Amazon hissesi almak
-
Arkadaşlar amazon belli ki rakiplerini paramparça edecek. Bu tırmanışından faydalanmak için sizce hisse almak mantıklı mı?
-
Bence mantıklı değil hocam. Amazon Türkiye'ye gelince aynı işleyişle gelecek sanıyor herkes ama geldiğinde hepsiburada gibi bir site olarak devam edecek. Tabi benim tahminim bu, yatırım tavsiyesi değildir:)
-
Hepsiburada işleyiş olarak mağaza açma vs olduğu için gittigidiyor'a yaklaştı biraz. Her ikisi yeteri kadar büyük olsada bir amazon değil. amazon türkiyeye gelmeden bile amazondan alışveriş yapan bir kitle vardı. ilk çıkışta hisse almak mantıklı. En azından ben öyle yapacağım. Sonra gidişata göre aksiyon alınabilir. ytd
-
@kilici hocam amazon türkiye'yi kastetmiyırum, amazon şirketinin (global) hisselerini almak geçiyo aklımdan.
-
@aliveli O zaman bir fikrim yok hocam.
-
@aliveli Alabiliyorsanız alın derim. Çok sağlam adımlarla büyüyen işini şansa bırakmayan bir dev. Zarar etme şansınız yok.
-
@aliveli uzun vadede parayı atıp unutacaksanız mantıklı ama kısa vadeler için çok fazla kazandırmaz. kısa vadeli kazançlar için bist de işlem gören firmaları takip etmek daha mantıklı diye düşünüyorum. amazon hisselerinin 1 yıllık kazancı %26 iken banvitin 1 yıllık kazancı %530. ben uzun vadeli hisse alacak olsam aselsan ve ulusoy elektrik sepeti yapardım.kısa vade için gyo şirketlerini takip ederdim. ytd
-
@aliveli Amazon gercekten guclu bir sirket, VW gibi buyuk bir kriz yasamazsa organik buyumesini devam ettirebilecek yapida. Ancak, Turkiyede ikamet eden yatirimcilar icin yurtdisi piyasalarina acilma konusunda buyuk bariyerler mevcut. İlki bu ise aracilik eden kurumlarin minimum ilk yatirim tutarlari ve islemler icin aldiklari komisyonlar. Bunlar buyuk yuk. ikincisi ise eger isler yolunda gider, istedinigiz kazanci saglar ve hisselerinizi satarsaniz Turkiyede karsilasacaginiz gelir vergisi. Kabaca karinizin %30 - %40 lik bir kismi kus olup ucacak. Bu da yeterince heves kirici bir durum.
-
@raskolnikov hocam beyaz et sektörü çok riskli çok hareketli. Dikkatli olmak lazım yatırım yaparken.
-
amazon hissesi almak haricinde bitcoin almakta çok mantıklı gibi görünüyor.
-
@burcuburcu bitcoin şuan riskli. Geçen hafta rusya ve çinde kendi sanal para birimi için anlaşma yaptı. Onun sürecini takip etmek gerekiyor. IBM de Blockchain meselesine yatırım yapacak. Risk almak isterseniz şuan 1 btc 14.145 lira civarı. Biraz beklemenizi tavsiye ederim. Eğer türkiyeden alacaksanız paribu .com altyapı olarak gayet hızlı ve sağlam çalışıyor. Not: Çok fazla soru geldi. en az 0.001 btc alabilirsiniz. Yasal olarak bazı problemler olabiliyor. Merak eden arkadaşlar mesaj atarsa yardımcı olurum.
-
@Bireysel-başvuru hocam panik satışları haricinde bitcoin ciddi bir yaşamaz sanıyorum. Diğer taraftan rusya kendi para birimini oluşturursa ufakta olsa bir yatırım yapılabilir aslında.
-
@Bireysel-başvuru şu an 15481 olarak görünüyor çok hareketli sanırım.
-
@aliveli btc her zaman kazanır hocam çünkü paranın kaynağı belirsiz ve kara para aklamak için tam yeri. iki defa balon oldu patladı ama bu sefer sağlam. eğer alternatif ararsan eteryum'a da yönelebilirsin
-
@Bireysel-başvuru hocam üniversiteye başladığımda veya üniversite 2. sınıfta yalnızca 50 liralık bitcoin almış olsam şu an servetim vardı. İnsan düşündükçe üzülüyor
-
@aliveli fırsat-kısmet-risk