yazılı sınavlara hazırlık
-
arkadaşlar merhaba. kpss puanını alana kadar açıkçası kurumların çıkmış sorularına pek göz atmadım ve puanı aldıktan sonra yavaştan kurum sınavlarına hazırlanırken bir göz gezdirmem sonucu kpss'den çok farklı bir tarzda olduğunu gözlemledim. en azından iktisat için.
yavaştan ders çalışmaya başladım fakat hala kpss çalışır gibi ceteris paribus vb. kitaplardan test üzerinden çalışıyorum.
daha önceden bir yazılı sınav tecrübem olmadığı için de kestiremiyorum tam olarak sizce nasıl bir yol izlemeliyim ? p14 puanım yüksek ve başvurularımı bu puan türünden yapmayı planlıyorum. iktisat yazılı sınavları için çalışma önerisi yöntemi ya da yazılı sınavlara yönelik kaynak önerileriniz var mı ?
ayrıca el yazım aşırı kötü okuyan kişinin biraz odaklanması gerekiyor diyebilirim.
: ) bunun mülakatta dezavantajları çok fazla olur mu ? direkt olarak bu neymiş böyle diye kenara atmazlar diye umuyorum ? : ) -
@ceks74 en cok merak ettigim konulardan birisi ust kurulundan kaymakamlugina kadar bir cok sinav klasige donmusken herkes test mantigiyla hazirlaniyo.Bende cevaplari bekliyorum
-
İktisat için en güzel öneri: Bir not defterine bütün şekilleri sadece şekilleri yazarak çalışmak. Kaynak olarak elbette erdal ünsal.
-
Ben de klasik sınavlar için kpss gibi çalışıyorum fakat yazarak çalışmamı söylediler. Nasıl yetişir ki o kadar konu. Klasik sınavlar için önerilen kitapları aldım daha bakamadım bilemiyorum nasıl çalışmam gerektiğini tecrübeli arkadaşlar cevap verirse çok memnun olurum.
-
@Antimülakat hocam ben de Nurdan Aslanın mikro ve makrosu var bir de hipotez aldım bunlar yeterli olmaz mı? Erdal Ünsaldan çalışmasam çok büyük bir kayıp olur mu klasik sınavlar adına?
-
Elbette klasik sınavların tek yolu var, bütün dersleri tek tek yazarak çalışmak.
-
İktisat özümsenerek çalışıldığında test ve klasik arasında hiç farkın olmadığı bir alandır..Kitabı satır satır yazmak sizi ekstra yormaktan başka hiçbir işe yaramaz..Kaynak olarak önerim ise;kesinlikle Nurdan Hoca'nın makro ve mikro kitaplarıdır,bu eserler baştacıdır..
-
vallahi kpss sürecin kolay kısmı mıydı diye düşünmeden edemiyorum bu kurum sınavları mevzusu yüzünden : )
makro ve mikroda birkaç uç konu haricinde pek bir sorunum yok sınırlı sermaye hareketleri vb. fakat 4 lü iktisat için iyi bir kaynağa ihtiyacım var. çünkü dershanelerde çok yüzeysel anlatılıyor yani bir krize ya da döviz piyasaları vb. konulara değinilmiyor. ben bunların kurum sınavlarında gördüm sorulduğunu kpss'de iktisat zordu bu yıl ama test olduğu için bir okuma ile göz aşinalığı olabiliyordu.
böyle konuları güzelce anlatan bir kaynağa ihtiyacım var.
ayrıca @Elinor-Ostrom hipotezin klasik sınavlara çalışmak için iyi bir kaynak olduğu söyleniyor. doğruluğu var mıdır ? değişik soru tarzları bakımıdan nasıl bir kitap ?
-
@ceks74 hocam benim daha bakma fırsatım olmadı. Klasik sınavlar için çok öneriliyordu o yüzden aldım.
-
Hukuklar icin konsensus yeterli olur mu?
-
Bu başlık tek başlık olsun sayistay vmy kazananlar kaynaklari buraya yazin olmaz mi
-
@Elinor-Ostrom hocam ben de duydum birkaç hafta içinde alacağım. eğer bakma fırsatı bulursanız görüşlerinizi bekliyorum. : )
-
@ceks74 tabi hocam bakarsam size bildiririm.
-
Yds puanın kaç
-
Klasik sinava nasıl hazirlaniyosunuz?