KPSS 2016 Lisans Merkezi Yerleştirme Tercih sorularınızı cevaplıyoruz.
-
@ktkyasin uluslar.iliskiler 196.
-
Arkadaşlar tercih nasıl yapicaz bu ölü tercih ne oluyor .???
-
@mervetohum hım iyi ya şansını dene
-
@ktkyasin kardeşim ölü tercih gelmeyecek yerleri 30 tercih hakkından birisi haline getirip rastgele yazman anlamına gelir. Normalde o kadronun gelmeyeceğini bile bile yazmak gibi bir şey. Tercihlerinizi AİS'ten yapıyorsunuz. Mezun olduğunuz bölüme göre tercih kodu ile tercihte bulunuyorsanız bir de 4001 ile tercihte bulunabiliyorsunuz.
-
Puanım 86,96 bölüm iktisat ilk atama umudum yok ama diğer alımlarda olurmu acaba
-
@burcin_oz Hocam bu durum önümüzdeki süreçte açılacak kadroların kontenjanlarına bağlı, eğer devlet kamu kurumlarına alım yapmama kararına sadık kalırsa puanınız yetersiz kalabilir fakat normal şartlar altında, önceki alımlar göz önünde bulundurulduğunda puanınız önümüzdeki alımlarda yerleşmenizi sağlayabilecek bir puan.
-
@Antimülakat 4001 ve mezun olduğum kod harici düz memurluklari secsek sonuç ne olur
-
@ktkyasin hocam sistem kabul etmez, sistem kabul etse bile ÖSYM'de takılırsın, onu da atlattın diyelim kurum evrak tesliminde problem çıkar, hadi onu da geçtin diyelim yıllar sonra ortaya çıkabilir, onu da geçtin diyelim emekli olduktan sonra vicdanen ve manen sıkıntı yaşarsın.
-
@Antimülakat Hocam İktisat bölümüm,87,93 puaanım var ,üniversite memurluklarını yazmayı düşünüyorum.Sizce hangilerinde şansım vardır yada hiç şansım yok mu?
-
@eminente86 hocam 30 tercih hakkında şansınız en fazla olduğu tercihten ziyade nerede çalışmak istediğinizden en az çalışmak istediğiniz yere doğru tercih yapmanız yerinde olacaktır. Batı ve İç Anadolu için açılan kadrolar fazla iken, doğudakilerin de kadroları az. Bu durumda siz ilk etapta nerede çalışmak istiyorsanız oradan başlayarak sıralama yapabilirsiniz. 30 tercih hakkınız var, bence hepsini yazmalısınız diye düşünüyorum.
-
@Antimülakat teşekkürler hocam.
-
Hocam mrb ben maliye lisans mezunuyum 4459 kodu ile tercih yapıcam ama iibf olarak kadro açan kurumlarda var onları da tercih edebilir miyim ve ilk kez tercih yapıcam ücret ödeyecek miyim teşekkürler
-
Hocam mrb ben maliye lisans mezunuyum 4459 kodu ile tercih yapıcam bazı kurumlar iinf olarak da kadro açmış onlara da başvuru yapabilir miyim ve ilk kez tercih yapıcam tercih ücteri ödeyecek miyim
-
@Eda-K. hocam eğer kadronun altında tercih kodunuz yer alıyorsa yapabilirsiniz. İİBF için açılan kadro olmuyor ama 4421, 4429, 4431 ve 4459 kodlarının hepsinin başvuru yapabileceği bir kadro söz konusu ise başvuru yapabilirsiniz. 4421, 4429 ve 4431 kodlarına açılan bir kadro söz konusu ise başvuru yapmanız mümkün değil.
Başvuru ücreti Aday İşlemleri Sisteminde karşınıza çıkacaktır tabi bu tercihlerde genel bilgiler kısmında böyle bir paradan bahsedilmiyor, muhtemelen ilk tercih işlemleri ücretsiz yapılıyor.
Sormuş olduğunuz şeylerle ilgili olarak:
3.6 KPSS-2016/2 Tercih İşlemleri alanına T.C. Kimlik Numaranızla şifrenizi girdikten ve “Tercih Bildir”
alanına tıkladıktan sonra size ait bazı bilgiler ekrana gelecektir. Bu bilgilerde düzeltme gereği
duyuyorsanız aşağıda 3.7. maddedeki açıklamalara göre hareket ediniz. Sonra hazırlamış olduğunuz tercih
listenizdeki kadro ve pozisyon kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana yazınız.
Mezun olduğunuz ortaöğretim/ön lisans/lisans programı tercih etmiş olduğunuz kadro/pozisyon için
aranan nitelikler ile uyumlu değilse yapmış olduğunuz tercih sistem tarafından kabul
edilmeyecektir. Tercihlerinizi yaparken bu durumu göz önünde bulundurunuz.
Doğruluğundan emin olduğunuz zaman yaptığınız işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız.
Tercihlerinizin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmanız için ekranda “Tercihleriniz ……….. tarihinde
ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeniz gerekir. Bu aşamada “Yazdır” alanına tıklayarak bir
çıktı alınız ve bu çıktıyı saklayınız -
merhabalar bi sorum olacak. dhmi'nin 4001den alım yapmadığını düşününce puan kaçla kapatır sizce 89,7ye gelme ihtimali var mıdır? abim için tercih yaptık da.
-
Merhabalar , aradım ama ulaşamadım. Bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Et süt kurumunda satın alma memuru ne iş yapar ?
-
@benkimim burada önemli bir durumu belirleyebilirsek size daha net yardımcı olabiliriz, abiniz AİS'ten DHMİ için tercih yapabilecek bütün kadroları işaretleyerek P3 sıralamasını öğrensin. Puanı gayet iyi ama netleştirmemiz için bunu yapmak lazım. Sıralamasına göre durumu net bir şekilde bildirelim?
İktisat veya İşletme mezunu ise:
4421 Aşağıdaki lisans programlarından birinden mezun olmak.
3159 - Ekonomi
3213 - İktisat
5131 - Uluslararası Ticaret ve Finansman
6229 - İşletme-Ekonomi / İşletme-İktisat
8208 - İş İdaresi ve İktisat4431 Aşağıdaki lisans programlarından birinden mezun olmak.
3226 - İşletme / İşletmecilik
3361 - Yönetim Bilişim Sistemleri
3381 - Muhasebe-Finansman
5123 - Muhasebe ve Finansal Yönetim / Muhasebe ve Finans Yönetimi
6229 - İşletme-Ekonomi / İşletme-İktisat
8207 - İş İdaresi
8208 - İş İdaresi ve İktisat
8296 - Yönetim ve Organizasyon
8334 - Pazarlama4493 Aşağıdaki lisans programlarından birinden mezun olmak.
3312 - Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliğiBurada yer alan bölümlerin tamamını işaretleyerek sıralamasını öğrensin. Sonra tekrar konuşalım
-
@Antimülakat merhaba yanıtınız için teşekkürler. işletme mezunu ve sıralaması 178 çıkıyor bir kaç tane dhmi yazdık ancak bu ilk alım olduğu için çok açılmadık devamına izmir, aydın, balıkesir, manisa ve ankara'daki 4001 ve 4431 alan kurumları yazdık sizce tamamen hava tercih mi yapmış olduk? evet belki iç anadolu ve doğu yazsak yerleşme ihtimali çok yüksekti ancak biz sadece izmir çevresi ve ankara yazarak ihtimali 0'a indirmiş mi olduk?
-
@benkimim hocam DHMİ için zor görünüyor. Ancak İzmir Dokuz Eylül Üniversitesine 8 kişi alınıyor burası gelebilir. Tercihte yazdıysanız. Bunun dışında sizinde tahmin edeceğiniz gibi bir çok değişken var: Toplamda bir işletme mezununun tercih edebileceği 294 kadro var. 145 tanesi 4001. 149 kadro özel olarak açılmış. Bunun da neredeyse yarısı bir kaç İİBF bölümüyle ortak. İnsanların tercih konusunda kriterleri farklı oluyor. Kimisi memleketinde çalışmak istiyor, kimisi belli bir kurumda çalışmak istiyor, kimisi sadece Ankara ve çevresi yazıyor kimisi de sizin gibi İzmir ve çevresini yazıyor. Durum böyle olunca tahmini bir çıkarımla Dokuz Eylül Üniversitesinin gelebileceğini söyleyebiliriz.
-
@Antimülakat hocam ben ziraat fakültesi peyzaj mimarlığı bölümünden lisans mezunuyum. P3 puan türünü kapsayan tüm bölümleri yazabiliyor muyum ? Yoksa bölümle ilgili yerleri mı yazabiliyorum sadece. lütfen yardımcı olun KPSS hakkında çok fazla bilgi bilgim yok. Teşekkürler.