Başla - Bitir mantıgıyla hareket eden Dershane
-
Arkadaşlar herkese iyi çalışmalar diliyorum. Daha önce Başla - Bitir şeklinde hareket eden bir dershaneye giden arkadaşlar bu durum avantajlı mı dezavantajlı mı avantajı/dezavantajı neler sizce ? kararsız kaldım çekincelerim var böyle bir dershaneye gidilmeli mi sizce ? görüşlerinizi paylaşırmısınız.
-
@elbet1gün Gittiğim dershanede dersler o şekilde işleniyordu. Hepsini aynı anda yürütmek yerine bu şekilde olması benim için daha makûldü. Derslerin sıralaması da çok önemli bence. Öncelikle en dağınık alan olan hukuktan başlanmalı ve akabinde iktisat, muhasebe ve maliye şeklinde devam edilmeli diye düşünüyorum. Ayrıca dershanenin çok da gerekli olmadığı kanaatindeyim. YouTube'da yer alan ders anlatımlarını incelemenizi tavsiye ederim.
-
@fiscaldrag takip ediyorum hocam youtube derslerini. bende cok gerekli oldugunu düşünmüyorum benim için ama dersleri, kendimi salmamak için gitmeyi düşünüyorum. dersleri başla - bitir işliyorlarmış aceba dönem başında veya dönem ortasında işlenilen dersler akıldan uçarmı diye terddütüm var.
-
@elbet1gün Bu konuda size büyük iş düşüyor. Günlük tekrarlarınızı aksatmazsanız güzel bir temel atmış olursunuz. En önemli evre dershane bittikten sonra başlıyor, sağlam bir temelin üzerine sürekli yeni bir şeyler inşa ediyorsunuz. İnsan beyninin de kapasitesi sınırlı elbet. Birine odaklanırken diğerini unutuyormuşsunuz gibi geliyor fakat zamanla pek çok şeyin istemsiz şekilde aklınızda yer ettiğini fark ediyorsunuz.
-
@fiscaldrag dogru diyorsunuz hocam teşekkür ederim.
-
@elbet1gün Rica ederim. Allah yardımcınız olsun.
-
Dershanelerin büyük çoğunluğu öyle gidiyor. Hukuk başlıyor bitene kadar devam ediyor. Mantıklı olanda bu hukukta çünkü birbiri ile iç içe hukuklar var. Aynı şekilde iktisatta bu şekilde olmalı, mikrodan sonra makro. Bu konuda sıkıntı olmaz ama sizin çalışmalarınız burada en önemli nokta. Bir ders devam ederken diğeri bitti diye tekrar etmezsiniz, tekrar en başa dönmek durumunda kalırsınız. En azından soru çözerek biten derslerden bilgiyi taze tutmak gerekiyor.
-
Bir kaç örnek vereyim sonrasına sen karar ver.
Medeni bitince Borçları
Borçlar bitince Ticareti
Ticaret bitince İcra iflası daha iyi anlarsın.Anayasa bitince İdare Hukukunu
İdare Hukuku bitince İdari Yargılamayı daha iyi anlarsın.Mikro iktisat bitince Makro daha bir anlamlı gelir
Makro bitince Büyüme - Kalkınma - Uluslararası Ticaret daha kolay akılda kalır.Ve eğer başla bitir olmazsa konuları sündüre sündüre seneye yayarlarsa Muhasebe ve İktisat gibi bol tekrar gereken derslere gereken tekrarı yapamazsın.
-
@kizilderili yani sistemin böyle olması daha avantajlı diyorsun ? dogru mu anladım hocam.
-
@Antimülakat aynen hocam saglam tekrar ve devamlı soru çözümü olursa iyi işleyebilir bu süreç
-
@elbet1gün aynen hocam daha faydalı olur tekrarların arasını çok açmayın yeter
-
@kizilderili Teşekkür ederim hocam sagolun öneriniz için