Bir istatistik ilk sınıf ögrencisinin dramı
-
Iyi geceler şu anda Hacettepe istatistik bölümü okuyorum ilk senem bitti açıkcası hiçde iyi bitmedi kaldığım ders sayım çok. Merkezi yatay geçiş ile Gazi imalat mühendisliğine geçmek istiyorum ama çok kararsızım istatistikten mezun olup iş bulamamaktan korkuyorum bu yüzden mühendislik istiyorum ama çevremde Hacettepeden Gaziye geçmem taraftarı değil ne yapacağım hiç bilmiyorum
-
@s.gulcen önemli olan hangi üni olduğu değil hangi bölümü okuduğunuz eğer iş olanakları daha iyiyse devam edin.
-
@s.gulcen bölüm odaklı değerlendir çevren seni yanlış yönlendiriyor. İş olanağı özellikle devlette en az olan bölümlerden bir tanesi istatistik. Mühendislik fakültesi mezunu birisi hiç olmazsa özelde iş bulma ihtimali yüksek. Bence çevrene bu konuda fazla kulak verme. Hatta forum üzerinden istatistik mezunlarına da bölümü sor, karar vermen kolaylaşır.
-
@Antimülakat hocam yalnız şöyle bir sorun var. gazi imalat mühendisliği mühendislik fakültesinde değil teknoloji fakültesinde. bu yüzden iş olanağı açısından istatistikten daha geride olma ihtimalide var. özel sektörü bir yana bırakırsak teknoloji fakültesinin kamuda alımı sıfır. bana göre hacettepe istatistik gazi imalattan daha iyi ancak arkadaş belki bölümü sevmemiş olabilir, imalatı kendine daha yakın görüyor olabilir orasına birşey diyemem. eğer durum böyleyse, aynı sorunu tekrar yaşamamak adına, imalat fizik ağırlıklı olduğundan fizik dersini sevdiğinden emin olmasında fayda var.
-
@raskolnikov hocam maşallah ekstra bilgilerle şaşırtıyorsunuz. Olaya o açıdan bakmamıştım ama mühendis olarak mezun olma adına fakülte farkı olur mu dersin? Sonuç olarak iş başvurularında imalat mühendisi olarak başvuru yapılacağını umuyorum. SBF - İİBF mantığı gibi düşünürsek, bölüm bazlı değerlendirmek daha makul gibi geldi bana.
-
@Antimülakat ünvan olarak iki fakülte de mühendis ünvanı kazandırır. burada bir fark yok fakat özel sektörde teknoloji fakültesi mezunlarına mavi yaka ile beyaz yaka arasında kalan ara eleman gözüyle bakılıyor. ancak arkadaşın durumu biraz farklı gibi çünkü imalat mühendisliği sadece itü ve gazi de var o yüzden böyle bir ayrımı oluşturacak kadar piyasada mezun yok. bu noktada siz haklısınız. ancak arkadaş kamu odaklı düşünüyorsa imalat mühendisliği açısından şu an için 1 adet bile alım yapılmamış. ilerisi için özel sektör yada kamudan hangisini istediğine göre durum değerlendirilebilir. özel sektör ise imalat seçilebilir ancak kamu ise bence seçmemeli.
-
@raskolnikov Hocam fizik dersim iyi fakat siz şimdi kamuda alım sıfır deyince gözüm iyice korktu verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim
-
@Antimülakat Hocam aynen Gazi imalat teknoloji fakültesinde ama iş alımında buna dikkat ediyorlar mı yani mühendislik fakültesi mezunlarını işe alıp teknoloji fakültesi mezunlarını geri plana atma gibi?
-
@s.gulcen imalat mühendisliği sadece 2 okulda olduğu için siz böyle bir ayrıma maruz kalmazsınız. ancak elektrik elektronik,inşaat,makine vs gibi mezunu bol bölümlerde böyle bir ayrım ister istemez oluyor. kanuni açıdan her iki fakültenin mezunları eşit yetkiye sahip. örneğin imza yetkisi ikisinde de var.
-
@raskolnikov Hocam peki şimdi istatistik mezunu olsam kamuda rahat iş bulabilir miyim tabi gerekli sınavlardan geçerli puanı aldıltan sonra
-
@s.gulcen arkadaşım 6 senedir kpss sonrası atamaların neredeyse tamamını takip ettim. İstatistik için son dönemde açılan sgk denetmen yardımcılığı kadrosu dışında gerek a kadrodan gerekse de b kadrodan atanabilecek doğru düzgün bir yer yok demem yanlış olmayacaktır. Bir de 3-5 yılda bir kez gelir idaresi uzmanlık sınavı açar hepsi bu kadar.
-
@s.gulcen http://forum.tercihiniyap.net/topic/238/i̇stati̇sti̇k-mezunu-kpss-alan-hazirlananlar-ve-kadrolar/74?page=4 . Bu başlıktan da istatistik mezunlarının atamaları hakkında detayları inceleyebilirsin.
-
@Antimülakat Hocam çok teşekkür ederim
-
@Antimülakat Her türlü sıkıntıdayım yani valla hocam zaten millet elinde diploma işsiz dolaşıyor ama bende kendimi göz göre göre ateşe atmak istemiyorum
-
@Antimülakat hocam bankaları değerlendirme imkanı yok mu peki ?
-
@raskolnikov Hocam bankada çalışmak gibi bir hayalle zaten bu bölümü yazdım ama şu devlet kadrosu işi felan iyice ortada kaldım
-
@s.gulcen hocam istatistik mezunu olup kamuda çalışmak için seçeneklerinizi artırmanın tek yolu iibf den çift anadal yapmaktır bence bunu kesinlikle yapın bizim okuldaki çoğu istatistikçi arkadas bunu yapardı birde bölümünüz ekonometri veya iktisada yakın old için ekonometriden sakın tercih etmeyin çünkü bölüm bazlı ilanlarda çok sıkıntı yaşarsınız bu söylediğim işsizliği engellemiyor evet ama sınavlara girme şansınızı artirir..
-
@Nameless Hocam şu an istatistik mezunu bir iktisat mezununun girdiği yerde çok rahat çalışabilir diye biliyordum yanlış mı
-
@s.gulcen kamu için ilanlarda istatistik için ayrı ilanda alim sayısı verir iibf için ayrı sayı verilir misal siz iibf mezunu değilseniz iktisat için başvuramazsınız sınava ama çift anadal yaparsanız belge aldığınız için başvurursunuz tabi devlet için böyle özelde dediginiz gibi olması normal..