KPSS ALAN İÇİN KAYNAK TAVSİYELERİNİZ NELERDİR?
-
Arkadaşlar uzun zamandır çoğu kişinin kendine göre bir tecrübesi vardır.Mesela ben kendimi hukuk alanında zayıf görüyorum hangi kaynaklardan çalışmalıyım? Şu kaynaklardan aldım pişmanım ya da şu kaynaklarla çalıştım çok memnunum gibi nedenleriyle tecrübelerinizi ve düşüncelerinizi paylaşmanız çoğu kişiye yardımcı olacaktır. Saygılar.
-
iktisat konu ; mikro-makro erdal ünsal 4lü için katalaksi
iktisat soru ; zeynel dinler(konu çalışması ile beraber) , arkasına ceteris paribus kapanış ise themis iktisat.maliye konu anlatımı ; agon yayınları (3 lü kitap şeklinde)
maliye soru bankası ; 4Tmuhasebe konu ; herangabir konu anlatım kitabı
muhasebe soru ; ferhat hocanın çıkmış ve numerushukuk konu ; ben dershane notları topladım. fakat murat'a iyi diyorlar
hukuk soru ; artık çıkmış soru çözmenin bir anlamı kalmadıgını düşünüyorum lakin illaki çıkmış soruya bakılacaksa konsensus.özgün soru bankası ise temel iyiyse themis değil ise külliyat -
Nacizane hukukta bol soru çözmek fazlasıyla fayda sağlayacaktır zira hukuk çok çabuk unutulan bir alan ve sürekli tekrar yapıp unuttukça dersten soğuyabilir ve süreçten kopabilirsiniz.
Murat Yayınlarının hukuk soruları güzel KPSS ayarında ve çözülebilir sorular
Ankara Kariyer'in hukuk soru bankası da yeni baskısını bilmiyorum ama kesinlikle tavsiye ediyorum. Soruları çok ayarında ve çıkmış sorulara yakın uyarlanmış sorular.
Consensus çıkmış sorular kitabını kesinlikle 2-3 defa çözmeniz çok faydalı olacaktır.
Bunlara ek olarak Yükseliş hukuk soru bankası da fena değil.
Bunları yaptıktan sonra ben uç bir şeyler istiyorum derseniz 657 soru bankasına yönelebilirsiniz. Özgün sorular fakat bazı kasıntı sorular da içerisinde mevcut. O yüzden temel kitapları bitirmeden buraya yönelmeyin zira hukuktan soğuyabilirsiniz.
Genel olarak önem derecesine göre sıralamak gerekirse:
1)Consensus
2)Ankara Kariyer
3)Murat Yayınları
4)Yükseliş
5)657
Edit: Pareto gerçekten güzel kitap, kesinlikle pişman olmazsın. -
Ncbb nickli arkadasa katilmakla beraber kesinlikle 4T yerine paretoyu öneriyorum. 4T cok fazla sisirilmis bir kitap ve son 2yilin kpss sinde patladi. 4t den calisanlar pert oldu. Söyle soru tutturduk böyle yakaladik işleri bitti.
Muhasebe konu anlatim olarak orhan sevilengül öneririm. -
4t'nin patladığı fikrine katılmıyorum. Sadece 4T çalıştım maliyden 20 üzeri net yaptım. 4T'nin yanına sağlam vergi hukuku ve tvs kaynakları ile maliyeden güzel net yapılabilir.
-
@Keymarsh 19.75 de ben yaptım . ama maliyeye herkes bu sene kolay diyordu bence kolay görünümlü değişik idi. 3-4 soru çok değişikti
-
4T ye hiç bakmadan 23 doğru 6 yanlışım var.. 4T güzel bir kaynak olabilir lakin abartıldığı kadar yok yani şart değil.. Ayrıca vergi ve tvs kısmı facia.. Bu kısmı Kpss formatından çok ama çok uzak..
-
@joeblack16 zaten o yüzden vergi hukuku ve tvs'den sağlam kaynak olmasını önerdim. Ama benim gibi maliyeden birşey bilmeyen sınava ilk defa giren birisine 20 neti geçirdiyse bence güzel kitaptır. Piyasada detaylı soru bankası pek olmadığından öneririm her daim. Ben faydasını gördüm çünkü.
-
@ncbb ben ilk defa giren birisi olarak çok kolay gelmedi bana. Dediğiniz gibi ters köşeye yatırmalıl çok soru vardı. Sınavdan çıktığımda 17 sorudan %100 emindim ikilemde kaldıklarımın çoğu da çok şükür doğru çıktı.
-
@Keymarsh KPSS ALAN İÇİN KAYNAK TAVSİYELERİNİZ NELERDİR? içinde söyledi:
@joeblack16 zaten o yüzden vergi hukuku ve tvs'den sağlam kaynak olmasını önerdim. Ama benim gibi maliyeden birşey bilmeyen sınava ilk defa giren birisine 20 neti geçirdiyse bence güzel kitaptır. Piyasada detaylı soru bankası pek olmadığından öneririm her daim. Ben faydasını gördüm çünkü.
2016 her kaynakta olan klasik sorulardan olusuyordu 3-4 soru disinda.. asil patlama 2015 de oldu. Az bir sey özgün sorulara döndügünde osym(ki 2015deki gibi) 4T güm.
-
@davetsiz benim tvs dışında Maliyem şu an iyi seviyede diye düşünüyorum. Önceden çözdüğüm kpss sınavlarında, şu an ilansızlıktan 2017ye hazırlanıyorum, çözdüğüm deneme sınavlarında da 20 küsürlü netler çıkarıyorum ve 4T'nin katkısı büyük yadırgayamam.
Düşüncene saygı duyuyorum; ama ben 4T'yi şiddetle tavsiye ediyorum. İsteyen alır isteyen almaz. Tabiki herkesin çalışma stili farklıdır. Her kitap herkese uyacak diye de bir kaide yok.
Hepinize iyi çalışmalar
-
İstatistikten yok mu hiç kitap çalışan iyi diyebileçeğiniz bi istatistik kitabı?
-
önce özel hukuku bitirin . kamu hukukunda çok sey değişecek yılbasından sonra cıkacak olan kitaplara bakın
-
Maliye tvs ve vergi hukuku için önerebileceğiniz bi kaynak var mı arkadaşlar. 4t var ama bi kez bitirmiştim 2016 için ama kurum sınavlarında çok eksik bilgimin olduğunu fark ettim. 2017 kpss ye döndüm artık. Yeniden başlayacağım sizce hangisinden başlamalıyım.
-
Pareto'yu öneririm maliye için. 4T yi de çözmeniz faydalı olur
-
Sayistay ve Mhuy sınavlarında son derece önem arz eden Türk Vergi Sistemi ve Vergi Hukuku'nda soru çözebilir hale gelmek istiyorsanız, 4T'den uzak durun. Maliye teorisi, borçlanma, bütçe vs. gibi konular için gayet çözülebilir bir kitap 4T lakin Tvs ve Vergi Hukuku bölümleri joeblack'in de dediği gibi facia. Tvs ve vergi hukuku için bence Savaş yayınlarının Matrah'ına bakılabilir. Pegem Optimus'da çok iyidir ancak 2014 sonrası baskıların soru kalitesi anlamında geriye gittiği söyleniyordu, şu an ne durumdadır açıkçası hiçbir fikrim yok
-
TVS Vergi Hukuku soru bankası özelinde olmazsa olmaz kaynak şüphesiz Matrah. Tamamen üst seviye bir kitap. Konu anlatımlı ise Nurettin Bilici, ağır gelir diyorsanız da Mahmut Kalenderoğlu tavsiye ederim
-
@Leightbau KPSS ALAN İÇİN KAYNAK TAVSİYELERİNİZ NELERDİR? içinde söyledi:
Sayistay ve Mhuy sınavlarında son derece önem arz eden Türk Vergi Sistemi ve Vergi Hukuku'nda soru çözebilir hale gelmek istiyorsanız, 4T'den uzak durun. Maliye teorisi, borçlanma, bütçe vs. gibi konular için gayet çözülebilir bir kitap 4T lakin Tvs ve Vergi Hukuku bölümleri joeblack'in de dediği gibi facia. Tvs ve vergi hukuku için bence Savaş yayınlarının Matrah'ına bakılabilir. Pegem Optimus'da çok iyidir ancak 2014 sonrası baskıların soru kalitesi anlamında geriye gittiği söyleniyordu, şu an ne durumdadır açıkçası hiçbir fikrim yok
Hocam savaş yayınlarının kendi sitesinde bile stoklarda yok diyor kaç yılının baskısı bu biliyor musunuz?
-
2016 kpssden sonra değişme yapılma kanun maddelerinin pdf olarak elinde bulunan var mı ?
-
@atiye_47 KPSS ALAN İÇİN KAYNAK TAVSİYELERİNİZ NELERDİR? içinde söyledi:
@Leightbau KPSS ALAN İÇİN KAYNAK TAVSİYELERİNİZ NELERDİR? içinde söyledi:
Hocam savaş yayınlarının kendi sitesinde bile stoklarda yok diyor kaç yılının baskısı bu biliyor musunuz?
Matrahı bende arıyorum bulamadım baskısını,sertkan erdurmaz a mail gönderdim daha öncede maillerime cevap vermişti sağolsun Nasıl temin edeceğimiz konusunda bilgi verecektir geri dönüş yapınca buradan bilgilendiririm sizi de.iyi çalışmalar