KPSS ALAN ÇOK ÖNEMLİİİ
-
Arkadaşlar lütfen bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Uygulamalı Bilimler muhasebe ve Finansal Yönetim mezunuyum. Okulumuzun İİBF ile denklik belgesi bulunmuyor. KPSS A sınavlarına girip müfettiş yardımcısı Vs gibi sınavlara girme gibi bir hakkım yok mu? Aşağıdaki yazıya göre tüm kamu sınavlarına girebilme şansımız var. Lütfen bilgisi olan yardımcı olabilir mi?BÖLÜM TANITIMININDA
Çalışma Alanları ve İstihdam Olanakları:
Bölüm mezunları üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin girebileceği tüm kamu ve özel sektör sınavlarına katılma hakkına sahip olup, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Sayıştay, BDDK, SPK, bankalar ile diğer kamu kurumlarının ve özel sektör işletmelerinin mali ve finans bölümlerinde; muhasebe ve finansman genel koordinatörü, daire başkanı, maliyet muhasebesinden sorumlu yönetici, muhasebe uzmanı, finansal raporlama uzmanı, bütçe ve mali planlama uzmanı, iç denetçi, bağımsız denetçi, vergi danışmanı, mali analist, portföy yöneticisi, teftiş kurulu üyesi, hesap uzmanı, gelirler kontrolörü, vergi denetim elemanı olarak çalışabilirler. Ayrıca serbest muhasebeci, mali müşavir ve yeminli mali müşavir olarak bağımsız bir mesleğe de sahip olabilirler. -
@gonca131 Merhaba dostum. Eger bolumun iibf sbf iktisat fakultesi ve isletme fakultesi bunyesinde degilse, yurtici denkliginiz de yoksa malesef bolumunuze ozel alim acilmadikca genele acilan alimlara giremezsiniz.
-
Peki denklik belgesi nasıl alınabilir bir bilginiz var mı
-
@gonca131 yök e dilekçe yazıyorsun. Dilekçe nasıl olmalı dersen internet üzerinden uygun dille daha önce yazılmış dilekçe örneklerini bulabilirsin.
-
@Antimülakat peki neden bölüm tanıtımı böyle arkadaşlar dershaneye yazıldım böyle oldugunu hiç bilmiyordum ki
Çalışma Alanları ve İstihdam Olanakları:
Bölüm mezunları üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin girebileceği tüm kamu ve özel sektör sınavlarına katılma hakkına sahip olup, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Sayıştay, BDDK, SPK, bankalar ile diğer kamu kurumlarının ve özel sektör işletmelerinin mali ve finans bölümlerinde; muhasebe ve finansman genel koordinatörü, daire başkanı, maliyet muhasebesinden sorumlu yönetici, muhasebe uzmanı, finansal raporlama uzmanı, bütçe ve mali planlama uzmanı, iç denetçi, bağımsız denetçi, vergi danışmanı, mali analist, portföy yöneticisi, teftiş kurulu üyesi, hesap uzmanı, gelirler kontrolörü, vergi denetim elemanı olarak çalışabilirler. Ayrıca serbest muhasebeci, mali müşavir ve yeminli mali müşavir olarak bağımsız bir mesleğe de sahip olabilirler. -
@gonca131 dostum bolumun bu vaadleri denklik oldugu takdirde gercek. Denklik konusunda yök ten bir olur alirsaniz siz de tum iibf alimlarina, yurt ici denklik kabul edilmemektedir ibaresi olmadigi surece basvurabilirsiniz.
-
@paretowilfredo anladım peki bu görseli inceler misiniz rica etsem ![alt metni](görsel url)
-
@gonca131 Görünmüyor malesef. görsel url yazan yere linki kopyalayın. o zaman görebiliriz.
-
-
@gonca131 Dostum bu yazı yeterlidir. Yazı DPB ve ÖSYM'ye de gönderilmiş. İİBF Denkliğiniz kabul edilmiş ve var. Müsterih olun.
-
@paretowilfredo Ben YÖK ü de aradım bana denklik yok ama eşdeğer dedi tam anlayamadım bu yazı da birde sadece MUHASEBE yazıyor benim ise MUHASEBE VE FİNANSAL YÖNETİM
Kusura bakmayın çok irdeledim ama inanın dershaneye boşu boşuna gitmek istemiyorum ve senemi heba etmek istemiyorum o belgeyi ben internetten buldum bizim okula ait bir belge değil birde -
@gonca131 Bölüm adının birebir olması icab ederse ki edebilir o halde siz de bir dilekçe ile başvurun YÖK'e aynı bu şekilde bir karar çıkması için bölümünüzle alakalı. Bu kararı da ekleyin bence. Emsal teşkil etsin Muhasebe bölümüne verilen denklik. Eşdeğerlik derken denkliği kastediyor olmalı. Zaten bu kararın içeriğinde de İİBF ile denk olduğuna işaret edilmiş. Eşdeğerlik olmasına rağmen kararın konusu. Siz de dilekçe ile başvurun karar alınacaktır sizin bölümünüzle de ilgili bence.
-
@paretowilfredo çok teşekkür ederim
-
@gonca131 Sonucundan bizleri de haberdar ederseniz çok seviniriz. Zira başka arkadaşlar varsa sizin gibi onlara da emsal olacaktır.
-
@paretowilfredo tabiki haber veririm