Bitcion saadet zinciri mi?
-
Bugün bakanlardan artarda bitcoin ile ilgili açıklamalar geldi. Ponzi, lale çılgınlığı, saadet zinciri gibi iddialar var. Diğer taraftan ise bitcoin gelirini vergilendirme düşüncesi var.
-
Hocam kimse bilemez lale mi balon mu herkes bi şekilde finans tecrübeleriyle geçmişte yaşanan olaylarla ilişkilendiriyor.Fakat aha bugün aha yarın patlar dedikçe yükseldi,bi şekilde yükselmeye de devam ediyor.Belki de yarın dip yapacak ama kaybetmeye üzülmeyeceğin miktarlarla altcoinler denenebilir
-
Benim merak eğitimde şu bitcoin hesapların kime ait olduğunu ve nereden nereye para transferi yapıldığını üçüncü kişiler veya devletler görebiliyor mu?
-
Bitcoin hicbir merkezi otorite denetimde degil yapilan para transferleri denetlenemiyor. Bu yuzden hukumetler, merkez bankalari, buyuk finansal sirketler bitcoine daha dogrusu blockchain alt yapisini kullanan tum sanalparalara mesafeliydi. Yakin zamanda Merkez Bankasi sanalpara icin birim kurdu. Bir cok devlet kendi sanalparasini gelistirmeye basladi.
Bakanlarimiz merkezi denetimin esas oldugu tum para surecinin belli bir merkezden yurutuldugu ekonomik sistemin birer temsilcisi. Dogal olarak boyle aciklama yapmalari normal. Bildikleri tum para maliye politikalari, merkezi bir gucun kontrolunde belirlenen surecler onlar da bu surecin bas temsilcileri yani bitcoin ezber bozuyor onlar icin.
Bitcoin orta uzun vadede saadet zinciri olabilir cunku cok spekulatif hareketler donuyor ve yalnizca bireysel yatirimcilar buna para yatirmiyor. Bir cok finansal kurum, bankalar da bu bitcoin balonunu patlatmak icin hamleler yapiyor. Belki bir gun patlayacak. Ama kacinilmaz olan son şu, blockchain alt yapisini kullanan sanalparalarin gunumuz belli bir merkezden kontrol edilen paranin yerini alacak olmasi. Mal paradan, temsili para sistemine oradan itibari para sistemine simdi de sanalpara sistemine paranin evrimi devam ediyor
-
@mostramozic gerçekten güzel aydınlatıcı bir yazı olmuş alınıt mı size mi ait?
-
Saadet zinciriyle uzaktan yakından ilgisi yok.Blok chain denilen şey kazanç yapısıyla değil BTC'nin kendisiyle ilgili bir konu. Kendi kontrolünde olmadığı için devletler istemiyor.İlerde isteyecekler. Bugün Lale örneğini veriyorlar ama şunu da unutmamak lazım dünya başka bir yere gidiyor ve her köklü değişiklikte bu patlar,çalışmaz,işe yaramaz diyenler olmuş. Ne olacağı da belli olmaz.Kimse yatırım tavsiyesi olarak düşünmesin söylediklerimi.Bu yatırımı yapacaksanız eğer alıp bir kenara koyacak unutacaksınız.Bazı araçlar var.Bunları da bulmak lazım.
BTC devletlere kapalı,resmi denetime kapalı.Fakat hareketler herkese açık herkes indirebilir.
Burada Barış Özcan güzel anlatmış buyrun:
https://www.youtube.com/watch?v=ENwtC8LgPcw -
@aliveli bana ait hocam uzun zamandir takip ediyorum
-
@aliveli İnşallah vergilendirilir.Eğer vergilendirilirse bunun anlamı BTC'nin tanınması demek. Vergilendirilmesi yasak olmasından iyidir.
-
@onuktekin bunlar paribu vs gibi siteleri mi vergilendirecek acaba?
-
@aliveli eğer vergi gelirse ondan da alır senin kazancından da alır vergiyi benim anlamadığın yok girmeyin etmeyin diyen kurumların yarın vergilendirme yapması çelişen bir durum değil mi?
-
@aliveli Nasıl yapacakları konusunda bir fikirlerinin olduğunu sanmıyorum.Şahsen bu işi yapacak olsam e-estonya vatandaşlığı alır,burada sistem oturana kadar, paramı dışarıda tutarım. Bir şeyler yapmaları gerektiğini biliyorlar ama ne yapacakları hakkında fikirleri yok henüz.Türkiye'ye pay-pal,Stripe gibi ödeme araçları gelse bu işler çok kolaylaşacak. Bakalım bu konu daha çok konuşulur.İnşallah becerebilirler. E-ticareti bile kolaylaştırmayı beceremeyen -anlamadıkları için beceremediklerini düşünüyorum - bir grup e-coin konusunda neler yapacak göreceğiz.
-
@honesty Adamlar cahil gibi haram dedi.Şeytanın oyunu diye videolar dönüyor Youtube'de :)) Boşverin hocam yarın bir gün milli e-coin çıkarırlar unutulur hepsi :))
-
Ben saadet zinciri olduğunu söyleyen bakanın veya herhangi birisinin saadet zincirinin tanımını tekrar okumasını tavsiye ediyorum. Memleketimiz maalesef yakın zamana kadar çok çekmiş hiç kimse de ders almamıştı. Ben de olayın tamamen kontrol ve otorite kaybı sebebiyle bu kadar tepki çektiğini düşünüyorum, bugün Borsa İstanbuldan BİSTCOİN açıklaması geldi merak edenler okuyabilir. Buradan
Merkez Bankacılığı vs. gibi konularda derin yorumlar yapacak kadar bilgi sahibi değilim fakat, cebimizdeki kağıt paranın tek karşılığı devlet onunda parayı nasıl bastırttığı belli, kağıt parçalarından farklı bir şey değil en nihayetinde. Bırakınız efendim insanları risk benim riskim devlet Kanada örneği gibi vergi alacak %18 kdv + Diğer arizi kazanç ve irat vergisi yine bizim üstlendiğimiz riskten kazanılmaya çalışılan bence haksız kazanç.
Bunların dışında devlet kontrolünün olmamasının olumsuz yanınıda para yatırmayı düşünen varsa göz ardı etmesin. Amerikada bildiğim kadarıyla aracılık eden bir Kripto para al-sat sitesi bir hafta sonunda hacklendik site-paralar gitti deyip dükkanı kapatmış.Dava açsanız kime hak arasınız nereye? Kripto paranın riski duble yani benim gözümde buna rağmen bir miktar para yatırdım fena değil şimdilik
-
Elimde Bitcoin ile birlikte baya bi altcoin var ripple xlm iota gibi bunun balon olduğunu iddia edenden şüphe ederim. Sadece bitcoin 238 milyar dolara ulaşmış yemesinler bizi önce çiftlik bankı araştırsın asıl ponzi o
-
Elimde var almaya devam edicem ödediğim bes vardı dondurdum paramı günlük trade işlerine yatıyorum ayın sadece 15 günü işlem yaparak parama x100 x120 eklediğim oluyor he kaybetmedim mi 2 defa battım
-
devletler vergilendiremedikleri için almayın diyor. yoksa geçen hafta tüm paramla ripple alsam 5 e katlamıştım
-
@onuktekin vallahi hocam neler yasaklanmadı ki buda yasaklanmasın o yuzden ben artık hiçbir şeye şaşırmıyorum :))
-
Devletin yapmayın dediğini yapanlar sonra mağduruz laflarınızı kimse dinlemrz... oradan finansal devlet ekonomisine saldırı olur da bu saldırı paralarının kendinizin parası olduğunu anlaşilirsa? Paranin nasıl döndüğünü hangi hesaplardan geçtiğni görebiliyor musun... artık şirketler hakkınds yasal bir zor kullanım hakkımız yok daha önce yaşandı bitcoin vb kripto borsası 3 bine yakın hesabı sorgusuz kapadı sabaha kadar 5 kati kağıt üstü kazanir uyandığında REEL olarak elindeki de giderse hecklendik efendim?
Küçük noktalarda içinde olan hırsla kalmasın mümkün olduğunca banka hesaplarına miktar toplayıp kar üzerinde işlemler etmeye çalişsin DEVLETİN konuşması boşa değildir mağduriyeti koruyamam beyanıdır..vergilenmesi olumlu adımdır unutmayın eroin ticareti olsa dahi kazançtan vergi alinir vergi alinmasi başkadır işin resmi olarak devlet kontrol ve garantisinde olması başkadır... -
@refik-soydam Dolar alan yaya kalır demişlerdi dinledik dolar almadık yaya kaldık. Devletimizi ekonomi konusunda hep dinleyen biri olarak tahminleri pek isabetli değil.
-
@burcuburcu, içinde söyledi: Bitcion saadet zinciri mi?
@refik-soydam Dolar alan yaya kalır demişlerdi dinledik dolar almadık yaya kaldık. Devletimizi ekonomi konusunda hep dinleyen biri olarak tahminleri pek isabetli değil.
Dolar vb devletin kontrolünde işlemler garantilidir tercih sizindir, ben kimseyi dinlemem... devletin kabul ve garantisi altinda olmayan iştir burası dolara benzemez elinde fiziki altın da yokki senin de güvencende değil? Kim güvence verecek elindekinden de olursan ne yapacağin? Bu soruyu hiç unutmadan sistem içinde var ol diyorum, kim n alir bilem ve asla karişmam...