Gümüşhane'li forumdaşlar :)
-
Arkadaşlar merhaba. Forumda Gümüşhane'li olanlar bi burdayım der mi
-
@magduriibfli nerden aklına geldi
-
Gümüşhane ile alakalı bir anımı anlatayım;
Lisedeyken bir pikniğe gittik, Ankara Çamlıdere'de. O gün de Gümüşhaneliler Derneği yanılmıyorsam, Gümüşhaneliler Günü yapıyorlarmış. Ya Râb hayatımda o kadar mermi yakıldığına şahit olmadım. En son İkinci Dünya Savaşı'nda o kadar silah sıkılmıştır herhalde. Karadeniz insanı iyidir ama biraz enteresandır zannediyorum. Ama severiz kendilerini. (O kadar silahı gördükten sonra kim sevmez? )
-
@yalnızkurt hocam memleketimi severim. Topragim var mi diye merak ettim
-
@paretowilfredo maalesef hocam bizim oralarda silah meraki kucuklukten baslar. Biz kucukken dugunlerde ortalik mermi kovanindan gecilmezdi. Simdi simdi biraz degismeye basladi cok sukur
-
@magduriibfli "Bizim bu yörede çocuk anasından memeyi bıraktığı an beline bıçağı takar" Tatar Ramazan hesabı tam İyi bari artık biraz normalleşsin, hobi olarak iyidir ama sürekli silahla dolaşmanın azalması lazım ülkenin her yerinde.
-
@paretowilfredo en azindan yarin öbur gun birisi " size Gümüşhane ile ilgili bir animi anlatayim " dedigi zaman aha yine ne yapti bizimkiler demek zorunda kalmayiz
-
@magduriibfli Bu iyiydi Yok kimseyi vurmadılar neyse ki
-
@HaniYaKi hocam baslik actik dahil olmuyosun ya nerelerdesin
-
@magduriibfli merhaba dostum. etiketlemesen geç görürdüm teşekkürler. derse konsantre olmaya çalışmaktan bunalmakla meşguldüm sen neler yapıyosun başladın mı? gümüşhanelilerin başarı oranını yükseltmemiz lazım
-
@HaniYaKi aynen hocam baska Gümüşhane yok sahip cikmamiz lazim yavastan basladik sukur. O degil de forumda toplam 3 kisiymisiz galiba. Neyse 3 olsun bizim olsun
-
@paretowilfredo komisyondakiler gümüşhanelileri tanısalardı mülakatlarda diğer iller biraz zorlanırdı. tasvip etmediğim silah atma gibi kötü yanlarımız yok değil ancak vatan sevgimiz de deliliğimizle paraleldir. ailelerimizden sürekli dedelerimizin osmanlı-rus savaşlarını, 1915teki olayları, askerlik anılarını ( ki en azı 4 yıl yapmış, ailede hasta olan varsa onların yerine de 4er yıl yaparlarmış. örneğin büyükdedem 8 yıl, büyükamcam 12 yıl askerlik yapmış.bizim oralar biraz daha güvenli olduğu halde köylerinde rahat rahat oturmamış hiçbirisi.. bir ara merak edip araştırmıştım, ablam da tarihçi olduğundan çok yardımcı olmuştu; ttk arşivlerinden. Atamız geldiğinde sadece bizim aileden 1 çete çıkmış ve Önderimize katılmış. Deli Hüseyin Çetesi. dedemin dedesi,kardeşleri ve köy halkından oluşuyor.. bizim yörenin insanı sıcakkanlıdır , samimidir , dürüsttür. ancak söz konusu vatan olduğunda dünyanın en vahşi insanlarına dönüşüyoruz.
-
@paretowilfredo bende size lisedeki bir animi anlatayim lisedeyken coğrafya dersinden hic anlamazdim. Cok karisik zor bi ders gibi gelirdi. Bi coğrafyacimiz vardi. Bi gun geldi. Yer sekillerinin sehirlere gelisimine olan etkisinden falan bahsediyo. Konu Trabzon ve Gümüşhane ye geldi. Iste efendim aslinda birbirlerine yakin ama biri gelismis biri geri kalmis sebebi yer sekilleri, denizellik vs. Dedim ki hocam tamam anladik da ayip oluyo burda Gümüşhaneli insanlar var falan. Sonra agzimdan sinavda bu soruyu sorarsaniz cevaplamam cumlesi cikti. Hocada bunu kafaya yazmis. Sinavda sordu. Tabi ki cevaplamadim 10 puan icin memleketimi gömemem
-
@HaniYaKi ruslar bizim köyü basmislar. Dedemin babasini cok sevmisler yanlarina alip götürmüsler daha cocukmus o zaman. 2 köy asagida geri birakmislar. Buyukbabam anlatirken moskof kafiri diye anlatir. Ama ne zaman bahsetse şunu da söyler ; Ermenilerin bu topraklarda yaptigi zulmü kimse yapmamistir. Moskof onlarin yaninda melek kalirdi diyor.
-
@magduriibfli @yalnızkurt arkadaşın nicki forumdaki gümüşhanelileri yansıtıyor hepimiz yalnız birer kurttuk, sen toplayana kadar
-
@HaniYaKi o zaman benim adim İlteriş Kağan mı olsun ne dersin
-
Ben de şunu koyayım şöyle.
Bizimkiler tarih boyu uslanmamış bir ırk. Esarete hiç boyun eğmemiş, bağımsızlık mücadelesiyle ömrünü geçirmiş, en son Kırım düşünce Anadolu'ya göçmüş, Biraz Orta Anadolu biraz Adana ve çevresine yerleştirilmiş, tarihin asi çocukları Nogaylar'danım. Aslolarak soy kırılmaksızın bizim nesle kadar gelmiş hemen hemen. Varsa da çok az kırılmalar mevcut. Çünkü köyler kendileri arasında kız alıp vermiş bugünlere dek. Daha yeni yeni dış evlilikler söz konusu olmaya başlamış. Ama hala korunan bir kültürümüz var ki inşallah ben de sürdürmeye çalışacağım. Dilimiz, yemeklerimiz, toylarımız vs vs.
-
@magduriibfli ilteriş gibi topluyosun hepimizi güzel de ; ilteriş kağan çinde devlet memurluğu yaparken harekete geçmişti. umarım kaderiniz de benzer
-
@paretowilfredo Ne Mutlu Türküm Diyene!
-
@HaniYaKi bir iki sitem aldım ancak buradaki vurguyu Atatürk'ün dediği şekilde anlamanızı beklerdim. burası isminden de anlaşıldığı üzere Türkiye Cumhuriyeti'dir ve bu topraklarda bizimle kardeşçe yaşayan herkes kardeşimizdir, dostumuzdur. kendisini Türk hisseden herkes de Türktür.