Hukuk konu anlatim icin tavsiye ?
-
@luthor konu kardesim. Sorusunu da almistim gerci konusunu begenince
-
@magduriibfli Sorusu nasıl hocam.2018 kpssye yatırım olsun.Özgün soru bankasıda araştırıyorum.Themis,sui generis düşünüyordum yeni baskısı çıkmamış daha.
-
@luthor şimdi benim anayasa idare sıfır ceza muhakeme sıfır desem sen bana murat fasikül önermezsin Di mi, sadece bunlar sorunlu bir de borçlar dan bazı konular... Özel hukuku toparlıyorum kendimce. Yapıyorum çok çok ayrıntı olmadıkça.
-
@luthor bende tam onu yazacaktim. Sorularin bazilari sirf çakallik olsun diye yazilmis gibiydi. Cok dusurucu sorular vardi icinde. O kitabi cozerken cok yanlisim cikmisti benim. Yanlis yaparak ögrendigimde oldu bu ne sacma bi soru deyip gectigimde. Şahsi fikrim hukukta özgün soru çözmeye gerek yok. Güzel bir konu anlatimi + konsensus rahatlikla yetecektir.
-
@falanfilan Hocam anayasa,idarede nohutçu gerçekten çok iyi.İyi bir çalışmayla kalıcı hale getirirsiniz.Cezada dershane hocası şansa iyiydi defter notlarım var.Anayasa idarede nohutçudan şaşmayın derim ben.
-
Soho hukuk konu anlatım da 640 sayfaymis. Yüzeysel olmasın tamam çok ayrıntı da istemem sonuçta yapamıyorum ama çok kısaltılmış nasıl olur? Bu kitabı acaba hukuk temeli orta olan kişiler mi tercih eder?
-
@falanfilan benim hic hukuk bilgim yoktu. Sifirdan baslamistim. Kitabin puntolari küçük o yüzden sayfa sayisi az sanirim.
-
@magduriibfli Sağol hocam almayalım o zaman.Ama bence özgün gerekli.Sadece çıkmış odaklı çalışmak insanın bakış açısını daraltıyor.Ben kpss zamanı dönüşümle tecrübe ettim.Bu netime bile şükrediyorum şuan.
-
@luthor doğrudur hocam herkesin farkli bi öğrenme metodu var
-
Fiyatı da uygunmuş gerçi. Şu an toparlamaya çalıştığım ders bitince güncel hukuk kitabı almam lazım. Hiç almadım. Bu başlık çok faydalı oldu. Arkadaşım senden unutmazsan alacağın kitapla ilgili tavsiye bekliyorum. Kitaplar pahalı. Alternatif alacak durumum yok. En iyisi olsun ya da en uygunu anlatım olarak. Neyse ödeyelim ama bi kere. Araştırma faslından çekileyim rahatlayayim. Murat fasikülu de murat 2 cilt hukuk kitaplarının genel anlatisini beğendiğim için aklima düşürdüm. Yabancılık çekmeyeyim diye.
-
@luthor hocam son soru bu anayasa idare icin nasil calisilmali
Video mu izleyeyim yoksa okumamı...
En azından bu konulardan kolay çıkan soruları doğru yapayım hiç yoktan iyidir -
@luthor sui generisin yeni baskısının çıkacağını sanmam yazarlariyla sözleşmelerini yenilemediler themis çıksa çok sevinicem ama sanırım o da gelmeyecek. Themis özgün soru bankaları İçinde tek öğretici yönü olan kitap bence ama 2016 da kaldı kuram kitapçılıģın sitesine sık sık bakıyorum ama yaprak kıpırdamıyor
-
@falanfilan Hocam ben yazarak çalıştım ama bu konu kişiden kişiye değişir.Kimisine yazmak zaman kaybı geliyor.Kimisi dinleyince anlıyor.Birde kamu hukuku bana çok somut geliyor.O yüzden daha rahat anladım sanırım.Mesela bende esya,kıymetli evrak,icra-iflas özürlüyüm.Çalışıyorum ama 1 hafta sonra uçup gidiyor.
-
@accosator Bende aynıyım hocam.Bir aydır Themisi takipteyim.Themis yayınlarını aradım sordum hatta 1 ay önce :)Şuan dersler başlamadı yeni baskılar yılbaşından sonra gelecek dedi ama pek emin değil gibiydi.
-
@luthor hepsi öyle aslında. Test çözerek destekle. Kıymetli eşya icra kpss de standart sapma en yüksek konularmis. Aklinda olsun. Bunları bol test cozerek halledersin aslında, kamu hukuku daha ağır zor ve sen yapabiliyorsun. Ben tutamadım ordan hiçbir şey. :l video deneyeceğim ilk iş.
-
@luthor :):):) themis 2016 da toplam 9 baskı yaptı, basım sayısı ile stokları dengeleyemediler ve stokları erimedi, zarar ettikleri için 2017 basim yapmadılar haliyle 2018 yapılmaz gibime geliyor ama aslında 2018 basım bekleyenler var
-
@accosator Bakalım artık inşallah çıkar iyi kitapmış.
-
benmde hukuk konusunda ciddi sıkıntım var diger 3dersde seviye olark ayniyim ama bu hukuku asamiyorm.ben akadro fasikulde murat fasikulude kullandim akadro cok daha iyi ozellikle ticaret ve borclari tek gecerm tekrar akadro alicm ancak soruda da teftis hukuk diyorlar emin olamadm konsensusda hata vardi 2016 da aldigimda teftis hukukla ilgili bilgisi olan varmi
-
âma akadro icin sunuda soylemeliyim icra iflas kpssde yakti beni 3 soruya kitapda deginilmemisti
-
Teftiş hukukla bilgisi olan varmı? Ayrica muratin özel konusundan calisiyorum ticaret cok fazla oldugu icin ona themisden bakiyorum muratin özelini begendim ama kamusu nasil bilmiyorum