Açıköğretim sınavlarına nasıl çalışıyorsunuz?
-
Arkadaşlar merhaba, kasım ayı için aöf vizeleri var malum. Ben de ikinci üniversite olarak açıköğretim iktisat yazdım ama nasıl çalışmak lazım. Hangi kaynak aöf sorularına yakın.
-
Ben de adalet okudum, verilen kitapları 1 kere okuyodum sınavdan 1 2 hafta önce başlayıp yetiyordu
-
@genclerbirlikli ya ben de adalete bu sene basladim. Medeni idare filan kolay olur diye dusunuyorum kpss seruveninden sonra, calismasam bi aksilikle karsilasirmiyim ki digerlerine bakayim diyorum sadece:)
-
@kismetnasip onlarda pek çalışmaya gerek yok ama gelecek dönemlerde adliyeye yönelik dersler var kalem mevzuatı avukatlık hukuku uyap vs. Onlara kitaptan çalışmak yeterli olur
-
Dostlar bir sey soracagim, acikogretim sinavina canta aliyorlar mi
-
kalemi filan kendimiz götürüyormuşuz ben yeni öğrendim belki bilmeyen vardır başka.
-
aöf ders geçme notu kaçtı arkadaşlar?
-
@kartel06 35di en son
-
aöf temel hukuk sınavında fıkıh ve şeriat soruları olması
-
@kartel06 nem nem nem. İdeoloji kokuyor. Hocam Ahmet Cevdet Paşa ve Mecellenin Türkiyede okutulması gerektiğini düşünüyorum, bütün ideolojilerden uzak böyle düşünüyorum.
-
@kartel06 2 sene önce yine girmiştim o dersin sınavına, kitapta öyle bi konu yoktu. Toplamda bu dersi 3. Alışım ilk defa hukukun temel kaynağı olarak fıkıh okutulduğunu gördüm, önceden adı bile geçmezdi.
-
@antimülakat hocam mecelle 12 levha kanunlarından hallice. O kadar komik bir şeyi neden okutalım, modern hukuk ansiklopedi olsa mecelle cin ali olur ancak.
-
@kartel06 hocam elbette yazıldığı halini modern hukuk ile harmanlamak gerekiyor. Roma Hukuku okutulması normal karşılanırken neden mecelle de okutulmasın?
-
@antimülakat çünkü roma hukuk mecelleden iki bin yıl önce o seviyelere gelmiş
-
@kartel06 hocam yapmayın defalarca elden geçmiş o kaynaklar. Bizimde bize özgü hukuk kurallarımız varmış özellikle de ticaret hukuku alanında. Elbette okutulsun derken bu uygulansın demiyorum.
-
@antimülakat Türk hukuk tarihinde bahsedilir, islam hukuku akabinde mecelle ancak hukuk sistemi değilde tek tek kural koyma metodu seçildiği için arabadan inip eşeğe binmek gibi okutulması bırakın uygulamayı.
-
@kartel06 hala daha İktisatçıların kitaplarını İngilizce'sinden ve İspanyolca'sından okumaya çalışıyorum ki çevirisiz hallerinde ne anlatmaya çalışmışlar. Sistemlerin Yeni Xcileri var ve güncel de değil tam. Ahmet Cevdet Paşa da önemlidir o kadar. Okutulsa bence de olur. Ama asıl kaynak değil tabi. AÖF'de mantıksız sorular değilse de İslam Hukuku sadece 1 soru yeterli olur.
-
Yarin ankarada bahceli besevler tarafinda acik cadde yok nerdeyse.
Etkinligi yapanlar bize kucuk surprizler yapmis:/ -
@genclerbirlikli, içinde söyledi: Açıköğretim sınavlarına nasıl çalışıyorsunuz?
@kartel06 35di en son
35 ye ne oluyor yok artık
-
@genclerbirlikli aaa ciddimisin 35 ben 50 olur heralde die dusunuodum:)