2017 YDS Sonbahar Geç Başvuru Rezaleti !!!
-
Şu an fark ettim. 17 Eylül'deki YDS için başvurular 26 Temmuz ile 3 Ağustos tarihleri arasındaydı (http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/GENEL/2017SinavTakvimi18102016.pdf) ve 90 TL idi. Ancak https://ais.osym.gov.tr/ ye bakınca YDS için 16 Ağustos'ta bir geç başvuru tarihi belirlemiş ve ücreti 135 TL yazıyor. Birkaç ay önce KPSS Alan başvurularında da geç başvuru ekranı açılmış ve insanlar oturumlara sanki zamanında başvuru yapmış gibi ücret ödemişti. Sormak istiyorum. Şimdi ne değişti? ÖSYM geç başvuru ekranı açmak zorunda değil anlıyorum ancak açınca da kafasına göre fiyat yükseltmek nedir Allah aşkına? Başvuruyu iş yoğunluğundan ötürü kaçırıp bugün siteye giren arkadaşım vasıtasıyla bu durumdan haberdar oldum. ÖSYM'nin YDS duyurusunda da başvuru kılavuzunda da "o tarihler arasında başvurun yoksa size yüksek fiyattan bu sınava girme imkanı veririm" şeklinde algılanacak bir ibare göremedim. Bunun için KDK'ya BİMER'e şikayet e-postası göndermeye çağırıyorum. Eminim sınava girmeyi kaçıran çok az kişi olduğundan sınava girebilecek insanların destek vermemesi durumunda hiçbir sonuç alınamayacaktır ve ÖSYM haksız bir kazanç elde etmişliğiyle kalacaktır. Eğer sınavdan bir ay önce sınav organizasyonu yapmak mümkün ama masraflıysa o zaman 3 Ağustos'ta bittikten sonra mesela 7 Ağustos Pazartesi bir günlüğüne aynı ücretten başvuru ekranını aç. Zaten kaçıran birkaç günle kaçırıyor. gidip de 2-3 hafta ile kaçırmıyor. Akıl var mantık var. Herkesi az sayıda sınavı kaçırıp fazla ücret ödemek zorunda kalacak kişiler için hayır işlemeye davet ediyorum, kamuda özel sektör mantığı ile böyle kar edici işlere müsaade edilmemeli...
-
Ösym'nin şirket mantığı ile çalışan bir kamu kurumu haline gelmiş olması çok üzücü. Geç başvuru tarihi açmak suretiyle mağduriyetleri bir nebze gidermeyi amaçlayan Ösym öbür taraftan ekstra 45 tl talep ederek kendi ile çelişen bir tablo ortaya çıkarıyor. Umarım bu hatadan dönülür fakat sadece ummak yetmez eğer hakkımızı arayıp gerekli mercilere ulaşmazsak her başvuran aday Ösym nin aktif tarafına elde edilen haksız kazançlar hesabına 45 tl katkıda bulunmuş olacak.
-
Bu kurum iyice sirkete dondu. Ust taraftan mudahale edilmeli. Zaten issiz olan bizim gibilere hep bir ek kulfet getiriyor. Yazıklar olsun gercekten
-
bu konuda tercihiniyap editörleri benzer bir zam için güzel bir yazı yazmıştı. O dönem adaylarda tepki koymuş zam geri çekilmişti şimdi ne olacak kim bilir?
İlgili yazı https://www.tercihiniyap.net/haber/osymnin-sinav-ucretleri-can-yakiyor -
Ben hiç şaşirmadım nedense yds tablodan cikinca katilimda azaldi sanrm onun acısını cikariyor olabilir veya alamadigı kpss paralari..ösym nin son bir adımını bekliyorum para konusunda eğer satıştayda da 70 ya da 75 barajı koyarsa iste o zaman ösym nin paragözlüğü tescillencek benim gözümde
-
@odtüsbky niyetim ösym'yi savunmak değil; ancak ösym 25.04.2017 tarihli duyurusunda bunun bilgisini zaten vermişti. bundan sonraki gecikmelerde geç başvuru ücretinin alınacağını söylemişti 2017 kpss'de süre uzatımına gittiği gün.
-
ÖSYM'nin çıkıp kamuoyuna hesap vermesini isterdim ben. Sınavlardan alınan paraların hangi harcamalara gittiğini merak ediyorum mesela. Polisi, bina sorumlusu sınav evraklarının okullara dağıtımı, verilen kalem silgi peçete vb. TEK TEK KALEM KALEM yazsınlar, yazsınlar ki bilelim... Ama yok.
BİMER'e yazdım bu durumu. Kopyala yapıştır cevap geldi. Ciddiyet yok!
-
@Godfather Est. hocam, onu ben duymamıştım. Belki duysam bu kadar sert bir tepki vermezdim...
-
Benden demesi bu iş bu noktaya geldiyse ki geldi gibi görünüyor. Ösym sınavlarında çok fena işler döner. Ilerde duyarız şu kadar ... TL rüşvet ile, x kişisinin puanı ... 'ya yükseltildi gibi haberler. ÖSYM çok şaibeli bir kurum haline gelme yolunda adım adım ilerliyor. Herkesin büyük tepkileri sonunda da kurum kaldırılarak yerine aynı işi yapan farklı isimde merkezi sınav yapan bir kurum açılır.
-
ösym'nin çok kötü yönetildiğini kabul ediyorum ancak kendi işini takip etmeyip başvuruyu kaçıranlar ösym den daha kabahatli. yds puanı herhangi birine lazımsa bu işi takip edecek, ne bileyim telefonuna hatırlatma falan kuracak vs.. eğer bir kişi bu başvuruyu takip etmeyip kaçırıyorsa ona zaten bu puan lazım değil demektir. kimse kusura bakmasın arkadaşlar, bu defa adaylar kabahatli ve bence böyle bir hak 1000 liraya dahi verilmemeli. bakın bu sene lys de 9:45 kuralı nedeniyle binlerce aday sınava giremedi. peki biz buradan ders çıkaracak mıyız? seneye ölmezsek görürüz ancak ben hiç sanmıyorum yine binlerce kişi geç kalacak. biz önce kendi görevlerimizi hakkıyla yerine getirelim sonra hep beraber ösym'yi yerin dibine batıralım. son olarak zamanında başvuranla başvurmayan arasında hakkaniyet açısından nasıl bir yaptırım olması lazım. lütfen öneriniz varsa söyleyin. mesela ösym başkanı olsanız siz ne yapardınız?
-
@raskolnikov hocam 9.45 veya farkli bir sinavdaki gecikmeye lafim yok ama bu yds için gecikenler kabahatli bunun yaptırımı daha yüksek sinav ücreti veya yds tarihini kaciriyorsa onemli degil basvuranlar icin diye bir mantık olmamalı en azından şu anda sınavlar üst üste geldi ben yds son güne kadar hem mülakat hem de farklı bir sinav aynı sürece geleceği için yds e çalışabilirmiyim acaba diyerek son güne kadar beklettim niye çalışamayacağım sınava basvuruyum ki diyerek sonucta para kismi da var arkadaşım son günü hatırlattı yoksa ben de unutuyordum ondan biraz daha empati yapalım lütfen
-
@Nameless hocam doğrudur, hepimiz yoğun dönemlerden geçiyoruz ancak benim demek istediğim bizim toplum olarak sorumluluk bilincimiz yok. yani durum ne olursa olsun ihale hep ösym'ye kalıyor. biraz dikkatli olsak da ösym'yi gönül rahatlığıyla eleştirsek daha güzel olmaz mı?
-
@raskolnikov gönlüm rahatsa bir sistemi neden eleştiriyim ki dediğim gibi diğer sınavlardaki gecikmelere lafim yok ama yds eylül sonbahar sınavı genelde puan yükseltme sınavıdır ondan kimsenin önemsemediğini düşünmüyorum çoğu insanın gecikmede makul bir sebebi vardır diye düşünüyorum ayrıca lys teog filan tamam da burda çoğumuz ortalama 25 veya üstü yaşlardayız cogumuzun yeterince bilinçli olduğumuzu düşünerek ama ösym nin bilincinden şüpheliyim yds yi bir yılda bu kadar yapıyorsa bari başvuru parasını düşürsün sırf bir iki puan yükseltelim veya kurumlara hazır puanımız olsun diye her seferinde o kadar para veriyoruz neyse daha iyi bir sistem olsa heralde yaparlar o da bir gerçek hayırlısı..
-
Onlarca sınav, yüzlerce ders, bilmem kaç tane kurum sınavı ve/veya mülakatı vs. derken insanın bir sınav tarihini atlamasının çok makul olduğunu düşünüyorum. @raskolnikov
-
@Antimülakat yıllar önce öss sınav giriş belgesi posta ile gelirdi. sanki o dönemleri yaşıyoruz gibi bir durum çıkmış ortaya. yıl 2017 ve teknolojinin bilişimin geldiği nokta ortada. herkesin elinde akıllı telefon var. eğer insanlar günde yüz defa facebook instagram vs. girerken telefonuna hatırlatma kurmaktan acizse bu sorumsuzluktur.
-
@raskolnikov sorumsuzluk konusuna katılmıyorum, ben bunu umursamazlık ve bıkkınlık olarak yorumluyorum. Bak nasıl oluyor örneklendireyim: 2 veya daha fazla süredir kpss, yds, ales, kurum sınavları vs. uğraşanlar onlarca başvuru formu dolduruyor. Böyle olunca adam yeni bir başvuru gördüğünde tamam bir ara yine bakarım deyip kapatıyor. Sonra da o dönemde uğraştığı bir çok meşgaleden dolayı aklından çıkıveriyor. Senin söylediğin yılda 2-3 sınav bekleyip sadece onlara çalışıp, sınav tarihini kaçıranlar için geçerli. İnsanda akıl, düzen, takip bırakmıyor bu süreç.