Askerdeyken ders calisabilir miyiz ?
-
Arkadaslar malumunuz askerlik herkesin başından gececek bir olaydır. Bende Kasım celbinde askere gidiyorum ama kafam acayip karışık 2 sene kpss ye emek verdim 2016 kpss de p35 ten 88 aldim 2017 kpss den ozel sebeplerden dolayi pek odaklanamadim o yuzden 82 aldim bir yandan diyorum ki yuksek lisans yap tekrar hazirlan sinava bir yandanda diyorum askere git aradan cikar belki askerde rahat yere duser ders calisirsin. Isin özü askere gidipte ders calisabilen oldu mu? Bu puanla yuksek lisans yapmalimiyim? Ne dersiniz?
-
@tolkinkebaut Askerlikte akşam 5 ten sonra rahatsın diye biliyorum . Tabi gece nöbetleri haricinde . Bende yapmadım hep duyuntu . Fotoğrafta test kitabı ile askerlik yapanı da var . Sakın hiç gitme askere şeker hastası olursun diyende var . Bizim gibi kısa dönemlerin hayatı zindan olur diyende var . Pasa pasa yapanda var . Uzun dönemler kısa dönemlere disini geçiren de var . Geçirmeyen de . Kismetinde ne varsa onu yaşıyorsun . Birde bu puanla yüksek lisans yapabilir miyim demişsin. Yüksek lisans için ales gerekiyor . Heralde yanlış yazdin. Benim görüşüm tecil yapabiliyorsan tecil yaptır .
-
@tolkinkebaut ales lazım yüksek lisansa ama bence kpssinizde guy belki mhuy içinde güzel tecil edip çalışın derim
-
Bu puanla anca guy ve mhuy gelir bencede bakalım daha kararımı vermedim ama buyuk ihtimal yl yapicam
-
Acemi birliğinde çok çok çok zor ama usta birliğinde görev yerine göre değişir
-
Askerlikte dersi acemi birliğinde çalışamazsın, usta birliğinde de arkadaşlar ya çalıştırmazlar ya da sen çalışmak istemezsin demedi deme. Kyk gibi düşünmeyin orayı.
-
arkadaşım çok rahat çalışabilirsin. ben şuan askerdeyim çok boş vakit var.tabii hangi takımda olduğunda önemli .en son çare askerdeyken halk eğitim kurslarına yazılırısın ve kışladan çıkar kütüphaneye gidip çalışabilirsin. sen çalışmak iste yeterki zaten komutanlar çok anlayışlı. ASKERLİKTEN KORKMAYIN ASKERLİĞİN %95 GÖZÜMÜZDE BÜYÜTMEK.
-
@Fişek-MORGEN buna şaşırdım umarim heryer de uygulama aynıdır. Ben çok pozitif bakmiyordum bu duruma.
-
Uzun dönem gidenler zaten ilk 2.5 aylık sürede okulda ders alır gibi askeriyenin derslerine giriyor. Komutanlar ödev verdiği oluyor. ve 2.5 ayın sonundada sınav var. Yanisi ders çalışma ortamın olur. zaten yedek subay eğitiminden sonra lojmana geçiyorsun mesaili gidiyorsun hafta sonların tatil. akşam 5 den sonra evindesin rahat çalışabilirsin. kısa dönem ses gürültü fazla olur uygun bir ortamda olmana bağlı komutana söylerseniz size günlük eğitimden sonra oda ortam sağlar diye düşünüyorum