadaşlar cevap verecektir.
-
@deniz.sarier06 Hocam öncelikle matematik ve yazılım ağırlıklı bir bölüm olduğu için bu ikisi ile aranızın iyi olması lazım. İngilizce seviyeniz ne durumda bilemiyorum ancak ileri düzeyde ise yada 4 yıl içerisinde ileri düzeye getirebilecek durumda iseniz çok büyük bir avantaj. Ancak bunu sizin yapmanız lazım okuldan böyle bir beklentiniz olmasın. Çalışma alanı olarak çok geniş bir yelpazesi var zira veri madenciliğinin girmediği alan neredeyse kalmadı. Diğer yandan yazılım alanında kendinizi geliştirirseniz yazılım firmalarında iş imkanları mevcut. Yazdığınız okullar arasında ise eğitim açısından çok fark yok o yüzden ben olsam şehir odaklı düşünürdüm ve Ankarada bulunan okulları öncelikli tercih ederdim çünkü kendinizi geliştirmek için bölümle alakalı kurs , eğitim, seminer vs. imkanı ve bölümün çalışma alanı ile ilgili özel sektör yada kamu kurum sayısı açsından İzmir'e göre çok daha iyi. Son olarak hangi bölümü bitirirseniz bitirin iş imkanı sizin ne kadar donanımlı olduğunuza bağlı. Daha detaylı bilgi için henüz zamanınız var iken hali hazırda başlamış olan okulların tanıtım günlerine katılıp, orada işin uzmanı kişilerden birebir bilgi alsanız sizin için daha faydalı olur.
-
Hocam yardımlarınız için teşekkür ederim.Şöyleki bilgisayarla aram çok iyi puanım yüksek olsaydı onu yazacaktım zaten ingilizcem ise ileri düzeyde yabancı ülkelerde sorun yaşamıyorum .Matematik konusuna gelirsek uğraşmayı cok seviyorum fakat çok da ileri düzey değil onu geliştirmem gerek .Mf1 sıralamam 258 bin geldi .Gazi ise geçen sene 260 binle kapatmış eger girebilirsem çok güzel olur...
-
@deniz.sarier06 Çok güzel, bu bölüm yazılımcı olmanıza engel değil. Birçok bilişim uzmanı ilanında istatistik kabul edilen bölümler arasında.Kontenjan artışları nedeni ile Gazi'ye girebileceğinizi düşünüyorum.
-
Teşekkür ederim hocam yardımların için tercih listemi oluşturduğum zaman sizinle paylaşacağım.