Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS Kalkıyor mu?
-
Selamın Aleyküm dostlar.
Bildiğiniz üzere TEOG kaldırılıyor, YGS ve LYS için de yeni sistem öngörülüyor. Böyle bir ortamda KPSS'nin akıbeti de ciddi bir merak konusu. Bu konuda kulislerden 'kaldırılacak' şeklinde haberler alanlar bu durumu sosyal medyada dile getirdiler. Biz de aslında bu süreçten de evvel başlayan bir takım duyumları da baz alarak olabilecek ihtmalleri ele aldık.
Bunu yapmadan evvel öncelikle 2001'den günümüze KPSS'nin nasıl bir süreçten geçtiğini, ÖSYM'nin ne gibi değişiklikler yaptığını da ele alarak biz Analiz gerçekleştirdik. Kısmen kulis haberleri ancak büyük oranda tahminlere dayalı yazımızla alakalı sizlerin de fikir beyan etmesini bekliyoruz.
Hepimiz hakkında hayırlısı olması temennisiyle Buyrun;
https://www.tercihiniyap.net/haber/kamu-personeli-secme-sinavi-kpss-kaldirilacak-mi
-
Kalkacak olursa her kurumun kendi sınavını yapması gerekecek.Sınava girecek aday sayısı fazla olacağı için de bunu ÖSYM'ye yaptıracak.Bunun masrafı da bizden çıkar. Sırtımızdaki maddi yük artar.
KPSS'yi kaldırmak yerine yılda en az 2 kez yapılacak bir hale getirseler daha iyi bence.Böyle düzenlenirse puan alabilecek düzeyde olan insanlar bir yıl beklemek zorunda kalmaz. -
KPSS kalkarsa her kurum kendi sınavını yapması için ÖSYM'ye yaptıracak. ÖSYM'de her kurumun sınavlarına girmek isteyen adaylardan ayrı ayrı ücret alacak ve yine deli gibi paralar dönecek. İyi puan alan adaylar mülakat süreci ve güvenlik soruşturması bekliyor.
-
A gurubu kadrolar için uygun olan sistem her kurumun kendi sınavını yapması. Bunu da ÖSYM'ye yaptırması. Ancak bu sistemde alımı yapacak kurum tarafından soru dağılımı olarak çok iyi ayarlanmalı. Yapılacak işe göre sorular sorulmalı. Daha sonra mutlaka mülakat yapılmalı. Sorular çoktan seçmeli olmalı. ÖSYM sınavı Ankara'da yapmalı.
-
Kpss nin kalkması felaket olur , hiçbir ön elemeyi geçme mecburiyetine takılmayan torpilliler her kurumun her kadrosuna rahatça doldurulur , kpssden puan alamayıpta kalkmasını isteyenler zannetmesin ki kalksa atanıcaklar
-
Kaymakamlik sinavi gözünüzün önünde onun sistemini düşünün. Adam 165 tl sinav ucreti aliyor. Her kurum ıçin gecerli olduğunu düşününce neler olabileceğini düşünmek bile istemiyorum. Onemli olan sistemi degistirmek değil sistem her türlü degistirilir. Onemli olan sistemi daha adil bir halr getirmektir. Süreci uzatmamaktir. Güvenlik soruşturması kendi fikrimce kpss sinavinda olmali. En azindan elenen aday daha bastayken kendi yoluna bakar. Mülakatta elenince hayalleri yıkılmış ustelik belli bir sure geçmiş oluyor. Referans sistemi kesinlikle kaldirilmali. Gorevden atilanlarin bir kismi da referans nediyle atildi. Ne malum Y partisi iktidar oldugunda bu gunku referans olan kişi nedeniyle beni gorevden atmayacağı. Mulakatlar daha adil ve şeffaf olmali. Yoksa sistemde bazi yerler hariç sorun yok onemli olan daha adil şeffaf guvenilir hale getirmek. Ote yandan soyle bir durum soz konusu halihazırda bir belediye alim yapiyor bende başvurayim dedim basvuru icin gittiğimde belediyede calisan bir tanıdık gördüm. Basvurumu yaptım 5 gun sonra o tanidik ile tekrar karsilastim. Dediği sey şu yetkili kisiyle konuştum sen boşuna sinava girme alinacak kişiler belli ve ilana baktim. Kurum kendisi sinav yapiyor mulakatta var ama kac kisi mulakata klacak belli degil ve anladigim kadariyla sinava giren herkes ikinci aşama olarak mülakata da girecek muallak yani. Tamam belli bir puan istemiş ama muallak kisimlar var. Bu nedenle halihazirdaki sistem gayet mantikli sadece uzerinde belli çalışmalar yapilabilir diye düşünüyorum.
-
En büyük korkum açık uçlu. Sevmediğim ve asla sevmeyeceğim bir sistem Umarim sinav sisteminde açık uçluya gidilmez.
-
kpss'nin kalkması şu an imkansız bence. hem vergilerle yolunu bulmaya çalışan devlet için güzel bir gelir kaynağı, hem de kaldırılması durumunda oluşacak binbir türlü belirsizliği göze alamazlar.
-
https://www.tercihiniyap.net/galeri/1999-dan-2018e-kpssnin-osym-ile-imtihani
KPSS 1999'dan bugüne ne aşamalardan geçti? Ne değişiklikler yapıldı hepsini görebileceğiniz galerimiz.