Kendi bölümümüzde mi yoksa farklı bölüm üzerine mi yüksek lisans yapmak avantaj sağlar?
-
Arkadaşlar bu sene alımlar malum. O yüzden alternatif yolları da araştırmak lazım. Acaba üniversitede kalmak isteyen biri için sizce hangisi daha avantajlı?
-
Kardeşim tamamen yatkınlıkla alakalı. Çünkü uzun vade de akademisyenlik için iyice yoğunlaşman gereken bir alan olacak seçtiğin bölüm. Ben kendi bölümüm olan işletmeden yapıyorum yüksek. Ancak a grubuna hazırlandığım için iktisata falan daha hakimim şuan.
-
@MB..
Hocam atıyorum; doğu dilleri ve edebiyatı üstüne yüksek lisans yapsam adamlar demez mi; la sen hayırdır ??
-
@AlpEren yok hocam zaten dogulasiyoruz bu bolumun onu acik hararetle tavsiye ederim.
-
@goygoy hocam doğu dilleri ve edebiyatını misal olarak verdim
-
Valla hocam 1 sene bilimsel hazırlık adı altına fazla ders almaya razı olurum derseniz farklı bölümde de yapılabilir. İlgi meselesi ön plana çıkıyor, yapılabilir.
-
@Antimülakat ilgi alanı şu dönemde gözüme baya lüks bir terim gibi geliyor. En çok akademik görevli alınan bölümleri araştırmam daha doğru olacak ...
-
@AlpEren öğretim elemanı olmak istiyorsanız, doğru diyorsunuz hocam. Özellikle kamu, ulus, çeko mezunu iseniz açılan kadro az; işletme ve iktisat alanlarında alım oluyor.
-
@Antimülakat Maliye mezunuyum hocam
-
@AlpEren maliyede ne iyi ne kötü, iki bölüm kadar iyi değil, diğerleri kadar kötü değil:(
-
@Antimülakat teşekkür ederim hocam biraz daha derinlemesine araştırıp kararımı verecem. Ama gönlüm iktisattan yana
-
@AlpEren yüksek lisans mülakatlarında bazen aynı bölümde devam etmek isteyenlere lisans eğitimlerinin yeterli olduğu ve başka alanlara yönelmelerinin daha faydalı olabileceği söyleniyor. Komiktir ki iibf araştırma görevlisi alımları yerlerde sürünürken Hukuk, Sağlık ve mühendislik alanlarında sayılar oldukça yüksek.
-
@vanim mühendislik fakültelerini de ben ekleyeyim.
-
2014'ün sonunda verilen ilan için yapılan haberde aynen şu yazıyor:
YÖK’ten edinilen bilgiye göre toplam 5 alanda 1250 araştırma görevlisi kadrosu ayrıldı. 5 alan mühendislik, temel tıp, hukuk, sağlık bilimleri ve ilahiyattan oluşuyor. En çok kadro 218 ile mühendislik bölümlerine verilirken, temel tıp bilimlerine 143, ilahiyata ise 48 kadro ayrıldı. -
@AlpEren bu yıl da toplu şekilde kadro açıldı 858 kadro açtılar ama yanılıyor olabilirim. İibfye açılan kadro 10dan fazla değildir. Şu an başka bir bölümden yüksek lisans yapsanız da ilanların çoğu mezun olunan lisans bölümünü kriter olarak koyuyor. Hatta yüksek lisans yapıyor olmak şartı olmayanlar da var.
-
@vanim kaçış yok yani İİBF ye yapılan haksızlıktan herkes nasibini alacak.
-
oldukça tecrübeli bir büyüğümüz ne olursa olsun en kötü alanda bile olsan alan değiştirme demişti , her zaman dikey anlamda yürümek mantıklı ...
-
@kartel06 teşekkür ederim düşünceni paylaştığın için. yine zar atacaz hayatımız üstüne bakalım ne gelecek
-
tezsiz yüksek lisans yapmak istiyorum.tek bir üniversiteye başvurmam yeterli olur mu?
-
Kamu yönetimi mezunuyum maliye için başvursam nasıl olur sizce?