Uzmanlık mı kurum avukatlığı mı?
-
Özellikle aramizda kurum avukati olan arkadaslar varsa, hangisini tercih ederdiniz?
-
@siddharta hocam uzmanlık kurumdan kuruma çok değişiklik gösterir bazılarının önü açıkken bazı kurumlar hiçbir şey vadetmez. Ama kurum avukatlığında az çok benzerdir genelde bağımsız takılırsınız kimse size mesai falan sormaz , ücret şartları şu an kötü değil. onun dışında siz sorun cevap vermeye çalışayım .
-
@aliveli suan csgb uzman yardimciligi mulakatina kaldim. Bide bilim sanayinin uzmanligina basvurucam yuksek ihtimal mulakata kalirim. Diger yandan bugun hazine avukatligi ilani geldi. Yazilisina girerim diye tahmin ediyorum. Uzmanlik derken elimde bu 2 uzmanlik var. Rekabet-spk gibi yds sarti koyan kurumlarin uzmanligina basvuramadim dilden dolayi. Bu uzmanliklar hakkinda bi fikriniz var mi? Csgb ve bilim-sanayinin uzmanligi ile hazine avukatligi arasinda nasil bir tercih yapmaliyim dersiniz?
-
@siddharta bilim sanayi bakanlığını tavsiye ederim hem çalışma ortamı kötü değil hem de hukuk müşavirliğinde kendi işinizi yaparsınız. ÇSGB için hukukçu arkadaşlara tavsiyem olumsuz hem yıpranırsınız hem körelir . Hazine avukatlığıda iyi bir meslek gayet .
-
@siddharta hocam varsa imkanınız gümrük ve ticaret bakanlığında da avukatların durumları baya iyi. Hem maaş olarak hem de statü olarak. Bağımsız çalışmalarının yanı sıra, müdür statüsünde hareket etmeleri prestij de sağlıyor. İş olarak da rahat çalıştıklarını biliyorum, devlette yoğun çalışmak birazda kişinin kendisine bağlı tahmin edersiniz ki.
-
@Antimülakat hocam maalesef gumruk listesine kalamadim puanim 84. Tek sansim hazine. Hazineyi de cok istiyordum. Sdece korkuyorum yazilisini gecemezsem diye. Gerci hakimlige hazirlanmistim, hakimlikten daha kolay soruyorlar. Bu nedenle @aliveli nin dedigi gibi hukukta korelecegimizin soylendigi ve suan icin elimdeki tek sans olan csgb uzmanligini degerlendirsem mi gene de diyorum. Issizlik insani cok kararsizlastiriyor malesef.
-
@siddharta hocam karamsarlık yapmanızı gerektirecek bir şey olmadığını düşünüyorum. Elinizde hiçbir şey olmasa bile kendi işinizi özel sektörde yürütebileceğiniz bir alanınız var, tabi özel sektör biraz insafsız ve ilk yıllarda insanın beklentilerinin çok altında değer atfeden bir alan ama en azından bir İİBF ve SBF mezunları kadar da vahim bir alanınız yok.
Bunun dışında Üniversitelerde çok ciddi anlamda Avukat alımı yapılıyor buradan bile kendinize istihdam alanı yaratabilirsiniz.
Kurum avukatlığında Hazinenin yeri çok ayrı tabi ama kurum uzmanlığının da aşağı kalır yanı yok en azından maaş anlamında 4 bin tl civarı maaşla işe başlamak fena sayılmaz.
-
@Antimülakat tesekkur ederim hocam tavsiyeleriniz icin.
-
@siddharta Bunun bir de yaşanan şehir ayağı var. Eğer Ankara'da yaşamak istiyorsanız uzman yrd bazı kurumlar (spk, bddk vs.) hariç sadece Ankara'da yaşama imkanı sunuyor ancak merkezi ya da açıktan atamayla (üniversiteler dahil) kurum avukatlığı kadrosuna girerseniz eğer memleketiniz Ankara değilse memleketinizde yaşama fırsatı olabiliyor. Memleketi Manisa'da kurum avukatlığı yapmak isteyip Sağlık Bakanlığı'nda uzman yrd olup işinden ve Ankara'da yaşamaktan memnun olmayan biri vardı, şimdi hâlâ kurum avukatlığına geçmeye çalışıyordu. Sadece maaşı ve iş tatminini değil yaşanacak şehri de düşünmek ve baştan razı olmak lazım.
-
@odtüsbky hocam uzmanliktan avukatliga gecis icin muvafakat verirler mi? Yine kurumuna gore degisir galiba.
-
@siddharta hocam a kadrodan b kadroya geçiş olduğu için vermeye bilirler.
-
Kurum avukatlığının ek göstergesi uzman yrd dan düşük diye biliyorum emin değilim ama avukatlıktaki ek ödemeler sayesinde alınan maaşların birbirine çok yakın olduğu konusunda eminim. Bu durumda kurumun inisiyatifine kalabilir. Mesela uzman yrd olduktan 3 ay sonra kurum avukatlığına geçmen için kurum daha esnek davranabilirken 9 ay sonra aynı işlemde zorluk çıkartabilir. Sonuçta ilk zamanlar sen gidersen yerine kolaylıkla yedeklerden cağırabileceği için kurum tarafından sıkıntı olmasa da zaman geçtikçe kurumun yerine yedeklerden birini koyamayacağı için muvafakatname vermesi zorlaşır ama ek gösterge aynıysa sıkıntı olmaz diye biliyorum...
-
Kurum avukatlığı rahat özellikle taşrada kimse avukatlara karışmaz. Merkez uzmanlıkta ise sağın solun şube müdürü daire başkanı. Kurum avukatı yarın adliyeye gidiyorum der bütün gün işe gelmez. Merkez uzman mesai saatlerine tabidir. Bunun harici ankara gitgide yaşanmaz bi yer haline geliyor hele evlenip çocuk sahibi olduktan sonra avm kültürüne mahkumsun.
-
2017 kpss ile kurum avukatı olma şansımız yok sanırım doğru mu? Olağanüstü hal sebebiyle bu senenin bir istisnası olur mu?
-
@cekirge oyle bisey asla olmaz. Cift sene gecerlidir kurum avukatliginda.
-
@siddharta peki teşekkür ederim