Suriyeli kardeşlerin bugün yaşadığı sorunların da başı anadoludur. Kaldı ki biz burada 15 temmuz, fetö, pkk sorunu yaşarken onların zevk-i sefa içinde yaşamasına ne demeli? Hiç bir iş yapmayan, sadece devletten gelen parayı alan ve taşkınlıktan bıkmayan bir millettir. İİBF mezunu iş bulamazken ya da alanı dışında bir işe başlarken bir bakanın çıkıp suriyeliler olmasa fabrikalar kapanır demesi çok akla yatkın değildir. İşi tersine çevirelim Türkiye aynı durumda olsa suriye değil kapıyı açmak pay almak için sırada bekliyor olurdu.
Bireysel başvuru
@Bireysel başvuru
Bireysel başvuru tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Türkiye Suriyelilerin vatanıdır
-
RE: Türkiye Suriyelilerin vatanıdır
Ayrıca moderatör arkadaşlarda şu başlığı değiştirsin. Türkiye Suriyelilerin vatanı değildir. En fazla hoşgörülü bir ev sahibidir zamanı dolana dek.
-
RE: Geceye Bir Şarkı Bırak
Geldim mutsuzluğumla, yürek susuzluğumla.
Koynuna al demiyom eşikte koyma beni.
Koynunda yatır demem, yeter ki bağışla beni.Aç ellerin gireyim, sana ömrüm vereyim.
Kuruyan dudaklarıma, nefesini süreyim.
Kuruyan dudaklarına, nefesimi süreyim.Dağlara küs olur mu, bahara yas olur mu.
İki can bir bedenken, ayrı yatmak olur mu.
İki yürek bir canken, ayrı yatmak olur mu.Biliyorum suçluyum, kentin kirli suyuyum.
Sevmesini bilmiyorsam, geçmişin sonucuyum.
Sevmesini bilmiyorsan seydunayım suçluyumAç kapıyı gireyim, sana ömrüm vereyim.
Kuruyan dudaklarına, nefesimi süreyim.
Kuruyan dudaklarıma, nefesini süreyim. -
RE: 2017 Kaymakamlık Sınavı
Hocam benim kendi defter notum vardı. Onu tarayıp paylaşırım. Tekrar olarak çok faydalı yaklaşık 80 sayfa civarı.
-
RE: 17 Aralık 2016 KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI
70.3 ile giremedik. İçerde olan arkadaşları can-ı gönülden tebrik ediyorum. Helal olsun ilk aşamayı geçtiniz. Mülakatlarda da inşallah başarılı olur mutlu sonuca ulaşırsınız.
-
RE: 2016 Aralık GUY Sınavı
Burada konusa konusa ilani getirdiniz. Hepiniz sagolun varolun. Kandil gunu dualariniz kabul olsun
-
RE: İibf vs hukuk
Marmara iibf mezunu olarak Hukuk derim. İibf'de dil öğrensen bile yapabileceklerin sınırlı ve herhangi bir gücün olmaz. Hukuk'ta hem sana verilen haklar hemde para kazanma olayı güzel. Kendi büronda kendi işlerini yaparsın. İlla Kamu'ya gireceğim dersen bile Hukuk iibfden avantajlı.
-
RE: SPK Lisanları Hakkında Bilgi
@uzmanyrdd genelde 3 sene doldurduktan sonra kendileri danışmanlık firması açıyormuş gayrimenkulde. Çünkü bankalar vs. dışarıdan ücretle alıyormuş hizmeti. Exper ücreti tarzında.
Bireysel başvuru tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Ziraat Bankası - Ziraat Katılım Bankası Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021 (210 kişi)
Özelden soran arkadaşlar için toplu cevap vermiş olayım.
Mia: Müşteri İlişklileri Asistanı demek. Şubelerde perakende, girişim ya da kurumsal tarafta olursunuz. Genel müdürlükte uzm. yrd. olarak görünür ünvan.
İstanbul mu yoksa diğer şehirler mi? Genel müdürlük ve bölge birimleri şubelere göre daha rahat ve kariyer olarak kendinizi net gösterebileceğiniz bir yer. Şubede müşteri ile yüz yüze gelirken genel müdürlükte bunlar olmaz. Genel müdürlük birimlerinde tayin, atama, terfi her zaman daha kolaydır.
Maaş farkı var mı? İstanbul ve Gebze de olanlar için istanbul tazminatı var arkadaşlar. 1000 civarı başlayıp görev pozisyonunuza göre değişir. Diğer illerde bu yok.
Çalışma kaynakları: Bankacılık dünyası sitesi ve gysmerkezi var. oralara bakıp kaynak ve soru çözebilirsiniz. KPSS A çalışan arkadaşlar fazla kaynağa gerek yok elinizdeki yeterli.
Mesai 9-18 duruma göre 8-19 ya da uzayıp kısalabilir. çalıştığınız yer ve yoğunluğa bağlı.
Emeklilik: Özel sandığa bağlı. TZHemsan. Sağlık imkanları geniş. Emekli olunca maaştan herhangi bir düşüş olmuyor. Son maaş neyse onu almaya devam ediyorsunuz. Çünkü Kamu işçisi olarak görünüyor.
Sorusu olan arkadaşlar varsa yine yardımcı olurum. Şimdiden Allah kolaylık versin.
-
RE: Ziraat Bankası - Ziraat Katılım Bankası Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021 (210 kişi)
Takdir sizin. Bize düşen bildiğimizi anlatmak. Eğer ki yaparım derseniz girin. Yoksa sizi zorlayabilir.
-
sınavı halledin. Görüşelim hocam.
-
@bireysel-başvuru, içinde söyledi: Ziraat Bankası - Ziraat Katılım Bankası Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021 (210 kişi)
Maaş olarak temettü ve çiftleri her aya bölünce 6.400 üzeri diyebilirim. Yabancı dil tazminatı ya da İstanbul tazminatı gelince pozitif yönde etki eder.
Yoğunluk ve iş stresi enerjinizi çok alacağı için kurdum o cümleyi. İnanın insanla uğraşmak çok zor. Aklınız sürekli iş vb olacağı için verimli bir çalışma olmayabilir.
Tam rakamı yarın öğrenip bilgi vereyim arkadaşlar. Çünkü yıl sonları gelir vergisinden dolayı çok afaki değişmeler olabiliyor.
-
@muddei-hususi hocam tebrik ederim. Ama inanın eve gelip sadece yemek yiyip istemsiz bir şekilde uyuyakalan arkadaşlar biliyorum.
-
Maaş olarak temettü ve çiftleri her aya bölünce 6.400 üzeri diyebilirim. Yabancı dil tazminatı ya da İstanbul tazminatı gelince pozitif yönde etki eder.
Yoğunluk ve iş stresi enerjinizi çok alacağı için kurdum o cümleyi. İnanın insanla uğraşmak çok zor. Aklınız sürekli iş vb olacağı için verimli bir çalışma olmayabilir.
-
bir arkadaşınız olarak aklınıza takılan kariyer, yoğunluk. bölge, genel müdürlük vb. sorularınız varsa yardımcı olabilirim.
Katılım tarafı daha çok islami bankacılık prensibi ile işlem yapar. gerek katılım hesapları gerek finansman işlemleri farklıdır.
Uzman yrd. pozisyonu olarak başlarsanız daha iyidir.
Uzman Yrd. - Uzman - Yönetmen - Müdür olarak devam eder.
Daha alt pozisyonlarda;
Servis Görevlisi yrd.- Servis Görevlisi - Servis Yetkilisi - Yönetmen Yrd. Yönetmen - Müdür olarak gider.
Yılda 16 maaş ve 3 ayda bir performasınıza bağlı prim alırsınız.
Genel Müdürlük birimleri daha çok masa başı yada bölgelerde çalışanlar mali tahlil, firma analiz, dış ticaret, hazine, insan kaynakları bölümünde başlar ve yükselmeniz daha kolay olur. Çünkü genel müdürlük birimlerinde herkesle tanışıp kendi yolunuzu çizebilirsiniz.Şubelerde Mia/Miy olarak girişimci, kurumsal ya da perakende bölümlerinde çalışmaya başlarsınız. Müşteri ihtiyaçları, kredi tahsisi, müşterilerin diğer talepleri vb ilgilenirsiniz. Sakin-yoğun ya da müdürünüze göre işi sever ya da nefret edersiniz. Yeri gelir müşteri para ister. Çekip ayağına kadar götürebilir ya da ayağından alıp getirebilirsiniz. (Bu işlemler tabiki mevzuata aykırı). Gerektiği zaman mesai uzayabilir. Yani 9-6 düşünüyorsanız en geç 8.30 da şubede olmanız gerekir ki bilgisayarın açılması işlemler vb 9 da hazır olmalısınız. Çıkış işlemleri sizin işinize bağlı değişir. Öğle arası var ama dediğim gibi yoğun şubeler de sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Maaş olarak çoğu uzmandan daha iyi maaş alırsınız. Kurum'un BES i var. Emeklilik ve sağlık avantajları iyi. Ancak stresi sizin bileceğiniz iş. Sürdürülebilir bir stresi olduğunu düşünmüyorum.
Şimdilik girelim sonrasında başka sınavlara hazırlanırız düşünceniz varsa onu unutun ya da bunu bilerek başlayın.
Müfettişlik'te üstadınız ne derse o. Kimse size karışamaz. Bankacılık okulunda giyim, tavır, davranış ve kişisel gelişim eğitimleri alırsınız ki gerçekten çok faydalıdır. Teftiş süreci pandemiden dolayı uzaktan yapılıyor ve bunun alt yapısı bitmek üzere. Eskisi gibi sık turneler olmayabilir.
Hala aklınıza takılanlar olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.
-
RE: Halbank Banko Hizmetleri - Servis Asistanı Alım İlanı 2020
@kaderebak1 ayrıldım. bayram sonrası çıkış yapıyorum. sorularınız varsa cevaplayabilirim.
-
@bcm100 heves kırma değil sakin öyle birşey anlamayın. Görünmeyen yüzü vu taraf. Öyle oyt onayına düşmeyen ama giden işlemler var. Sağlık imkanı güzel ama hastaneye gitmek için bilr izin vermediler. Herkes planını yapsin öyle girsin. Banko kolay değil. Uzman yrd. Üç kontrol ve teftiş öncelik olsun. Yoksa gişe elemanı alan çok açıp kariyer netten bakabilirler. Parayı 10 defada sayarım ama ruhen bittim. Girecek arkadaşlara kolaylıklar. İyi düşünüp taşınsınlar
-
@zenginmemur hocam dediğim gibi karar sizin. Ben olanı anlatmaya çalıştım. Ben başlamadan nişanlıydım iş yok diye kaldı. Is bulduk bu sefer stres akşam 10-11 e kadar çalışma. Bir yere kadar dayanabiliyor. Hem kendi ailem hemde nişanlımin ailesi ile görüştüm. Olanları durumu anlattım ki Sube ye beni ziyarete geldiklerinde bir bardak çay içemedik. Ben eve, eşime, cocuğuma stres sikinti götürmek istemiyorum. Her işin stresi sıkıntısı var ancak buradaki kabul edilebilir değil.