TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

Göç Uzman Yardımcılığı ilanı 2018

KPSS A
    154
    996
    186777
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • nfs
      nfs Son düzenleyen:

sınav yeri neresi olur?

'uzundur hicrinden gara geceler'

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • N
        Nahl Hazine ve Maliye Bakanlığı @black Son düzenleyen:

@black hocam teftis istediğim için ilgoc başvurmadim ancak göçün son günü okulun paylaşılan linkine girip sadece kaydımı yapıp Adimi ve puanımı kaydettim baktım zor başvurusu vazgeçtim ancak listeye girmsim teftisı 0.4 kaybettim o anlık ii bişey mi yaptım kötü mü anlamdım göç te kararsızdm ama kişisel iki bilgi ile basvurum sıkıntı olmaz mı ya.ki göç konularına dair bilgim dahilinde yok malum teftis e odaklanmstm

W B 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • B
          black @safiTÜRK69 Son düzenleyen:

@safitürk69 100 kişi girmiyor olabilir ama il göç listesinde vmy den pek kimse yoktu öyle hatırlıyorum

• W
            waitforit @Nahl Son düzenleyen:

@aroma bence varsa sorun çıkma ihtimali diye asbu mailine diğer bilgileri de taratıp gönderin. Çoğu kişi de sorun vardı zaten yüklerken.

Az bir ihtimal taşrada eşi dolayısıyla yaşayacaklar falan varsa 34 kişi içerisinde diyelim ama başka bir neden de sınavın zamanı da değişse belki aynı gün 2 sınav istemeyen vardır. GUY-SGK Den.-zaten İl Göç olup sadece buna girecekler vardır demiştim.

N 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • N
              Nahl Hazine ve Maliye Bakanlığı @waitforit Son düzenleyen:

@waitforit hocam başvuru yapıldığına dair mail falan geldi mi sizlere ben gerçekten kararsızdim ve başvurumu tamamlamadan çıktım bana supriz oldu. Teftis sonrası ama okulla iletişime geçsem yardımcı olurlar umarım

W 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • W
                waitforit @Nahl Son düzenleyen:

@aroma yok hocam mail atılmadı zaten başvuru sayfasında da bir "TAMAMLANDI" yazdı o kadar ekranda

Belki sadece siz değilsinizdir, bir şekilde bu İlgöç'teki fotoğraf yükleme gibi de eksik belgeler için duyuru yapabilirler. Bence yine de siz arayın önceden.

N 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • N

@waitforit tsk ederim hocam iletişime geçeyim ben

• B
                    black @Nahl Son düzenleyen:

@aroma hocam mesajınızı tam olarak anlayamadım biraz karışık yazmışsınız. Sanırım göç uzmanlığa eksik başvuru yapmanıza rağmen isminiz listede yer almış bunun bir sorun olup olmadığını soruyorsunuz. Eğer adınız listede yer alıyorsa kalan bilgileri profil kısmından doldurun demek ki onlar girilmese de listeye girebiliyorsunuz çünkü il göçde profil resmi eksik olanlarda listede yer almış ve şimdi resim istendi. Doldurduktan sonra bir mail atın veya telefon açın sorun olacağını sanmam

• nfs
                      nfs Son düzenleyen:

mail gelen oldu mu? bana mail gelmedi.

• W
                        waitforit @nfs Son düzenleyen:

@nfs yok hocam

• A
                          agustcomte Son düzenleyen:

Ne değişik bir sene yaşıyoruz 86 puan ile sadece 1 sınava girebildim ne olacak bu sonumuz hayırlısı . Ayrıca sınava girecek arkadaşlar hepinize bol şans

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                          • W
                            waitforit Son düzenleyen:

mail geldi, sonunda yazan "dekontunuzu asbusim@asbu.edu.tr adresine DEKONT konulu mail atarak" şeklinde sınav adresi belli değil.
                            2 Mart saat 17:00'ye kadar 70 Türk Lirası

N 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                            • N

Arkadaşlar alan dışında kalan kısımdan 20 soru gelecek ama bunun ne kadarı kanun dışından gelir daha önce giren arkadaşlar bilgilendirrse sevinrm .

• nfs
                                nfs Son düzenleyen:

Bankamatikten yatırabiliyoruz değil mi? Bir de halkbankasından içerden yatırsak da olur mu? Yatırma işlemini başarıyla becermiş bir arkadaştan destek bekliyorum.

G 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                • G
                                  Gg @nfs Son düzenleyen:

@nfs hocam ben halkbankta içerden yatırdım havale formu vardı onu doldurdum o kadar

nfs 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                  • nfs
                                    nfs @Gg Son düzenleyen:

@gg tamamdır hocam çok sağolasın. Ek ücret almıyorlar değil mi?

• ilanmılano
                                      ilanmılano Son düzenleyen:

İl Göç Sorularını Paylaşıyorum yanlış eksik vardır mutlaka iyi kontrol edin. Ancak iş görür sınava girecek arkadaşlara başarılar.

2018 İL GÖÇ UZMAN YARDIMCISI SINAVI MUHTEMEL SORU VE CEVAPLAR

A-Mevzuat Soruları

Karşılıklı sayıda vatandaşlara ayrıcalık
                                      Göç İdaresi kime bağlıdır İçişleri
                                      Boşluk sorusu Pasaport ve pasaport
                                      5 yıl ikamet etmiş olmak yanlış 8 yıl olacak
                                      Vize şartı aranabilir sorusu
                                      BM sözleşmesi madde 51 ve 2/4 benim işaretlediğim tek istisnası budur olan şık
                                      hangisi kurulda yoktur Çevre sehircilik
                                      Hangisi ikamet izni değildir sanatçı ikamet izni
                                      Vize mutlak giriş hakkı sağlar ( sağlamaz olacak)
                                      Yabancı akademisyen ön izin ? YÖK

B- Alan Soruları
                                      Abd’li Kanada asıllı siyasetçi David Easton
                                      Medeni hukuk ayırt etme sorusu akıl hastalığı akıl zayıflığı yaş küçüklüğü
                                      Medenı hukuk değildir sorusu üniversite mezunu olmama
                                      milli gelir sektörel dağılım hizmet sanayi tarım
                                      operasyonel açık tanımı FDF RFÖ
                                      İstasyon Otoyol parasal dışsallık
                                      Toplanabilecek vergi vergi potansiyeli
                                      harcama talep eğrisi potansiyel üretimin dik olma sebebi
                                      İdarenin sorumluluğu sorusu
                                      liberal olmayan karl marx
                                      Boğazlar montro sozlesmesı
                                      Kıbrıs terör örgütü EOKA
                                      Şıklarda yetki olan soru
                                      modern çağdaş olmayan yonetım weber
                                      dernek genel kurul toplantı öncesi çağrı 15 gün
                                      hangisi maliye pol değildir özelleştirme
                                      Tpl max ise mpl sıfır
                                      elma için her seferinde daha fazla portakal artan marjımal ıkame oranı
                                      mtv spesifik vergi
                                      sgk fonları borçlanma sorusu
                                      dolaylı dolaysız yansıyan yansımayan vergi
                                      cezanın sahsılıgı ılkesı
                                      ceza ne ile düzenlenir kanun
                                      dünyaya hükmedenler çok uluslu şirketle, ülkeler, abd
                                      kültür farklılığı sebebiyle evrensel insan hakları eleştirisi
                                      cumhurbaşkanlığı yapmayan Adnan Menderes
                                      Tr Nato 1952
                                      Fiyatın kesin artması arz azalır talep artarsa
                                      otomatik istikrarlandırıcı işsizlik ödemeleri
                                      Seçim uyuşmazlıkları sorusu YSK
                                      Bütçe hazırlanması ve uygulanması Hükümet
                                      Yer almayan müsteşarlık Çevre ve Şehircilik Bak
                                      Para basılmasıyla oluşan enflasyonun senyoraj gelirini azaltması olivera tanzi etkisi
                                      Daha fazla çalışmak gelir etkisi
                                      AİHM’ye Bireysel başvuru gelmesi 1987
                                      Tr Irak İran Afg anlaşma Sadabat Paktı
                                      Yatırım teşvikten hangisi yaralanamaz Türk kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişileri kapsamaz
                                      4875 sayılı kanun m.2 ye göre yurtdışında yaşayan türkler yararlanabilir
                                      Hangisi …. Değildir göçmen mülteci azınlık vb şıklar vardı azınlık yaptım
                                      Fayda karşılaştırması
                                      tavan taban fiyat sorusu
                                      dar anlamda borcun sone ermesi
                                      1980 sonrası ekonomi ihracata yönelik sanayileşme/büyüme
                                      Sözleşme varken enflasyon kiracıyı olumsuz etkilemez olumlu etkiler borç reel oalrak azalır
                                      Türkiye hangisine üye değildir şıklar islam, ekonomik, karadeniz, Avrasya vb
                                      Devletin faızlerı yukseltmesı dışlama etkisi
                                      Yeni. Doğ. Hak hangisi yanlıştır? Zamanaşımı değil hak düş sür. Tabi
                                      Keynes genel teori hangisi yanlış? Yatırım tasarruf eşitliği faizi belirler yanlış
                                      Soğuk savaş iki kutuplu dünya
                                      Kamu harcaması görünüşte artış değildir ? Teknoloji
                                      Devletin okul binası yapması ? eğitim/kalkınma
                                      Milli gelir sektörel dağılımı ? Hizmet Sanayi Tarım
                                      Cari harcama gibi olan ancak faydası cari dönemi aşan harcama? Kalkınma carisi
                                      En dar kapsamlı anlaşma ? Tercihli ticaret
                                      Güclü Eko Geçiş programı ? Artan oranda Faiz dışı fazla hedeflenmiştir.
                                      Şıklarda vizyon olan soru
                                      Hangisi Pozitifi hak değil? Toplantı ve gösteri
                                      Anayasa karşılaştırma sorusu
                                      Şıklarda oligarşi olan soru
                                      Hangisi Nihai Maldır 2-3
                                      İktisat C fonk sorusu Co 300 eğim 0.8
                                      Ceza sorumluluğunu hangisi etkiler şıklar görevin ifası sağır dilsiz vb
                                      Faiz getirisi yatırımdan fazlaysa yatırımlar olumsuz etkilenir para faize gider
                                      İmf dünya bankası sorusu
                                      Bütçe ilkesi sorusu hukuki iktisadi mali
                                      Kamu hizmetlerının tamamından eşit yararlanılır şıkkı yanlış olmalı
                                      Hizmetten herkesin yararlanmasına rağmen … Kimsenin kamu hizmetlerinden dışlanamaması şıkkı doğru olmalı
                                      Uluslararası Ödemeler Bankası Görevi Merkez bankası transferleri
                                      İçsel büyüme ile ilgili hangisi doğrudur ? Şıklarda sosyal guvenlık odemelerı uzun donem kısa donem vardı
                                      Oecd görevi değildir askeri müdahale benzeri şık

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 10
                                      • A
                                        ahobaba Son düzenleyen:

Arkadaslar siteye giremiyom iban numarasini ve hangi bankaya yatirilacak ve baska bilgi ne varsa paylasabilir misiniz . Ve son para yatirma tarihi hangi gun

• W
                                          waitforit @ahobaba Son düzenleyen:

@ahobaba 02 Mart 2018 saat 17:00'ye kadar 70 Türk Lirası sınava giriş bedelini üniversitemizin TR74 0001 2009 4110 0010 2604 84 numaralı IBAN hesabına Adınızı, Soyadınızı, Kimlik Numaranızı belirterek yatırmanız gerekmektedir. Sınav ücretini yatırmayan adaylar sınava kabul edilmeyeceklerdir.

Eğer ödemenizi yaptıysanız dekontunuzu asbusim@asbu.edu.tr adresine DEKONT konulu mail atarak, bizimle temasa geçiniz.

A 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                          • A
                                            ahobaba @waitforit Son düzenleyen:

@waitforit eyvallah hocam Allah razi olsu.

• 1
                                            • 2
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 15
                                            • 16
                                            • 17
                                            • 49
                                            • 50
                                            • 15 / 50
                                            • İlk ileti