PTT iptal kararı
-
PTT A.Ş.'den Personel İstihdamı Açıklaması"
Personel İstihdamı Açıklaması
Son günlerde, Şirketimize personel alımında uygulanan yönetmelik ile ilgili olarak Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen karara yönelik çeşitli haber ve yorumlar kamuoyuna yansımıştır. Bu haber ve yorumlara istinaden kamuoyunu doğru bilgilendirme adına bir açıklama yapma zorunluluğu hasıl olmuştur.Ülkemizin istiklal ve istikbalinde yer alan PTT A.Ş., Sayın Cumhurbaşkanımızın teşvikleri ile başlatılan istihdam seferberliği kapsamında, Cumhuriyetimizin 100. yılı hedefleri doğrultusunda 2017 yılında 5000 personel istihdamı planlamış ve alımına hızla başlamıştır. Şirketimizce personel istihdamı Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmelik gereğince yapılmaktadır.
Buna göre, 2017/2 ve 2017/3 personel alımlarına ilişkin işlemler devam etmekte iken, Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN) tarafından, anılan yönetmeliğin ilgili hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle 09/07/2015 tarihinde Danıştay 16. Dairesinde açılan davada, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen 01/06/2017 tarih ve YD İtiraz No:2017/337 sayılı karar Şirketimize 13/09/2017 tarihinde tebliğ edilmiştir.
Söz konusu karar ile Şirketimizce yapılan 2017/2 ve 2017/3 personel alımlarının yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiş olduğundan, ilgili alım süresinde başvuru yapan adayların mağdur edilmemesi ve ihtiyaç duyulan personelin istihdamı için gerekli düzenlemeler yapılarak mer-i mevzuat çerçevesinde yeniden personel alımı ilanına çıkılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
-
Ne olacak simdi benim Puan elimde patlamaz demi ay cok agladim kazanamadigimda simdi iyiki olmamis diyom
-
@keynezyenciii bende cok üzülmüştüm. Bi hayır varmış demekki. Ama 2017/2 kazananlar için kötü oldu. O kadar geriye yürümemeliydi
-
@büşraa demekki bi hakszlik var gercekten 2017/2 de yoksa bu karar verilmezdi o yizden hakkiyla girene bisey olmaz Allah var gam yok
-
@keynezyenciii hocam iletinize gülesim geldi. Türkiyedeki bütün kurumlarin alimlari %100 hak ve hukuk gözetilerek yapiliyor ya pttde kesin haksizlik oldugu icin iptal edilmistir haklisiniz...
-
@magduriibfli gulesin eldiyse gul
-
@keynezyenciii pttyi niye kazanamadigin belli oldu simdi. Isabetli bi karar vermisler..
-
@magduriibfli he haklisin mulakatta da nanik yapmistim
-
@keynezyenciii keske foruma üyelik icin de sinav falan yapilsa. Senin gibi alt kültür insanlarin cocukca iletileri ekrana düsmezdi o zaman...
-
@magduriibfli demi ya ulkenin her alani eksik bunu bimere yazmaliyiz
-
@keynezyenciii bimerin bu işle uğraştigini saniyosun demek. Alan bilginin de kültür düzeyine eşit oldugunu ögrenmis olduk böylece. Daha konusmaya hacet kalmadi...
-
@magduriibfli ironiyi anlamamakla hangimizin zeka duzeyi yuksek belli oldu
-
çocuklaar çocuklarr! .) atışmayın, tartışmayın, üzmeyin birbirinizi
-
@keynezyenciii hocam birsey soracam ve bilen bi arkadaş varsa açıklasın lütfen.Ben içişleri büro personeli mulakatini kaybettim.Daha yeni açıklandı.Acaba oda iptal olabilir mi?
-
PTT AŞ tarafından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde personel alımında uygulanan yönetmelikle ilgili Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen karara yönelik bazı haber ve yorumların kamuoyuna yansıdığı belirtilerek, konuya ilişkin açıklama yapma zorunluluğunun doğduğu ifade edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan istihdam seferberliği kapsamında, PTT'nin bu yıl 5 bin personel istihdamı planladığı ve personel alımlarına hızla başladığı bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar dile getirildi:
"Şirketimizce personel istihdamı 'Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinde Çalıştırılacak İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkında Yönetmelik' gereğince yapılmaktadır. Buna göre, personel alımlarına ilişkin işlemler devam etmekteyken, Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası tarafından anılan yönetmeliğin ilgili hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle açılan davada, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından verilen karar şirketimize 13 Eylül 2017'de tebliğ edilmiştir. Söz konusu kararla şirketimizce yapılan 2017/2 ve 2017/3 personel alımlarının yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiş olduğundan, ilgili alım süresinde başvuru yapan adayların mağdur edilmemesi ve ihtiyaç duyulan personelin istihdamı için gerekli düzenlemeler yapılarak mevzuat çerçevesinde yeniden personel alımı ilanına çıkılacaktır."
-
@ErtuğrulBEY bilmiyoruzki hocam hergun yeni bir hayrete uyaniyoruz hepbirlikte
-
vurun ulan, vurun ben kolay ölmem.
-
anladığım kadarıyla mevzuat değişikliği yapıp alımı hukuka uygun hale getirmeyi düşünüyor ptt
-
Tam kazandım çok şükür bitti demeye hazırlanıyosun yeni bişey çıkıyo. Bu çile hiç bitmiyo yani. Bu mağduriyet çok uzatılmadan giderilir inşallah
-
2017/3 için mülakata kalmıştım ne oldu şimdi yalan mı oldu? Bide bu mulakat olayi 2015 ten bu yana uygulaniyor neden sadece 2017/ ve 3 etkileniyor? Hukuk sadece bize mi hukuk? Ya da diger kurumlar mulakatla alım yapmıyor mu? Başvuru yapanlar magdur edilmeyecek falan muhabbeti var acaba bişey mi düşünüyorlar