RTÜK Uzmanlığımı, Hazine kontrolörlüğümü
-
Arkadaşlar merhaba,
İki mesleği karşılaştıracak olsanız ve tercih şansınız olsa;Mesai yoğunluğu,özlük hakları,fiziksel şartları,meslekte kariyer ilerlemesi, kurum şartları ve fırsatları gibi kıyaslar ile hangisini tercih edersiniz ve nedenlerini söylerseniz bana çok yardımcı olursunuz, iktisat mezunuyum .Bir meslek denetim diğeri uzmanlık farkındayım fakat hazine kontrolörlüğü denetimi genellikle ankara içinde ve turne süresi az olduğu için merkez uzmanlık ile kıyaslıyorum.Cevaplarınız için teşekkürler.
-
@sasasa06 kendi adıma konuşmak gerekirse düz memurluğu rtük uzmanlığına tercih ederim.dolayısıyla hazine kontrolörlüğü her zaman rtük uzmanlığını döver.
-
@sasasa06 her ikisininde özel sektör ayağı var, maaşları aynı, rtük çalışanları kötü muamele ve siyasi tavırdan şikayet ediyorlar, hazine için bu yönde bir şey duymadım. Biri uzmanlık ama denetim görevi yine var tabi masabaşından diğeri sahaya inmeyi gerektiriyor.
-
Meslekleri uzaktan kestirmek kolay iş değil. Bunun için masanın başında olan kişileri n fikirleri çok daha net bir anlam ifade eder. Yine de naçizane fikrimi söylemem gerekirse hazine daha ağırlığı olan bir kurum. Uzman, denetçi farketmeksizin hazinede değerli personeldir. İktisat alanına daha uygun bir kariyer olması açısından da hazine diye düşünüyorum.
-
Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar