SBKY ÖĞRENCİLERİ İÇİN STAJ ÖNERİLERİ
-
Hocalarım biliyorum yoğun koşuşturma içerisindesiniz. Fakat sizinde bildiğiniz tecrübe edindiğiniz gibi ülkemizde bazı şeyler başımıza gelmedikçe tecrübe edinemiyoruz. Keşke herkes tecrübelerini paylaşsa da nesillerce aynı hatalara düşmesek. Sizden rica ederek vaktinizden çalarak acaba zorunlu staj yapma döneminde nerelerde staj yapabiliriz bizlere yardımcı olabilir misiniz? hangisi mantıklı bu yaz döneminde zorunlu stajın yanında gönüllü stajyerlik ne gibi artılar sağlar bize.
-
Benim mezun olduğum üniversitede staj zorunluluğu yoktu. Ancak birkaç kamu kurumunda staj yaptım.
-Kamu kurumlarında staj yapmak istiyorsanız staj yapmak istediğiniz kurumun sitesini takip etmelisiniz .
Başvuru zamanları genellikle bu aylarda oluyor ve zorunlu stajı olan öğrencileri kabul ediyorlar . Belli başlı şartları
staj yapılmak istenen döneme bağlı olarak 3.-4. sınıfta olmak ve 3 ün üzerinde ortalamaya sahip olmak gibi . Kültür Bakanlığı,
AB Bakanlığı , Hazine Müsteşarlığı, TCMB, TBMM gibi kurumların staj programları vardı hala mevcut mu araştırmanız lazım.-Özel sektör konusunda ise yakın çevreniz çalıştığı alanlarda siz talep ederseniz stajyer açığı varsa ayarlayabilirler
bi şekilde. Aksi durumda kariyer sitelerini takip edip burada ilgi alanınıza göre açık olan stajyer ilanlarına başvuru
yapabilirsiniz. Mezuniyet sonrası Özel sektörde çalışmak gibi bir hedefiniz varsa o şirkette yaptınız stajlar işe girişte avantaj
sağlayabilir. -
yabancı dil varsa Avrupa Gönüllülük, yurtdışı J1 vb. çalışma programı, Erasmus Stajı, Work and Travel (zaten normal stajda da 1 ay için kimse muhasebe programı öğretmez o yüzden saçma yerler geliyor demeyin), çeşitli denetim şirketleri (üniversite ilk 5'te ise)
Üniversite stajyeri arayan çokça yer var ama alanınız için uluslararası için yayın yapan yerlere e-posta atarsanız size dönerler. Kalanı TOBB ETÜ stajları gibi en az tam zamanlı 3-4 aylık veya 1 yıl yarı zamanlı ister ve İstanbul'da çoğunluktadır.
-
Siyaset bilimi ve kamu yönetimi okuduysanız hele ingilizce okuduysanız maalesef süreç çok yıpratıcı olacaktır. Özel sektörde pek tercih edilen bir bölüm değil. Akademisyenlik için güzel bölüm lakin Türkiye'de ki üniversiteler henüz ahlak kelimesi bile tanışmadı. Alan konularında da ekstra sıkıntı var. Ne iktisat ne maliye ne de muhasebe görülüyor. Tavsiyem 3. sınıftan itibaren bunlara çalışmaya başlamaktır ve Yds'den iyi bir puan almanızdır. Kurumlarda stajı yapabilirsiniz elbette çoğu kurumun staj dönemleri oluyor. Lakin daha önemlisi o kurumları kazanmak
-
@monser gerçekten çok arada kalan bir bölüm ve mezunlarını mağdur ediyor.