24 Aralık 2017 Hakimlik Savcılık Sınavı
-
Arkadaslar herkese geçmiş olsun. Sınav sorulari diger sinavlara gore nasildi ? Kac puan mulakata birakir ? Standart sapma alan sinavindan mi yoksa gkgy sinavindan mi gelir ? Bu baslik altinda daha bircok konulari tartisabiliriz
-
HMK oldukça zordu, gk-gy diğer hakimlik sınavlarıyla aynı, ticaret zordu benim değerlendirmelerim böyle.
-
Bu başlık nedense rağbet görmüyor
-
@criminalawyer hocam forumda hukuk mezunu arkadaslar cok yok sanirim. ondandir
-
@criminalawyer İnsanlar son 2-3 alım sürecinde gördüler ki hakimlik hakkında konuşmanın bir yararı yok. Bilgi alışverişi yapayım şunu yapayım falan boş işler. Yazılıdan sonrası için özellikle herkes yolunu bulmaya çalışıyor bir şekilde. İnsanlar gelip ne konuşsun burada boşver...
-
@isildur ek olarak sadece adli yargı sınavı yapıldı ve yazılıyı geçmek artık inanılmaz kolay 60-70 gün çalışan biri adli yargı yazılı barajını aşacak seviyeye gelebiliyor.
-
@aliveli Aynen öyle. 13-14-15 mezunlarından çalışıp de en az bir kez yazılıyı geçemeyen bir avuç insan kalmıştır heralde.
-
bu alımda yine 70 barajı uygulanacak mı?
-
@burcuburcu uygulanmiyor 70 baraji khk ile kaldirildi bunun neticesinde gecen haziran sinavi 63 puan ile kapatti bu sinavda da barajin 68-69 dogru olacagi konusuluyor
-
@cengizkan2 aslında daha düşük kapar gibi, bu sınava hazırlanan daha az kişi vardı. Bir de zorluk farkı pek yok.
-
@burcuburcu umarim dediginiz gibi olur lakin pek ihtimal vermiyorum cunku herkes alandan 40+ ve gkgy den 20+ yapmis gorunuyor
-
@cengizkan2 genelde iyi yapanlar netlerini gözümüze soktuğu için her sınavda bana da öyle geliyor. Ancak bir önceki sınavla çok değişmiyor taban puan.
-
@burcuburcu siz mulakata kalmak icin kac puanin yeterli olacagini dusunuyorsunuz ?
-
@cengizkan2 70 barajı uygulanmayacaksa 65 alan mülakata girer diyorum.
-
Normalde bir hakimlik sınavı olduğunda etrafımdan en az 20 kişi girerdi ala ala adam bırakmamışlar 3 arkadaşım girdi son sınava.
-
Mülakata kalan arkadaşlara hayırlı olsun.
-
@aliveli 15 bin kişiye yakın katılım olmuş son sınavda
-
@criminalawyer başvuru sayısı doğrudur ancak hazırlanan sayısında düşüş olduğunu düşünüyorum.
-
Sınava başvuru yapan toplam 15.432 hakim ve savcı adayından 14.412 adayın sınavı geçerli sayılmıştır.