Göreve başlama ve Güvenlik Soruşturması
-
Merhaba arkadaşlar atandıktan sonra belediye sınırları dışı 15 gün içinde başlamalı diyorlar buna amenna benim sormak istediğim şu sonuç açıklanamsı + güvenlik soruşturmasıyla beraber kaç ay sonra ortalama işe başlamamız gerekir. Bir de 2012 yılında körfez dershanesine gitmiştim bir yarım dönem dgs kursu için kursu da yarıda bıraktım. Bu güvenlik soruşturmasında bir sorun yaratır mı ?
-
@gkhn dershanenin sorun yaratmayacağını düşünüyorum , ancak kurumlar işe fiilen başladıktan sonrada güvenlik soruşturmasına devam edebiliyor. Ortalama süre vermek bence yanlış olacaktır .
-
@hgrotius Göreve başlama ve Güvenlik Soruşturması içinde söyledi:
@gkhn dershanenin sorun yaratmayacağını düşünüyorum , ancak kurumlar işe fiilen başladıktan sonrada güvenlik soruşturmasına devam edebiliyor. Ortalama süre vermek bence yanlış olacaktır .
anladım hocam şuanki güvenlik soruşturması nasıl bir şey gelip komşulara falan mı soracaklar ben şehir dışında okuduğum için komşular pek tanımaz ailemde sessiz sakin olduğu için pek bir şey elde edemezler nasıl bir soruşturma bu
-
-
Ahlaki durum kastı ne hırsız mı soysuz mu gibisinden bişey mi
-
Hocam bu 30 ile 60 günlük süre göreve başladıktan sonra mı göreve başlamadan mı ? Göreve başlamadan olursa iyi olur şayet lisans öğrenimi mi bitirebilirim
-
@Hipokrat muhtemelen
-
@gkhn genellikle göreve başlamadan olur
-
@aliveli Göreve başlama ve Güvenlik Soruşturması içinde söyledi:
@gkhn genellikle göreve başlamadan olur
hocam peki güvenlik araştırma formunu kurumdan mı temin edeceğiz yoksa onlar direk olarak kendilerimi araştıracak. Diğer kurumlarda form dolduruluyordu.
-
@gkhn onlar size forum ve evrakları verecekler , siz doldurup teslim edeceksiniz
-
7225 sayılı nitelik kodu hakkında oldukça fazla soru yöneltildi , Arkadaşlar malumunuz OHAL kapsamında çıkarılan khk'lar ile memuriyete girişlere yeni şartlar getirildi. Bunlardan bir taneside eskiden sadece polis , hakim-savcı, asker gibi kadrolara girenler hakkında yapılan güvenlik soruşturması artık bütün memurlar hakkında yapılacaktır. Adaylar tercih yaparken 7225 kodunu dikkate almadan tercih yapmalıdır çünkü bu süreçte kendilerine düşen tek görev yerleştikleri zaman kendilerinden doldurulması istenen formu doldurmaktır. Bu aşamadan sonrası tamamıyla devlet kurumlarının görevi kapsamındadır. Kurumlar kişi hakkında gerekli araştırmayı yapacaktır.
-
@aliveli Göreve başlama ve Güvenlik Soruşturması içinde söyledi:
7225 sayılı nitelik kodu hakkında oldukça fazla soru yöneltildi , Arkadaşlar malumunuz OHAL kapsamında çıkarılan khk'lar ile memuriyete girişlere yeni şartlar getirildi. Bunlardan bir taneside eskiden sadece polis , hakim-savcı, asker gibi kadrolara girenler hakkında yapılan güvenlik soruşturması artık bütün memurlar hakkında yapılacaktır. Adaylar tercih yaparken 7225 kodunu dikkate almadan tercih yapmalıdır çünkü bu süreçte kendilerine düşen tek görev yerleştikleri zaman kendilerinden doldurulması istenen formu doldurmaktır. Bu aşamadan sonrası tamamıyla devlet kurumlarının görevi kapsamındadır. Kurumlar kişi hakkında gerekli araştırmayı yapacaktır.
Hocam teşekkür ederim nasip olurda atanırsam inşAllah güzel haberleride paylaşırız. Allah razı olsun
-
@gkhn sizden de , merak edip bakmak isteyen arkadaşlar için 676 sayılı ohal khk 74. madde ile düzenlenmiştir.