KPSS A çalışma teknikleri ve sağlam yayınlar nelerdir?
-
Öncelikle Kpss için dirsek çürüten herkese başarılar diliyorum. Arkadaşlar KPSS A'dan 85 ve üzeri almak için günlük kaç saat çalışmalıyız,hangi kaynak ve yayınlardan faydalanmalıyız? Kendimizi motive etmek için neler yapmalıyız? Elbette ki aramızda tecrübeli büyüklerimiz ve sağlam kpss kasanlarımız vardır. Görüşleriniz benim için önemli
-
Kardeşim öncelikle 1 sene gezmeyi unutacaksın piyasadaki kpss a için temel oluşturan kitapları tekrar tekrar çözeceksin günlük çalışma saati belirlemek yanlış olur önemli olan masanın başında 8 saat beklemek değil anlayarak çalışmak. Bildiğin konuları çalışmak kpss de en çok yapılan hata , sistemli şekilde eksik olduğun konulara yoğunlaşmalı ve öğrenme meraklısı olmalısın. Ben ilk girdiğim sene 83 almıştım bu sene 87 puan aldım.
-
@sasasa KPSS A çalışma teknikleri ve sağlam yayınlar nelerdir? içinde söyledi:
Kardeşim öncelikle 1 sene gezmeyi unutacaksın piyasadaki kpss a için temel oluşturan kitapları tekrar tekrar çözeceksin günlük çalışma saati belirlemek yanlış olur önemli olan masanın başında 8 saat beklemek değil anlayarak çalışmak. Bildiğin konuları çalışmak kpss de en çok yapılan hata , sistemli şekilde eksik olduğun konulara yoğunlaşmalı ve öğrenme meraklısı olmalısın. Ben ilk girdiğim sene 83 almıştım bu sene 87 puan aldım.
Hocam benimde 2 senem var fakat göz açıp kapayınca geçiyor eksik olduğum konulara çalışmak konusunda çok doğru söylüyorsunuz. Bir kpss gazisi olarak özellikle şu yayın iyi şu yayın kötü diyebileceğiniz hangi yayınlar var?
-
Öncelikle herçeşit soruyu görmen için her yayından çözmeni tavsiye ederim. Ama hoca tavsiyesi vereyim daha net olur.
İktisat için Zeynel Dinler
Maliye için 4t Ahmet Hakan Öğretir- Özgür Saraç
Muhasebe için Ferhat Yıldız
Hukuk için direk Savaş yayınevinin konu anlatımlarını öneriyorum. -
Keske baslik acmadan once baksaydiniz benzer konu var mi diye. Koskoca hazirlik platformu yazısını gormediniz mi
-
@Mimar KPSS A çalışma teknikleri ve sağlam yayınlar nelerdir? içinde söyledi:
Keske baslik acmadan once baksaydiniz benzer konu var mi diye. Koskoca hazirlik platformu yazısını gormediniz mi
Hocam bu işlerde yeniyim pek bilgim yok malesef.
-
Alimin olmadigi bi yerde a grubundan bahsedemessln.Kpss a grubu bekleme isidir.Ilk gelen az sayidski ilanlar yuksek kapatir.Bn sua a kadar 85le kapatan merkez uzmanlik gormedim.Guy vmy sinavlarina girersin.Artik onlarda cok bekliyosun.Bncr minimum 1.5 yilini issiz grcirmeye mesleksuz gecirmeye iibf okumsaydim keske isyanlarina kendini hszirla.Bu saydiklarim puan almaktan dsha zor
-
Kpss A için ilk ders ne iktisat ne muhasebe.
İlk ders Sabır
Sabırlı olmayı öğrenmelisin daha sonra bir işe başlarken önce etrafta motivasyon bozucu etmenlerden uzaklaşmalısın.
Kpss A denildiğinde göz korkutan bir senede halledilemeyecek gibi gelen dersler gelmesin aklına. İlk senemde 85 alamayabilirimde deme sakın.
Naçizane tavsiyelerim;- Erken uyan, 7 bile geç ama alışamıyorsan 7de kalk.
- Kronometre tut hiç aksatmadan
- Günlük 7 saatin altına düşmeden çalış
- Günde 4ten fazla 2den az ders çalışma
- İktisatı grafik çizerek ( aynı grafikten belki 300 tane 500 tane ) Muhasebeyi yevmiyeleri tek tek yazarak, şıklardan gitmeden tüm soruyu yevmiyeye geçirerek çalışırsan unutmazsın
- İktisat için Erdal Ünsal köşede durmalı
- Erken kalkıp 8 saat çalıştıktan sonra kendine vakit ayır kesinlikle
- Kendine varsa bir partner seç bu yolda beraber birbirinizi motive edin
- Asla olmayacak hissine kapıldığında bunu uzatma
- Bahar aylarında ders çalışma temposu düşer fakat bunu bil ve daha fazla çalış farkı bahar ayı atacaktır
- Günde bir saatte olsa GKY çalış
- Tek kaynağa bağlı kalma çeşitli kaynaklardan çalış
- Kendine bir hedef kurum seç ( Sayıştay, VMY gibi tavsiyem yüksekte olsun çıta )
- Son olarak Sabret
Bunlar aklıma gelenler, ben bu sürece iktisat muhasebe maliye gibi derslere sıfır başladım tamamen sıfır.Kasımda başlamıştım 7 ay sıkı bir çalışma ile çok şükür 2016 kpss p35 90 puan geldi. Yani 85 değil 95 bile alabilirsin alanlar üstün insanlar falan kesinlikle değil. Tek farkları sen dinlenirken onların masa başında uykusuz kalıyor oluşları. ALLAH yardımcın olsun.
-
Arkadaşlar ben başka bişey soracam.Elimde 2012 tarihli themis hukuk soru bankası var. İşe giren bi abla bağışladı sağolsun.Hukukta değişiklikler olduğu için kafam karışır mı bilemedim.Yenisini mi almalıyım?
-
@hü.sbky bence yenisini alın en azindan fotokobi edinin medeni ve borçlar dışında diğerlerin de değişiklikler var kafanizi karistirmayin
-
@hü.sbky özellikle idari yargı da çok sıkıntı yasayabilirsiniz
-
@Nameless teşekkürler hocam anayasaydı düşündüğüm idari yargıyı tamamen unutmuşum.
-
@hü.sbky anayasa bu seneki değişikler dışında 2010 da en son köklü değişiklikler yapılmıştı ondan 2012 basım için anayasa da sıkıntı çekeceğinizi zannetmiyorum ama idari yargı da çok ciddi sıkıntı çekebilirsiniz imkanınız varsa yenisini edinin bence kafa karışmasın..
-
@Nameless umudumu kestim bu kitaptan ben iyisi alayım yeni basım hocam.birinin bana bu gerçeği demesi gerekiyodu teşekkür ediyorum.
-
@kizilderili teşekkürler hocam