YÜKSEK LİSANS HAKKINDA HER ŞEY
-
@casanova Askerlik tecili konusuyla başlayalım; lisans mezunu yüksek lisans yaparak, yüksek lisans mezunu ise doktora yaparak erteletebilir yani mezun olduğunuz okulun üzerinde bir yer olmalı.
Yds istemeyen veya yds yerine yökdil seçen üniverstiler var Gazi genelde yabancı dil şartı koymuyor mesela. Ales puanınızı 80 üzerine çekmeye çalışmanızı öneririm. -
Bir yuksek lisans programına kaydım var ve 3 dönem devam etmedim, önümüzdeki bahar dönemi 4. Dönemim olacak pasif öğrenci durumuna düşmemek için dördüncü dönemde ders kaydı yapma hakkım var mı?
Yardımcı olursanız sevinirim.. -
@aliveli cevabınız için teşekkür ederim. Aslında benim nihai amacım askerliğimi tecik ettirebilmek fakat eğer exradan yds istemeyen bir bölüm olursa tezli olsun istemiştim. Fakat tezli olmasa da aldığım puanın yanmasını istemiyorum olası bir guy sınavında veya aldığım puana hitap eden herhangibir alımda bakaya durumda kalıp mülakattan elenmek veya sınava girme hakkını yitirmek korkum. Bilsem ki şubatta ilan gelcek iş başı mayıs sonu olcak hiç başvurmam ama herşey muallak
-
@casanova Mümkünse tezli değilse tezsiz bir yüksek lisans başlatın yoksa kafanız rahat etmez.
-
Hocam bende onu soruyorum işte. Selçuk üniversitesi iktisat mezunuyum. Bu dönem mi başlatayım yaz dönemi mi bir de ne gibi prosedürleri vardır bir bilgim yok açıkcası
-
@casanova Bu dönem başlatmaya çalışın, prosedür olarak başvuru mülakat kayıt başka bir prosedürü olmuyor yüksek lisans programlarının.
-
Bir de bir sorum daha olcak saçma olabilir ama bilmiyorum gerçekten kınamayın lütfen üniversiteye girişte kullandığım puanla (yani bundan 5 sene önceki) bbir açık öğretim bölümü tercih edebiliyor muyum? Yoksa yeniden ygs lys girip ancak öyle mi açıköğretim bölümlerini tercih edebilirim?
-
@casanova Lisans mezunu olduğunuz için sınava vs girmeden kayıt dönemi girip istediğiniz bölüme kayıt yaptırabilirsiniz lisans veya ön lisans fark etmez.
-
@burcuburcu çok teşekkür ederim fakat lisanstan kastınız 4 yıllık açıköğretim fakülteleri oluyor sanırım demi yanlış anlamadıysam
-
@casanova evet.
-
iki sorum olacak.
1- sadece donem baslarinda ders kaydi yaptirirsak ve okula gitmezsek okuldan atilma yine 3 sene sonra mi oluyor (tezli icin konusuyorum) yani mesela 2 sene hic ders gecememis birini 3. seneyi beklemeden atiyor mu okul? (zaten 1 sene kaldi tez yazmasi imkansiz dusuncesiyle) bu arada 3 ders verdim.
2- sigortali ise girince KREDİ kesiliyor mu?
-
@issiz birinci sorunuz kendimden biliyorum atılmak için son dönem bekleniyor.
-
@casanova hocam gazi dahil birçok üniversitede yabancı dil şartı yok tezli yüksek lisans için. Bazı üniversitelerde de ydil için belirli bir yüzde belirliyor. Taban puan belirlemiyor. Kısacası ilanları takip ederseniz ve ales puanınızı da 80 üstüne çıkarabilirseniz kabul edilecek üniversite bulursunuz.
-
@hgrotius hocam yani 2017 eylul girisli birini 2020 eylulde mi atiyorlar ?
-
@issiz aynen hocam.
-
@Antimülakat hocam şu saatten sonra tezli tezsiz bir farkı kalmadı askerliğim tecil olsunda kpss puanım yanmasın derdine düştüm sadece. mayıs 2017de sınava girdim 80 küsür puan aldım 3000 4000 arası dalgalanan sıralamam var puanlara göre kaç ay oldu sene 2018 oldu açıktayım haram zıkkım olsun hakkım. İl göçten umutluydum anneme küfretseler bu kadar zoruma gitmezdi. Zaten bu hantallıkla yarın guy sınavı açsa türkiye birincisi olsam kurum sınavında da en iyi ihtimalle 8 aya iş başı yapıyorum ondada tecilim bitiyor mülakatdan eleniyorum bakaya olduğum için sisstem böyle saçma, valla vasıfsız eleman olsaydım 5 yıl okumasaydım da amele olsaydım kadrı verirlerdi bir şekilde kudurcam artık sinirden zehir zıkkım olsun hakkım haram olsun ya.
-
Arkadaşlar Siyaset Bilimi ve Kamu yönetimi mezunuyum araştırma görevlisi veya öğretim görevlisi olmak için hangi branşı tavsiye edersiniz ?
akademik ilanlarda hangi branş fazla açılıyor ve daha fazla alım yapıyor ? ben muhasebe ve finans ilanı çok görüyorum şu ara o yüzden soruyorum
tezli tezsiz bu noktada fark yaratıyor mu ?
şimdiden teşekkürler.. -
@sacred123 her üniversite direk araştırma görevlisi almıyor hocam. Yüksek lisans ve doktoraya devam edip, daha sonra doktora mezunlarından açılan ilanları takip edin. Bir de bir referans hoca bulun. Yönlendirmenizi daha doğru yapacaktır. Tez konunuza ve yönlendirilmeniz de yardımcı olacaktır.
-
@sacred123 +@Antimülakat hocamın dediklerine ek kendi bölümünüzde yl yapip doktoraya oradan devam etmenizi tavsiye ederim hocam yoksis ten ilanlari takip ederseniz kadrolar icin genelde lisans mezuniyetiyle ilgili şartlar da oluyor. Mesela iktisat icin arastirma gorevlisi alinacak. Lisans iktisat mezunu 70 ales 50 yds x yil tecrube gibi. Illa bolum disi yapacaksaniz aöfle lisansini da bitirmenizi tavsiye ederim
-
@y-oguz90 kesinlikle lisansınız olmayan bir alandan yüksek lisans çok nadiren işinize yarayacaktır.