Yine olan bize oldu. Başbakan şu an yaptığı açıklamada mecbur kalmadıkça kamuya personel almayacağız dedi. Öğretmen, adalet hizmetleri için yapılacak alımlar ve polis jandarma gibi güvenlik güçleri hariç alım yapılmayacağını belirtti. Maliye bakanına direk yönelttiği soruda Naci Ağbal 5 bin kişilik açıktan atama için plan yapıldığını söyledi bunun üzerine de Başbakan bu sayı üzerine ek alımın olmayacağını söyledi. Kim bilir kaçı bize düşer. 500 bin kişiye özel sektörde iş sağlanacağı söylendi, iyi hoşta özel sektör de askerliğini yap gel diyor; ayrıca bu plan ara eleman için söz konusudur diye tahmin ediyorum. Küçümsemek için demiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın ama bizim hayallerimiz neydi ne oldu şimdi asgari ücretli bir işe mi gireceğiz hiç bir kariyer imkanı olmayan? Şimdi biz ne yapalım, bir yetkili çıksın söylesin bizim suçumuz günahımız neydi?
sofokles tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: İİBF/SBF 'liler için şikayet, sitem, öfke; talep, istek, beklenti ve BİRLİK başlığı!
-
RE: SOSYAL GÜVENLİK KURUMU UZMAN YARDIMCILIĞI İLANI
Müfettişlik mülakatları 19-20 aralıkta tamamlandı. Ön görüşme ve soruşturma aşamaları mülakat öncesinde yapıldı, adaylar güvenlik soruşturması formlarını da mülakattan 10 gün önce kuruma verdi. Hepi topu 25 kişiden bahsediyoruz ayrıca çok zor olmamalı değerlendirme süreci.
Kurum duyurularda en son mobbing kitapçığı yayınlamış, bizim durumumuz da mobbing kapsamına girer bence.
-
RE: Yabancı Dizi Önerileri
Aha benim başlığım gelmiş, durum hiç hoş değil bu boşlukta yine fena sardım dizilere an itibariyle Mad Man'den geliyorum ondan başlayalım
-
Şimdi efendim, Mad Man bir grup reklamcının 1960'larda ki yaşamını anlatan epey güzel ve sonlanmış bir dizi. 7 sezon süren sezonları 13 bölümden oluşuyor. Küçük-orta boy bir reklam ajansında müşteriler için oluşturulan reklamların yapım sürecinden bahseden, kendisine çeken bir dizi. Sırf dönemin elegan giyim tarzı ve müzikleri için bile izlemenizi öneririm.
-
The Americans: 1980'li yıllarda Soğuk Savaş döneminin istihbarat örgütleri arasındaki mücadeleyi konu alıyor. Şimdiye kadar 4 sezon geçti, 5.sezon bekleniyor. Öyle bol vurdulu kırdılı ajan dizisi beklemeyin bu yüzden klişeden ayrılmasıyla güzel, bazı yerlerde bir eh dedirtse de olay örgüsü açısından sevdiğim bir dizi. Sovyetler Birliği'nde doğup büyüyen, ajan olmaları için eğitilen iki kişi gerçek bir aile görüntüsünde ABD'ye gönderilir ve orada espiyonaj faaliyetlerinde bulunur sonrası olaylar olaylar izleyin derim. Bir bölümünde Hicks & Slutsky teoreminden bahsediliyor
-
House of Cards: Ortalığı kasıp kavuran güncel zaman diliminde geçen bir diziye gelelim. 4 sezonu tamanlandı 5.sezon gelecek. Direkt seyirciye hitap etme anlatım tekniğinin kullanıldığı dizide ana kahramanımız Frank Underwood Demokrat Parti'nin başkanıdır. Ulusal siyasette kendisine yer açmak ve basamakları tırmanmak için her şeyi yapacak kadar hırslı bir siyasetçinin epey çarpıcı hikayesi anlatılıyor. Politikanın kirli tarafına dair aradığınız her şeyi bulacaksınız emin olun.
-
Westworld: İlk sezonu henüz tamamlanmış western-bilim kurgu türünde, Antony Hopkins'in oynadığı bir dizi kötü olamaz Sanal dünya gerçekliğinde bizi 1800'lerin sonlarına götüren dizi yapay bilincin ortaya çıkışını ve geleceğini anlatmaya çalışıyor. Yazdığımdan pek bir şey anlamayabilirsiniz ama spoiler olmasın diye bir şey diyemiyorum, kafa açıcı bir dizi ve muhtemelen 3-4 sezonu görür böyle giderse.
-
Silicon Valley: Adından da anlaşılacağı üzere California Silikon Vadisi'nde geçen dizi bir grup genç yazılımcının serüvenlerini anlatıyor. Komedi türünde bölümler 30'ar dakikalık, 3.sezonu tamamladı.
-
Sons of Anarchy: Küçük bir kasabada motorsiklet çetesinin başından geçenleri anlatıyor, 7 sezon süren dizi finalini yaptı. Ben 3.sezonun ortalarında kaldım gerisi hakkında bir şey diyemem ama oraya kadar aksiyon dram dengesini güzel tutturmuşlar.
-
New Girl: 3 erkek ev arkadaşı boş olan odalarına birini daha almak istiyorlar, gelen 4. kişi ise kadın dizi de adını buradan alıyor. Bu arkadaş grubunun yaşadıklarını anlatıyor. Klasik Amerikan komedi dizilerinde olduğu gibi bu da 20 dakika sürüyor. Sırf komedi efekti olmamasıyla bile diğer komedi dizilerinden ayrılır. 6.sezonu devam etmekte.
-
Gotham: Batman'i küçükken çok mu severdin işte izlemen gereken dizi bu. Batman'e meeh dediysen de izlemelisin dizi versiyonu çok başarılı. 3.sezonu devam eden dizi, Batman'imiz Bruce Wayne'in küçüklük zamanlarında geçiyor yani dizide Batman'i göremeyeceksiniz, süper kahramanları sevmeyenlerde izleyebilir. Başrolde meşhur başkomiser James Gordon var. Batman çizgi romanlarını okuduysanız karakterlerin önceki hallerinin çok başarılı uyarlanışına ve yer yer doğuşlarına şahit olacaksınız.
Game of Thrones, Vikings, Breaking Bad, Dexter gibi fenomen dizilerden bahsetmedim başlamadıysanız onlardan birisini tereddütsüz seçip başlayın. Şimdilik bu kadar yazayım daha devamını getiririm
-
-
RE: Göç/Ilgöç uzman yardımcılığı sınavı neden açıklanmıyor?
Bugün telefonla aradığımda aldığım cevap ne yazık ki aynı, hiç bir bilgi vermiyorlar. Sınava giren Ankara'da ikamet eden kimse yok mu kuruma gidip yüzyüze sorabilecek? En azından gecikme sebebini öğrenebilirdik. Sayıştay sınavı için Ankara'ya gittiğimde o zamana kadar bir şey olmazsa ben gidip soracağım ancak ekim sonuna kadar açıklanmazsa ne yaparız bilmem.
-
RE: Askerlik tecili için yüksek lisans
İkinci Yüksek Lisans Kaydı Yaptırarak Askerlik Daha Fazla Tecil Ettirilebilir mi?
çoğu kişi bilmez ama ikinci yüksek lisans ile askerliği +3 yıl daha ertelemek mümkündür. ben yaptım evet. şu an mutluluktan havalara uçuyorum. nasıl mı yaptım? gelin anlatayım.
bildiğiniz üzere, normalde aynı eğitim düzeyindeki ikinci bir kayıt, askerliği tecil ettirmez. örneğin lisans eğitiminizi tamamlayıp ikinci bir üniversite(lisans) kaydı yaptırırsanız, bu ikinci üniversite, askerliğinizi ertelemez. yüksek lisansta da aynı durum geçerli. yani ilk yüksek lisansı tamamlayıp ikinci yüksek lisansı kazanırsanız bir daha erteleme olmaz. ancak; ilk yüksek lisansın kaydını 3'üncü yıl 6'ıncı dönemde(yani son yıl son dönemde) sildirip hemen o dönem ikinci bir yüksek lisans kazanırsanız, ilk 3 yılın üzerine +3 yıl daha eklersiniz. yani, ilki tamamlanmamış iki yüksek lisans ile toplamda 6 yıl askerliği tecil ettirmiş olursunuz.
gerek tam anlamayanlar için ve gerekse ayrıntıları öğrenmek isteyenler için daha detaylı bir şekilde anlatayım:
2013 yılında tecilim bitmesine yakın, trakya üniversitesi'nde 65-70 ales puanıyla alım yapan kıytırık bir yüksek lisans bölümüne kaydımı yaptırdım. bu yüksek lisans, benim askerliğimi 2017 ocak ayına kadar erteledi. derslere gidemesem de her yıl kaydımı yeniledim.
3 yıl göz açıp kapayıncaya geçti ve 2017 ocak ayı geldi dayandı. bedelli askerlikten yaştan dolayı faydalanamadım. yüksek lisansı tamamlasaydım doktoraya başvurup 6 yıl daha ertelerdim ama her dönem kayıt yenilesem de derslere gidemediğim için yüksek lisansın tüm derslerinden kalmıştım. doktoraya başvurmam mümkün değildi. askerliği ertelemem için bir şeyler yapmam gerekiyordu. askerlik şubesinden bir arkadaşla görüşünce yukarıda anlattığım tüyoyu verdi. "kaydını sildirip tecilini iptal ettir ve yeni bir yüksek lisans kaydı yaptır. böylelikle 3 yıl daha uzatırsın" dedi.
ben de trakya üniversitesi'ne gidip 2016 ağustos ayında kaydımı sildirdim. öğrenci işleri, tecilimin iptali için askerlik şubesine yazı yazdı. 1 hafta sonra e-devletten bakınca tecilimin iptal edildiğini ve ocak 2017 olan tecilimin eylül 2016'ya çekildiğini gördüm.
ki zaten bunu istiyordum. çünkü ikinci yüksek lisansın askerliği tecil edebilmesi için ilk tecilin iptal olması lazım- aynı hafta ikinci yüksek lisans kaydımı yaptırdım ve tecil yapılması için öğrenci işlerine yazı yazdırdım. bugün e-devletten baktım. tecilim, aralık 2019'a kadar uzatılmış.
hedefime ulaşmış oldum.
özetlemek gerekirse, ilk yüksek lisansın son döneminde kaydımı sildirip aynı dönemde ikinci yüksek lisans kazanarak 2017'de biten tecil süreme +3 yıl daha eklemiş oldum.
normalde askerlikten kaçmak için böyle 40 takla atacak biri değilim ama eşimin rahatsızlığı ve burda bahsedemeyeceğim bazı sorumluluklarım nedeniyle askerliğe gitmem mümkün değil. ikinci yüksek lisansı çalıştığım şehirde kazandım ve derslere gidebiliyorum. nasip olursa yüksek lisansımı bitirip doktoraya başlamak istiyorum. o zamana kadar da herhalde profosyonel askerlik veya bedelli medelli bir şey çıkar diye düşünüyorum.
Metin bana ait değil arkadaşlar böyle de bir yöntem varmış sizleri de bilgilendirmek istedim.
-
RE: Göç/Ilgöç uzman yardımcılığı sınavı neden açıklanmıyor?
Merkez göçte kendini tanıtma faslı oldu ve İngilizce seviyemi sordular, komisyon başkanı not aldı. Şu an ne yaptığımı ve başka bir planım olup olmadığını sordular. İşsiz olduğumu ve başka bir planım olmadığını söyledim. İl göç mülakatında ise ilk fasılları önceden yaptık kaldığımız yerden devam edelim sorulara dediler, ne olduğunu anlamadım mülakat ışık hızında bitti o derece ki sorulan soruları hatırlamıyorum
-
RE: Sgk 8.promosyon denetmen yardımcılığı
Tüm sorular başlıkta daha önce cevaplansa da tekrar edelim arkadaşlar
- Formda 2.kez katılıyor yazmasının bir önemi yok aynı şey SGK Uzm Yrd'nda da oldu sistemsel bir hata önemli değil.
- Formu PDF formatında kaydedin o an çıktısını almasınız da olur eğer kazanırsanız çıktısını alıp göndereceksiniz.
- 20'sinde mülakat listesi açıklandıktan sonra mülakata katılmaya hak kazananlar formun çıktısını alıp imzaladıktan sonra diploma/geçici mezuniyet belgelerini ay sonuna kadar elden veya posta ile kuruma gönderecekler.
- Başvuru işlemi kolay zaten başvurun, gelecekmiş gibi çalışın, hiç gelmeyecekmiş gibi oralı olmayın çalışmaya devam edin, kolay gelsin.
-
RE: FİLM ÖNERİLERİ TAVSİYELERİ
@Phoenix 'Hayat her zaman mı bu kadar zor, yoksa sadece çocukken mi?' Ah be Mathilda keşke hep çocuk kalsaydık, günaydın KPSS emekçileri :slight_smile:
-
@texsas12 @leonosm hocam benim tecilim 10.06.2017'de bitiyordu, askerlik şubesine gidip sorduğum zaman, kasım celbine dahil olduğum ve 30 Eylül'e kadar yüksek lisansa başlayıp öğrenci belgesi götürdüğümde yüksek lisans tecili yapılacağını söylemişlerdi bana. Siz de askerlik şubesine şahsen bir sorun.
-
RE: 2016 KPSS A TABAN PUANLARI
Siteye kaydolduktan sonra hemen mevzuya giriştik lakin bir teşekkür edemedik. Önceki yaptıklarınız ve yapacaklarınız için teşekkür ediyorum tüm Tercihini Yap! ailesine; iyi ki böyle bir atılımda bulundunuz sağolun varolun
sofokles tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Ankara Dershane Önerileri
@Phoenix Hocam ben değil kardeşim için soruyorum, Demetevler'de oturuyorum o da yanıma gelecek Kızılay metro ile yakın burdan bildiğin üzere. 2.kez hazırlanacak bu sene fen lisesinden mezun oldu, istediği İstanbul ya da Ankara'da İngilizce Endüstri Mühendisliği.
@Agor Üçler ve Odtülüler'i duydum haftasonu ilk onlarla görüşeceğim hocam, başka öneriniz olursa çok memnun olurum.
-
Ankara Dershane Önerileri
Arkadaşlar merhaba, sayısalcı kardeşim için Ankara'da dershane/etüt arıyorum, her türlü önerileriniz ve tavsiyelerinize açığım zira hiç bilmiyorum burada ki dershane/etüt ortamlarını, hocalarını vs.
-
RE: İçişleri Bakanlığı 1545 Sözleşmeli Büro Personel Alacak
@zaknafein bende öyle düşünüyorum yine de bir sorayım dedim hocam sağol cevap verdiğin için
@rlg on parmak yazmaya çalışıyor arkadaşım onun için de hocam teşekkür ederim cevap verdiğin için
-
RE: İçişleri Bakanlığı 1545 Sözleşmeli Büro Personel Alacak
B grubu alımlarında hiç tecrübem yok, bir el atarsanız sevinirim :slight_smile: Arkadaşımın puanı 72.11 , nereyi yazarsak ufak bir ümidimiz olabilir?
-
RE: THY İİBF Mezunu Çalışma Arkadaşları Arıyor!
@angarabebesi ben başvururken o istenmemişti hocam telefondan arayıp sorun bi isterseniz. Fiziksel olarak lise diplomanız yok mu?
-
RE: THY İİBF Mezunu Çalışma Arkadaşları Arıyor!
İlanda istenilen niteliklere çok dikkat edin arkadaşlar. Sistemlerini değiştirmedilerse -ki hiç zannetmiyorum- eksik bir şey varsa, başvurunuz kabul edilse, sınavı kazanıp mülakata kalsanız dahi mülakata almıyorlar. Telefonla aramadığım yer kalmamıştı, başvurduysanız bir sorun yoktur denmişti ama hiç öyle olmadı, acı bir tecrübe yaşamışlığım var THY'de. Hem vaktinize hem nakdinize yazık olabilir.
Sınavı Atatürk Havalimanı etrafında idari binalarının bulunduğu yerde yapmışlardı. Bilgisayarda yapılan sınav ise kolaydı sınavı dert etmeyin, İngilizce düzeyi ortaydı YDS'den 60'ı geçen bunu da rahat geçer. Hala öyle midir bilmiyorum ama, diğer önemli bir nokta ise THY'nin açmış olduğu ilanlardan herhangi birisine başvurduysanız 1 yıl içerisinde açılan diğer sınavlara başvuramıyorsunuz bunu da göz önünde bulundurun. Hepinize başarılar.
-
@texsas12 @leonosm hocam benim tecilim 10.06.2017'de bitiyordu, askerlik şubesine gidip sorduğum zaman, kasım celbine dahil olduğum ve 30 Eylül'e kadar yüksek lisansa başlayıp öğrenci belgesi götürdüğümde yüksek lisans tecili yapılacağını söylemişlerdi bana. Siz de askerlik şubesine şahsen bir sorun.
-
RE: Vakıflar Genel Müd. Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı
Mülakata girmeyeceğim, başarılar hepinize arkadaşlar inşallah sonuçlarınız olumlu olur
-
RE: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcılığı Alım İlanı
Göç idaresi sonuçları perşembe beşe doğru açıkladı, bu alımdan feragat etmek için cuma sabahtan itibaren aradım. Ulaştığımda ise listenin bilgi işleme gönderildiğini artık değişiklik yapılamayacağını söylediler, kusura bakmayın arkadaşlar listeden bir kişiyi düşünmeyin en azından. İnşallah bir an önce atanırsınız siz de.
-
RE: İL GÖÇ MÜLAKAT
@odtüsbky kardeşim teşekkür ederim tercihini yap ankara kadrosu giderek büyüyor inanamıyorum henüz