Kurum sınavlarına motivasyon😯
-
Arkadaşlar kpss sonrası ders calisabileniniz var mi. Masaya her oturduğumda çalıştığımı düşünürken aklım sürekli acaba alim olacak mi acaba ne calissam nasıl çalışsam hangi kuruma yönelsem modunda Kpss sürecindeki o istekle çalışma bir saat boş durunca vicdan azabı çekme falan yalan oldu bende Kendinizi çalışmaya nasıl motive ediyorsunuz
Gelmesi muhtemel bir alım falan var mı -
@ekonomist46 bunların hepsini silin kafanızdan sadece çalışmaya dersleri daha iyi anlamaya odaklanın gerisi kendiliğinden olacak.
-
Bir program yapın bence.Eksiklerinizi kapatıp soru çözmeye yönelik veya klasik sınavlar için monografi vs çalışması.Program yapıp ona uymak beni hep motive etmiştir.
-
@burcuburcu Malesef bir türlü reset atıp odaklanamadim açıkçası bu biraz da korkutuyor beni gittikçe derslerden uzaklaşıyor gibiyim oysa birkaç ay oncesine kadar ne severdim çalışmayı
-
@ekonomist46 kafamda bu tür şeyleri düşünüp ders çalışamamak benimde çok yaşadığım bir sorundur. Ancak ders çalışmanın araç değil amaç olduğunu hayal edince iyi geliyordu.
-
@burcuburcu hocam aldiginiz bir duyum varmi peki açılacağını düşündüğünüz bir sınav Sanki hiç sinav acilmayacakmis gibi gelmeye basladi bana 2017 puanimla oysa ilk girişim henüz birkac ay oldu. Geçen yil puani olupta bir türlü ilan gelmeyen arkadaslarin psikolojisini şu an daha iyi anlıyorum
-
@ekonomist46 bu sene geçen yıla göre çok daha iyi olacaktır ancak daha erken eylül-ekim civarında gelir ilanlar.
-
Motivasyon , girmek istediğin kurumların olanaklarını araştır, kazandığın zamanki mutluluğunu düşün, insanların tanıyan-tanımayan seni takdir edeceğini hatırla Tabi daha da önemlisi var motivasyon dediğin şey balona benzer , o söndükçe sen şişirmeye çalışırsın ama disiplin,azim , kararlılık bunlar seni başarıya götürür.Yani ders çalışmak istemeyebilirsin, ama zorunda olduğun gerçeğini kavrıyorsan , çalışırsın ve başarırsın meslektaşım.