KPSS 2016 Ortaöğretim Merkezi Yerleştirme Tercih sorularınızı cevaplıyoruz.
-
KPSS 2016/2 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlara Yerleştirme:
Devlet Personel Başkanlığınca kamu kurum ve kuruluşlarından alınan talepler doğrultusunda hazırlanan KPSS-2016/2 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme için tercih kılavuzu ve bilgileri ÖSYM tarafından bir kaç gün içerisinde yayımlanacak.
Bir kamu kurum ve kuruluşuna farklı pozisyonlarda personel olarak atanmak isteyen ve KPSSP94 puanı hesaplanan 3.287.124 Ortaöğretim Mezunu adayın merakla beklediği kılavuzlar ÖSYM tarafından yayımlanacak. 2016/2 Tercih Kılavuzu yayımlandığı ve kadrolar öğrenildiği andan itibaren adaylar 21 Aralık – 30 Aralık tarihleri arasında tercihlerini kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak aday işlemleri sayfasından yapabilecek.
Tercihini Yap! ailesi olarak, tercih sürecinde aklınıza takılan soruları cevaplamak için forumda bu başlığı açıyoruz. Bu başlık altında bize danışan her adayın doğru tercihi yapması adına sorulan her soruya cevap vermeye çalışacağız. Tercih döneminde hepinize kolaylıklar diler, hakkınızda hayırlısı olmasını temenni ederiz.
-
@Antimülakat kadro sayısı kaç ?
-
@hgrotius ortaogretim 150
-
Lise Bilgisayar mezunuyum bize kadro var mı bide hangi bölümlere kadro açıldı
-
@yusufx Size kadro açılmış dostum. Hangi bölümlere kadrolar açıldığını da bu linkteki eklerden görebilirsin.
http://tercihiniyap.net/20162-kpss-tercih-kilavuzu-aciklandi/ -
@hgrotius 151 diyor nette
-
Hocam ortaöğretim KPSS sınavından oldukça düşük bir not aldım 62 yiyecek içecek mezunuyum 2033:Ortaöğretim Kurumlarının Gıda Teknolojisi Alanı ve Dalları veya Laboratuvar Hizmetleri Alanı - Laborant Dalından mezun olmak bu bölümü seçme hakkim varmı ve atanma durumum nedir
-
@merve3212 Hocam puanınız oldukça düşük bu yüzden o puanla yerleştirilme ihtimaliniz düşük bir yandan da alan dışı tercih yapma olanağını vermiyor ÖSYM.
-
Merhabalar. Anadolu teknik lisesi bilişim teknolojileri mezunuyum puanım 74.5 alanımda sıram 907 atanma şansım var mıdır ve alan dışı tercih yapabilir miyim ?
-
@cellatdriver maalesef o puanla bu kadar az alımın olduğu merkezi yerleştirme de atanma ihtimaliniz yok. Alan dışı tercih olarak da 2001 nitelik kodlu tercihlere bakabilirsiniz fakat onlar da oldukça yüksek kapanacaktır. Mülakatla alım yapan kurumları takip etmenizi önerebiliriz.
-
@Agor Peki zaman içerisinde yeni kadrolar açılabilir mi yoksa yapacağımız tercihler bunlarla mı sınırlı kalacak
-
@cellatdriver her sene herkesi kapsayan ikişer alım olur, örneğin 2016/1 ve 2016/2 ve buna bağlı olarak kadrolar açılır ama bu merkezi alımlarda puanlar yüksek kalıyor genelde. 70 üzeri puanları açıktan alım yapan kurumlarda denemekte fayda var.
-
@Agor Kusura bakmayın uzatıyorum cahilim kpss tercih konusunda. Açıktan alım yapan dediğiniz kurumlar mülakatla alım yapanlar mı
-
@cellatdriver Evet güzel kardeşim.
-
@Agor Peki teşekkürler her şey için
-
Kpss'den 66 puan aldım muhasebe bölümüm bana uygun bir kadro varmı?
-
@suzanorakci Arkadasim puanin maalesef cok dusuk, istersen mulakatla alip yapan kurumlari takip et.
-
@Agor ortaogretimten 87 aldim. Brans siralamam 2000 atanma ihtimalim var mi?
-
@Agor hemsirelikten atanir miyim? 2000 brans siralamasiyla? Tesekkurler
-
@Muharrem133 Bu alımımı soruyorsunuz yoksa önümüzdeki alımlar mı kastettiğiniz?