7 Kas 2017 05:52

Şu bedelliye karşı çıkanları bir türlü anlayamadım anlamayacağımda. 30 yaşındayım uzman yardımcısı olarak görev yapmaktayım ve evliyim. 27 yaşına kadar üniversite okudum sonraki süreç belli kpss ve uzman yardımcılığı. Ankarada görev yapıyorum aslen buralıda değilim. Şimdi ben askere gitsem kirada oturuyorum o kdr eşyayı falan ne yapacağım. Hadi onu geçtim bütün düzenim alt üst olacak. 3500-4000 arası maaş alıyorum o nolacak alamayacağım onuda. Şu anda kredim var ayda 2000 küsür lira ödüyorum. Onu ne eşim ödeyebilir nede ailem. Bunları niye yazdım biliyor musunuz durumu anlayın diye. Açık ve net söylüyorum ben askere gitsem şu anda bu ülkeye yaptığım katkının 10 da 1 ini bile yapacağımı zannetmiyorum. Ayrıca kpss sınavına tekrar girdim yine kurum sınavlarına hazırlanıyorum. Yükselmek bu ülkeye daha fazla katkı yapmak istiyorum onlar ne olacak. Doğru ya bedelli yapacak olan herkes zengin züppesi siz öyle sanıyorsunuz. Kısacası askere gidersem evim düzenim herşeyim bozulacak. Zamanımız olsaydıda gidip yapsaydık. Yapsam bile bu sistemin saçmalığına karşı çıkardım. Bu arada eşitlikten bahsedenlere şunu diyeceğim bundan önce bedelli çıktı o bedelli yapanların bizden ne fazlası var. Gidip kredimi çekip yapacağım borçlanarak yapacağım yani. Kimse beni bundan dolayı yargılayamaz kusura bakmasın ben onun bunun için çırpınıp bir yerlere gelmedim. Kendi tırnaklarımla kazandığım şeyleride üç beş sığ düşüncelinin fikirleriyle bırakacakda değilim.