KPSS 2016 Önlisans Merkezi Yerleştirme Tercih sorularınızı cevaplıyoruz.
-
KPSS 2016/2 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlara Yerleştirme:
Devlet Personel Başkanlığınca kamu kurum ve kuruluşlarından alınan talepler doğrultusunda hazırlanan KPSS-2016/2 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme için tercih kılavuzu ve bilgileri ÖSYM tarafından bir kaç gün içerisinde yayımlanacak.
Bir kamu kurum ve kuruluşuna farklı pozisyonlarda personel olarak atanmak isteyen ve KPSSP93 puanı hesaplanan 1.274.516 Önlisans Mezunu adayın merakla beklediği kılavuzlar ÖSYM tarafından yayımlanacak. 2016/2 Tercih Kılavuzu yayımlandığı ve kadrolar öğrenildiği andan itibaren adaylar 21 aralık – 30 aralık tarihleri arasında tercihlerini kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak aday işlemleri sayfasından yapabilecek.
Tercihini Yap! ailesi olarak, tercih sürecinde aklınıza takılan soruları cevaplamak için forumda bu başlığı açıyoruz. Bu başlık altında bize danışan her adayın doğru tercihi yapması adına sorulan her soruya cevap vermeye çalışacağız. Tercih döneminde hepinize kolaylıklar diler, hakkınızda hayırlısı olmasını temenni ederiz.
-
Merhaba yeni üyeyim birkac baslik yazi okudum fakat on lisans sinavina ilk kez girdiğim icin tercih konusunda bilgisizim.maliye on lisans mezunuyum cok bir umudum olmasa da 72.9 puanım var. Alansız tercih mi yoksa maliye uzerinden mi tercih yapacağım alan da 1457. Siradayim umut olur mu bilmiyorum
-
@Vengo Arkadaşım puanın maalesef düşük ve bu alım sayılarıyla şansın yok denebilir. Puanını mülakatla alım yapan kurumların sınavlarına başvurmak için kullanabilirsin ama ilanları takip edebilirsin. Alanından veya alan dışı fark etmez tercih yapma hakkına sahipsin.
-
@Agor mrb hocam 7225 kodlu guvenlik tahkikatinin olumlu sonuclanmasi hakkinda bilginiz varsa paylasirmisiniz
-
@serkan Tam öteki başlıkta sorunuza cevap vermek üzere hazırlanıyordum ki buraya yazdınız hocam. Hakkınızda bir araştırma-soruşturma yapılması söz konusu olacaktır. Eğer aldığınız bir hüküm vs. yoksa önemsenmeden atlanacak bir durum diyebiliriz.
-
@Agor hocam onlisans otomotiv mezunuyum 68 puan aldim atanma sansim varmi nereleri tercih edebilirim
-
@serkan oldukça düşük bir puan bu güzel kardeşim. Burada kötü şeyler demeyi gerçekten sevmiyorum fakat muhtemelen merkezi alımla yerleşemezsin, hele ki bu kadar az alım yapılırken. Mülakatla alım yapan kurumların alımlarını takip etmeni öneririm.
-
@Agor tskr ederim saolun bi sorum daha vardi ben otomotiv mezunuyum otobus soforlugu Kodunu tercih edebilirmiyim 3188 kodu
-
@serkan Diğer nitelik kodlarında aranılan niteliklere sahipseniz ve otobüs şoförlüğü yapabilmekle ilgili şartları da yerine getiriyorsanız tercih edebilirsiniz.
-
@Antimülakat diger nitelikler uyumlu ama otobus kaptanligi bolumunden mezun olmak gerekmis diyor ben otomotiv mezunuyum acaba yapabilirmiyim tetcih uyarmi
-
@serkan O bölüm mezunluğu ile ilgiliyse o zaman olmaz hocam. Doğrudan bölüm belirtmişlerse şoförlük şartı ile ilgili bir durum değil. Benim dikkatsizliğim kusuruma bakma.
-
@Antimülakat alandisi peki neleri tercih edebilirim ben
-
@serkan Alan dışı olarak önlisans mezunu olduğunuz 3001 nitelik koduna sahip tercihleri yapabilirsiniz. Onlar da ek nitelik kodu istiyorsa o şartları da yerine getirmiş olmalısınız.
-
@Agor tskr ederim hocam saolun gorusmek uzere
-
@Agor teşekkür ederim
-
Hocam kimya teknolojisi mezunuyum puanim 80 alan sira. 41 sizce bölümden şansım nedir
-
MERHABA YENİ ÜYEYİM AMELİYATHANE ÖNLİSANS MEZUNUYUM 74 PUAN SIRALAMAM 700 BU PUAN VE SIRALAMAYLA ATANMA ŞANSIM VAR MI ŞUANDA AÇILMIŞ OLAN KADRODA AMELİYATHANE VE DİĞER SAĞLIK BÖLÜMLERİNDE KADRO AÇILDIĞINI GÖREMEDİM HİÇ Mİ KADRO AÇILMAYACAK 2017 EYLÜL AYINA KADAR AMELİYATHANE KADROSU AÇILABİLİR Mİ? YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM
-
@Agor HOCAM MERHABA YENİ ÜYEYİM AMELİYATHANE ÖNLİSANS MEZUNUYUM 74 PUAN SIRALAMAM 700 BU PUAN VE SIRALAMAYLA ATANMA ŞANSIM VAR MI ŞUANDA AÇILMIŞ OLAN KADRODA AMELİYATHANE VE DİĞER SAĞLIK BÖLÜMLERİNDE KADRO AÇILDIĞINI GÖREMEDİM HİÇ Mİ KADRO AÇILMAYACAK 2017 EYLÜL AYINA KADAR AMELİYATHANE KADROSU AÇILABİLİR Mİ? YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM
-
@cerrahi34 merhabalar. Şu an açılmış kadro genel bir alım olduğu için sağlık bilimleri ile ilgili alım kısmen daha az fakat önümüzde sağlıkçı alımları başladığında puanınızın yetebileceği düşünülebilir. Şu an atanma şansınız imkansız diyebiliriz ama önümüzdeki alımları takip etmenizi öneririm.
-
@Agor teşekkür ederim hocam yanıtınız için. peki 2017 kasım ayına kadar kadro açılır mı tahminen ? bölümüm en son 71 ile kapatmış bu puan sisteminde artış olur mu