2017 P3 ve YDS puanı ile atama
-
Arkadaşlar merhabalar, 2017 P3 ve YDS puanı ile A grubu kadrolara alım olur mu?P3 puanı çift yıllarda geçerli diye biliyorum ama önceki yıllarda bu şekilde tek yillarda alim olmus mu bilginiz var mi?
-
@eylül kurumlar p3 puanıyla da başvuru hakkı tanıyabiliyor veya p3 ve yds nin etkilediği puan türleri var ordan a grubu alım yapabiliyor
-
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Uzman Yardımcılığı ilanında YDS ve P3 şartı mevcut; görmediyseniz ilan hâlâ yayında, bakabilirsiniz.
-
@odtüsbky varsa senin bilgin vardır
-
Hocam bu yıl için YDS'den güzel bir puan almaya çalışıyorum tek yıl P3 puanı ise yaramiyorsa çok üstüne dusmeyeyim diye sormak istemistim
-
İİBF ve Hukuk haricindeki bölümlerde (genellikle mühendislik) P7, P4 gibi GK-GY ve YDS'nin etkilediği puan türlerinden yapılan tek tük puanlarda etkili ancak İİBF'liler için nadiren sadece GK-GY'den puan isteyen ilanlar gelebiliyor ancak GK-GY'nin etkisinin en az hukuk ya da iktisat kadar olduğu gerçeğini reddedemeyiz. Alan netlerinde 19-20'yi görüyorsanız GK-GY'ye yüklenin ama alan sağlam olmadıktan sonra GK-GY'ye yüklenseniz bile puanlarınızın tamamında yapay bir yükseliş olur ve bu yapay yükselişlerle oldu da yazılı sınavlara girerseniz mülakata kalamazsınız. Ancak GK-GY seviyeniz 30 küsurlarda ise o zaman GK-GY'yi 50 küsur net seviyesine çıkarmayı ihmal etmeyin... GK-GY'de soru sayısı fazla olmasından ötürü soru değeri tek tek bakarsak az gibi görünüyor ancak bütün olarak her ikisi de herhangi bir alan dersiyle aynı etkiye sahip.
Naçizane tavsiyem, GK-GY'ye aşırı yüklenmeyin, tamamen de boşlamayın ancak alanınız iyiyse daha yüksek puanlar için GK-GY'ye ağırlık verebilirsiniz ancak bunu yaparken sakın Çalışma AB Uzman Yrd. ilanı gibi P3'lü bir a grubu alımı gelir diye beklentiye girmeyin. Kalkınma Bakanlığı İİBF için yıllardır kullandığı P4'ü terk ederek alan puanlarına geçti. Ara sıra böyle değişiklikler olur ancak her zaman 1) Alan 2) GK-GY 3) YDS olsun. 3. sıraya YDS'yi koydum çünkü YDS daha çok merkez uzman yrd. kadroları için önemli. Taşra uzman yrd., müfettiş yrd. ya da Sayıştay denetçi yrd. için dil gerekmiyor. Bu üçünden en az ikisi iyiyse ilanları boş geçmezsiniz. Elbette üçü de iyi olur ama en az ikisinde iyi olduktan sonra hedef büyütmeye göre yolunuzu çizebilirsiniz...
-
@odtüsbky hocam alan puanlarım 85 90 arası bu yıl belirsiz olduğu için ydsye de çalışıyorum şu an ,GK gy 30 35 net gelmişti bu gidişle YDS ve alana yüklenicem sanirim
-
Hocam çok yakın zamanda P3 puanı üzerinden bir yazı yazmayı düşünüyorduk, güzel denk geldi. Burada yazılanlardan da ilaveler yapalım.