İİBF/SBF 'liler için şikayet, sitem, öfke; talep, istek, beklenti ve BİRLİK başlığı!
-
Tüm İİBF' ler kapansın. Sadece belli başlı eğitim veren kaliteli okullardaki fakülteler açık kalsın. Ülkenin daha fazla sağlık elemanına ihtiyacı varken Tıp fakültesi açmıyorlar, açamıyorlar ama zaten açıköğretim ile birlikte her yıl toplam 10 bin kişinin alımının olduğu bir alanda 100 bin mezun verecek şekilde fakülte açıyorlar. Daha fazla İİBF mezunu gerekli değil hele ki eğitim bile verilemeyen yerlerde açılması tamamen gereksiz. İİBF fakülteleri Tıp fakültesine dönüştürülsün!
-
Fabrika gibi işsiz basıyorlar 4-5 yıl sonra mezun olacak 100 bin iibfli ne yapacak merak ediyorum
-
@asdasd İİBF/SBF 'liler için şikayet, sitem, öfke; talep, istek, beklenti ve BİRLİK başlığı! içinde söyledi:
Fabrika gibi işsiz basıyorlar 4-5 yıl sonra mezun olacak 100 bin iibfli ne yapacak merak ediyorum
bankalarda asgari ücrete kölelik yapacak.eş dost çevre bitti mi satış yapacağı adam kalmadı mı şutlanacak.
-
Son on yıl içerisinde İİBF/SBF alımlarında bu kadar kısır bir dönemin yaşandığına ilk kez şahit oluyorum. 2016-2017 dönemi İİBF'liler adına çok sancılı geçiyor, defalarca bu konuda yazı da yazsak, pek dikkate alınmıyor.
-
@Antimülakat 2013'ün bolluk dönemini iyi değerlendirememiş ben ve benim gibiler için bu kısır dönemin sancısı beter bir durum
-
@hayatım-sınav aynen hocam o dönem altın dönemdi, çok iyiydi, elini kolunu sallayan vmy olmuştu.
-
@hayatım-sınav o dönem alımlar hep böyle sürecek düşüncesine kapılıp hata ettik
-
@Antimülakat bir çok sınıf arkadaşım gibi :face_palm_tone1:
@AlpEren şahsen ben o dönemin uzun süreceğini düşünmemden ziyade memuriyete bakış açım dolayısıyla treni kaçırdım. -
@hayatım-sınav bende gönül derdine düşmüştüm.nasılsa seneye de böyle devam eder en kötü guy olurum diyordum gençliğin verdiği tecrübesizlikle
-
Şu siteyi kim açtıysa ellerine sağlık bizden bizim gibilere gerçekten yardım edebilecek, adam gibi bir site kurulmuş çok şükür. Gereksiz insan da yok gayet de açık seçik her şey var sağolun üstadlar..!
-
Evet ama alımlar daha çok azaldı
-
@urfa63__ hocam bugün ki avukat alım ilanı hayıra işaret gibi ümidi kesmeyelim
-
@AlpEren Ben de çok lazımmış gibi dünyanın derdine düşmüştüm
-
Yine olan bize oldu. Başbakan şu an yaptığı açıklamada mecbur kalmadıkça kamuya personel almayacağız dedi. Öğretmen, adalet hizmetleri için yapılacak alımlar ve polis jandarma gibi güvenlik güçleri hariç alım yapılmayacağını belirtti. Maliye bakanına direk yönelttiği soruda Naci Ağbal 5 bin kişilik açıktan atama için plan yapıldığını söyledi bunun üzerine de Başbakan bu sayı üzerine ek alımın olmayacağını söyledi. Kim bilir kaçı bize düşer. 500 bin kişiye özel sektörde iş sağlanacağı söylendi, iyi hoşta özel sektör de askerliğini yap gel diyor; ayrıca bu plan ara eleman için söz konusudur diye tahmin ediyorum. Küçümsemek için demiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın ama bizim hayallerimiz neydi ne oldu şimdi asgari ücretli bir işe mi gireceğiz hiç bir kariyer imkanı olmayan? Şimdi biz ne yapalım, bir yetkili çıksın söylesin bizim suçumuz günahımız neydi?
-
@sofokles hocam mecbur kaldıkları için sorun yok her türlü alınacak hele başkanlık referandumu falan olursa alımı görsen
-
@hgrotius Doğruluğunu/yanlışlığını tartışmadan, 1 Kasım seçim vaadi olan taşerona kadro verilmedi, yılı geçti. Referandum öncesinde toplum nezdinde görünmez İİBF'ye ne vaat edilebilir, edilse de tutulacağını sanmam. Ayrıca geç gelen adalet adalette değil. Söylenecek daha çok şey var ama artık bıktım hocam ne diyeyim.
-
başkanlık referandumu olursa nolacakmış. arkadaşlar saçmalamayın adamın oy ihtiyacı yok. artık geçti o devirler. bittik biz. ya polis asker olacan. ya da özel sektörde ayakçı.
-
Artık kendi sıkıntımdan geçtim eşe dosta dert anlatmak ağır gelir oldu. Kpss ye girmiştin ne oldu , artık özel mözel deme bir yerden başla, mülakat vardı senin açıklanmadı mı, memur alıyorlarmış olsun b kadro olsun sen gene de gir açıkta kalma!!??.... Uzayıp gidiyor bu liste emekse emek sınavsa sınav ingilizceyse ingilizce herşeye ayrı çalışıyoruz bir elin parmağını geçmeyen kadrolar için gecenin şu saati masa başındayız bir de üzerine böyle açıklamalar geliyor e bir yandan geçerliliği 1 yıl olan bir sınav var. İyi bir iş sahibi olalım diyoruz kimseden bir ayrıcalık beklemeden ayrı ayrı her derse çalışıyor dil sınavlarına giriyor üstüne kurum sınavlarına giriyor bir de mülakatlar da deneniyoruz bu kadar emek var ortada beklentiyse sadece hak edilenin verilmesi o kadar zorlanır oldum ki ders çalışmak için gereken inancı kaybettim bugünler de geçer diyorum düzelir diyorum düşe kalka devam ediyorum ama bu seneyi de elim boş bitirirsem seneye kendimi motive edecek bir bahane bile bulamayacağım maalesef. Artık İİBF lilerin seçim öncesi ilan gelir umutlarına değil net bilgiye ihtiyacı var
-
@kamu657 işsizliğin en pis yanı o kafa ağrıtmaktan başka bir işe yaramayan eş dost
-
Eşe dosta kalırsak yandık ki ne yandık. Adam hala 80'ler kafası yaşıyor, lise mezunları Öğretmen oluyormuşta, Üniversite okuyanlar Kaymakam hatta Vali oluyormuşta. Yanlış, faul, ofsayt kelimeler, cümleler. Adam Üniversite okuyanın direk Vali veya Konsolos olduğunu düşünüyor hala, sen Başbakan olamaz mısın diyenler bile vardır o derece. O yüzden olabildiğince uzak durmak en mantıklı tercih böyle zamanlarda. Kafaya takmam desende, kafana takana kadar muhabbette ısrar eder. Sonra işe girince selam vermek içinden gelmez, işe girdi de değişti diye söylenir. Onun için arkadaşlar biz de okumuş adama bakış açısı pek öyle sanıldığı kadar iyi değildir. Okuyanı yaftalama, karalama ve hatta ötekileştirme daha kolay olanı ve daha tercih edilendir. O yüzden, 80'ler kafasında yaşayanlara bi bitmediniz diyorum!