TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

Güncel Ekonomik Gelişmeler

EKONOMİ
    güncel ekonomik gelişmeler
    90
    649
    117349
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • Harun Resid
      Harun Resid Son düzenleyen:

Kendi ayağına kurşun sıkmaya başladı iktidar. %40 nedir Allah aşkına. Resmen araba almayın diye teşvik ediyorlar.

Allah has better for me.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
      • S
        siyahbeyaz @busus Son düzenleyen:

@busus ben piyasanın içinde bir insanım işim gereği şunları söyliyim .. 2 gündür tepki çığ gibi ben yaşananlara inanamıyorum sanki birileri içerden partinin altını oyuyor .. ya bir rakip koysan desenki öyle şeyler yapki hükümet zorda kalsın anca bu kadar olur 14 yıldır ilk kez bu denli yüksek sesli tepki gördüm millette yüzde 40 nedir ya insan düşündükçe dahada ağır geliyor sanırım bu sürecin sonu maliye bakanının koltuğu bırakmasına kadar gider zira birileri sayın cumhurbaşkanını zor durumda bırakmak için elinden geleni yapıyor ...

burcuburcu B 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • burcuburcu
          burcuburcu Yasaklı @siyahbeyaz Son düzenleyen:

@siyahbeyaz zam bir yana bakanın enflasyon yüzde 15 zaten açıklaması çok ironik. Peki biz açıklanan yüzde 6-7 gibi enflasyon rakamları nedir?

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
          • S
            siyahbeyaz @burcuburcu Son düzenleyen:

@burcuburcu hocam millet bu rakamlardan çokta anlamaz ilgilenmezde.. ama çıktı bugun diyorki 50bin tl lık araç sıfır araç alan vatandaştan şu kadar daha vergi alacağız diyor ! ...sayın bakanım bilmem farkındamısnız ama 50bin tl ye sıfır araç bırakmadınız piyasada vergiler sayesinde lütfen ne yapmaya çalışıyorsunuz.. işte iş cebine gelince millet tepki verir veriyorda

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • B
              busus @siyahbeyaz Son düzenleyen:

@siyahbeyaz ben c.başkanının haberi olmadan böyle birşeyin açıklanmasının mümkün olduğunu düşünmüyorum. elbette haberi vardır. nabız yoklamak için yapılmış olabilir indirilir yakında

kilici 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • B
                busus Son düzenleyen:

suriyeliler ekonomimizi bitirdiler resmen yardım yapcaz diye bütçeyi bitirdik şimdi bir de savaş çıkarsa bugünleri mumla ararız arkadaşlar %40 az bile kalır 🙂

aliveli 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • aliveli
                  aliveli Yasaklı @busus Son düzenleyen:

@busus sadece suriyeli işi değil hocam son yıllarda çok fazla üretim yeri kapandı bir dönem Dünya tekstil üretiminin yüzde 30u bizdeydi tekstili çinlilere bırakalım deyip ciddi bir ihracat kalemini kapattık. Bu politiklar bugün artık patlıyor.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                  • kilici
                    kilici Yasaklı @busus Son düzenleyen:

@busus Hiç sanmıyorum. Aksine artık mtv hesaplanırken aracın silindir hacmi ve yaşının yanında araç değerinin de hesaplamaya dahil edileceği açıklandı. İthal girdiye bağlı bir üretim yaptığımız için(dolar kuru da malum), zorunlu tasarruf yapmamızı istiyor devlet. Ötv ve mtv bu haldeyken sıfır araba almak hayal oldu gerçekten.

aliveli 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                    • aliveli
                      aliveli Yasaklı @kilici Son düzenleyen:

@kilici sollamaya çıkarken klima kapatmaya devam.

• Antimülakat
                        Antimülakat Son düzenleyen: Antimülakat

Bir araba düşünün ki gümrük vergisi AB, EFTA, Morityus, Güney Kore, bazı AB dışındaki avrupa ülkeleri dışında ithal edilmelerinde G.V. %10. Bunun üstüne motor silindir hacmine göre min. %45 max. %160. Detaylı bilgiye gerek yok ama 2.000 cc üstü araçlarda %160 diyeyim. Üstüne birde %18 kdv.

Örnek üstünden anlatayım: Suzuki marka 2.200 cc bir aracın üretim ülkesindeki fabrikadan çıkış fiyatı= 20.000 TL olsun.

CIF kıymeti (FOB/Fatura kıymeti + Navlun/Nakliye + Sigortası) =30.000 TL olsun.

G.V. (%10) = 3.000 TL Toplam=33.000
                        ÖTV (%160) = 52.800 TL Toplam=85.800
                        KDV (%18) = 15.444 TL Toplam =101.244 TL

Bir binek otonun gümrük vergileri toplamı 71.244 TL. Ben bu MTV neden bu kadar düşük diye düşünürken neyse ki göklerden gelen bir kararla yükseltildi. Hadi şimdi hep birlikte düşünelim bizde neden dış ticaret açığı bu kadar fazla diye.

• burcuburcu
                          burcuburcu Yasaklı Son düzenleyen:

Türk Telekom'a borç ertelemesi için verilen süre bu hafta doluyor bakalım neler olacak.

• eomer
                            eomer Son düzenleyen:

Varlık Fonu başkanı açıklama yaptı,Borsa İstanbul'u özelleştirmeyi düşünüyorlarmış.

Atçanyurt'tan selam getirdim.

• S
                              siyahbeyaz Son düzenleyen:

Bakanlar kurulundan az önce açıklama geldi Mtv makul bir seviyeye çekilecekmiş...

• aliveli
                                aliveli Yasaklı @siyahbeyaz Son düzenleyen:

@siyahbeyaz mtv belliki bilerek gündemde tutuluyor gelir vergisi dilim artışı vs arka planda kalsın diye. Muhtemelen en son bakın artırmadık denip konu kapatılır.

• aliveli
                                  aliveli Yasaklı @eomer Son düzenleyen:

@eomer kur farkı nedeniyle çok değer kaybetti keşke erken davranılsa yahut biraz daha beklense.

• eomer
                                    eomer Son düzenleyen:

http://mobil.hurriyet.com.tr/yazarlar/noyan-dogan/emekli-uzman-memura-mujde-40598852

“Kamudan ve özel sektörden emekli veya görevden ayrılmış liyakat sahibi üst düzey veya uzman personeli; devletin, çeşitli program, proje ve misyonlarında gönüllü veya ücretli çalıştırabilecek esnek bir istihdam mekanizması oluşturulacak.”

Umarım böyle bişey gerçekleşmez...

Atçanyurt'tan selam getirdim.

• aliveli
                                      aliveli Yasaklı @eomer Son düzenleyen:

@eomer gerçekleşir gerçekleşir uzun zamandır konuşuluyor.

• K
                                        kartel06 Son düzenleyen: burcuburcu

iş ne ara bu boyutlara geldi https://goo.gl/A4vFka

Mahkeme kararıyla yalanlar gerçeğe dönüşseydi Dünya şimdi dönmüyordu.

• K
                                          kartel06 Son düzenleyen:

Bir sözlükten alıntıdır:

bugün 100 tl kazandım ve hemen makbuzunu kestim.

Makbuz için 18 tl kdv 20. tl gelir vergisi ödedim. yani 38 lirayı devlete ödedim.
                                          Geri kalan 62.00.tl 'nin 11.00.tl'si ile bir paket sigara aldım. maktu vergilerle birlikte 7,50.tl daha vergi ödedim.

48.00.tl elektrik faturası gelmiş.
                                          baktım 20 liralık elektrik harcamışım. 28.00.tl'si şu bu adlarla vergi.

kalan 3.00.tl ile de bir çakmak aldım; çin malı. 40 kuruşu vergi.

yani bugün kazandığım 100.00.tl'nin 20+18+7,50+28+0,40 =75,90.tl'sini devletime bana yol, su, elektrik olarak hizmet etsin diye ödedim.

Mahkeme kararıyla yalanlar gerçeğe dönüşseydi Dünya şimdi dönmüyordu.

B H 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                          • B
                                            busus @kartel06 Son düzenleyen:

@kartel06 buna rağmen hala gözleri bizim 3 kuruşumuzda beni en çok sinirlendirende bu 😞

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 32
                                            • 33
                                            • 8 / 33
                                            • İlk ileti