Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Uzman Yardımcısı Alım İlanı(2017)
-
Şimdi "kedi ulaşamadığı ciğere pis dermiş" gibi olmasın ama para-bankada soruların not dağılımı kötü olmuş. Güzel cevaplanacak sorular 10-15 puan değerinde diğerleri 20 puan. Galiba hakikaten deyimi doğruluyorum şu anda:):):)
-
Sonuçların açıklanması hafta sonuna mı kaldı acaba?
-
Açıklanmış arkadaşlar. Umarım sonuçlarınız başarılıdır.
-
mülakatta ağrılıklı olarak teknik soruyla karşılaşan oldu mu arkadaşlar?
-
@pellebagger merkez bankası mülakatlarında daha ziyade teori soruluyor.
-
İstanbul'a taşınma işi noldu ?
-
@zizek finans merkezi yapılınca taşınacak o da 2020yi bulur diyorlar.
-
@pek12 Malı haklara yönelik bir artış ya da konut yardımı gibi bir şey olacak mı acaba ? Yoksa halı hazırdaki personel için kötü olur
-
Arkadaşlar Bursa Guy kazanıp mülakatı geçen var mı yedekler olarak merak ediyoruz
-
@iktisatcikiz merkez bankası için iyi derece iktisat ve yabancı dil bilen birinin guy'a girmiş olmasına pek ihtimal vermiyorum açıkçası
-
@æon_flux haklısınız hocam
-
Tcmb uzman yard. kazanıp istanbul guy asillerden feragat edecekler varsa haber bekleriz
-
2009'da uluslararası ilişkiler alanına dair de soru soruyorlarmıştı o yıldan sonra kaldırmışlar.
Birde sınav konuları çok genel değil mi ?
Şimdi mesela %40 işletme ve finans demiş , buradan bizim ne anlamamız gerekiyor ?
Örneğin işletme diyince Kpss'deki işletme konularını mı anlamamız gerekiyor ? (Temel Kavramlar - yüzde 10 - İşletme Yönetimi - yüzde 25 - Üretim Yönetimi - yüzde 25 - Pazarlama Yönetimi - yüzde 20 - Finansal Yönetim - yüzde 20)
Mesela kamu maliyesi ve para banka derken sınırlandırmış ama bunlarda sınırlandırmamış.
-
Dostlar 5-6 senedir kurumda çalışan bir uzmanın 12 bin tl aldığını duydum. Şok oldum bu rakam gerçek mi? Sayıştay ısrarında olanlar MB yi neden zorlamıyor?
-
@antimülakat Bu kadar maaş alıyor mu mb uzmanları ?
-
@antimülakat her okuldan almıyorlar, yabancı dil YDS dışında da önemseniyor. Eskiden girenler daha şanslı olabilir. Doktora'ya İktisat bitirenler gitmekte ama zorlayıcı bir tempoları araştırmacı dışında var.
-
@impressiveunit hocam meblağ çok yüksek. Bu rakamlarda başka bir çalışma imkanı yok. Bir merkez uzmanın maaşının iki katından fazla kazanıyorlar.
-
@antimülakat bence bunu pek fazla bilen yok ondan kasan yok diye düşünüyorum. bende yeni öğrendim yüksek maaş aldıklarını.
internette de herhangi bir bilgi yok bu konuda , kaykamından tut idari hakimine sayıştayına kadar her türlü konuda bilgiler var mb uzmanları konusunda ne maaşı açısında ne başka bir rehber açısında bir bilgi yok.
bununla ilgili bir rehber hazırlanmalı.Pareto hocam bu işe bir el atar mısın ?
-
.........
-
@antimülakat hocam zaten girebilenlerden bazıları Harvard (gerçi Hazine de gönderir) falan devam edip okullara geçiyor. O şekilde think tank devam edip oradan da alırlar. Yani ne 9000'i ne 12000'i bazen ama tabi tecrübesize çok iyi. Konusu gıcık İktisat (mezunuyum bilirim). Halbuki Ekonomi Bakanlığı, Dış İşleri falan insan her dakika kitap/makale okuyup doktoraya gidesi geliyor.
Bir de hocam işte sınavları çokken şimdi az ama ben almalarını seneye de beklerim. Haber de gelirse yazarım.