Tercih
-
Arkadaşlar yine merhaba. Bir sorum olacaktı bilgi sahibi biri beni de bilgilendirirse çok memnun olurum. Önceki yılların üniversite başarı sıralamalarını inceledikçe her geçen yıl düşüş yaşandığını fark ettim. Mesela 2015 te 40 binle alan bir yer 2016 da 45 binle kapatmış. Acaba aynı düşüş bu sene de yaşanır mı, tıp kontenjanları arttığından sayısalların önceki yıllara oranla daha az eşit ağırlık bölümlerine yöneleceğini düşünüyorum yanlış mı düşünüyorum?
-
@simatlgn hocam bu duruma göre değişir. özellikle tm den hazırlanan sayısalcı yine tm seçer. mf den hazırlanan ve sıralaması gerilerde olan kişiler için geçerli olabilir bu dediğiniz. genellikle en üst seviye bölümler hariç sıralamalar geriler. daha spesifik olarak sıralamanızı ve istediğiniz bölümü belirtirseniz sizin işinize yarayıp yaramayacağı konusunda daha sağlıklı yorumda bulunabiliriz.
-
@raskolnikov tabiki kusuruma bakmayın tm3 te 49 binim ve geçen sene 47 binle kapatmış burdur mehmet akif ersoy üniversitesi pdr yi düşünüyorum da sıralama geriler mi tutar mı diye merak ediyorum
-
@simatlgn ihtimal dahilinde gelir mi sorusunun ucunu açık bırakmak şartıyla geleceğini düşünüyorum. Ama @raskolnikov hocamızın da belirttiği gibi çok fazla değişken var. Tercih meselesi kişisel olarak değiştiği için net bir şey söylemek kolay değil. Bu bölümü üste yazarak 60-70 k'lara kadar tercih yapmanızı öneririm.
-
Yıldırım Beyazıt, Selçuk ve Anadolu Hukuk Fakülteleri hakkında bilgisi olan var mı acaba?
-
peki sizce sıralamaların 2 bin kişi gerilemesine ihtimal verecek olursak bu ihtimal yüzde kaç olabilir?
2014- 52 kont. 35.100 sıralama
2015-52 kont. 38.100 sıralama
2016-62 kont. 47.100 sıralama
üniversitenin kontenjan ve sıralamaları bunlar teşekkür ederim bir de -
@simatlgn hocam benim fikrime göre oldukça yüksek bir ihtimal, 2 bin gerileme olması gereken bir gerileme ama @raskolnikov ve @Antimülakat hocalarımın dediklerini ben de hatırlatayım
-
@vanim hocam hukuk okumuş arkadaşların daha geniş bilgileri vardır ve umarım bakıp cevap verirler özellikle @aliveli hocamızdan bilgi bekliyoruz, onun dışında ben üniversite bazlı yorum yaparsam kadrolar boşaltılmadıkça köklü üniversite olmak oldukça değerli bu yüzden Anadolu ve Selçuk iyi Yıldırım Beyazıt orta diye değerlendirme yapayım. Bildiğim kadarıyla Selçuk Hukuk Fakültesi de oldukça iyiydi, bir değişiklik olmadıysa.
-
@simatlgn hocam tm3 kontenjan artışlarında sizin sıralamanızdan daha yüksek okul ve bölümlere baktığımızda hukukta kontenjan azalmış diğer yandan sizin sıralamanızdan yüksek kapatan piskoloji, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümlerinde ise kontenjan artışı var. bu yüzden size fayda sağlaması açısından kontenjan artışı azalışı dengeli olmuş gibi gözüküyor. bende @Agor hocam gibi pozitif yaklaşıyorum ancak her zaman dediğimiz gibi sralamanızdan yüksek yerleri kazanabilmeniz yüksek oranda diğer adayların tercihine bağlı. siz tüm tercihlerinizi değerlendirin çünkü bu yıl belirsizlik had safhada, herşey olabilir.
-
@Agor Hocam ben de katılıyorum düşüncelerinize özellikle Hukuk fakültelerinde üniversite çok önemli fakat Ankara'da çalışıyorum ve 2. üniversitem olacak. Devam zorunluluğu konusunda fikir alabilirsem benim de tercihim Selçuk Üniversitesi olur. Hukukçu arkadaşlarımızdan fikir almak çok daha mantıklı olacak.
-
@vanim siz yine araştırın ama 300 ve 380 kontenjanlı hukuk fakültelerinde devam zorunluluğu olma ihtimali bence çok düşük. bu okullarda okuyan birilerine sormakta fayda var.
-
@vanim yıldırım beyazıt iyi çıkış yakaladı, anadolu hukuk ortalama, selçuk hukuk balon hiç bir özelliği yok.
-
@Agor ve @raskolnikov çok teşekkür ederim yardımlarınız için umarım olur
-
@aliveli Yıldırım Beyazıtı daha ciddi değerlendireyim o zaman, teşekkür ederim hocam.