Çoğu üst kurul dahi yds istemedi. Yds isteyen kurumlar da p3 puanıyla çağırdı. Akademisyenlik-master sürecinde olanlar Yökdil sınavı ile istedikleri puanlara ulaştırlar.Dolayısıyla yds'nin çok bir önemi kalmadığı söylenebilir.Ha bir de Sınavın kalitesi iyice düştü. Gerçekten abuk subuk kelimeler,sadece bir alana yoğunlaşan paragraf soruları vs.
monser tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: YDS IELTS TOEFL
-
RE: PTT Personel Alımı 2018
70 yds şartını sağlıyorum ama ben bunun niye yds istediğini anlamadım. Bu kadar işsiz insan varken ne alaka istenmiş. Çoğu müfettişlik kadroları,üst kurullar bu yıl yds istemedi ne alaka ptt'nin istemesi !
-
RE: 2018 İdari Yargı Sınavı
@k-33 Söylentiler o yönde lakin bu forumda hiç kimse kesinlikle şu tarihte olacak şeklinde Kesin bir zaman dilimi veremez. İdarenin faaliyetleri öngürülemiyor artık.
-
RE: SBKY ÖĞRENCİLERİ İÇİN STAJ ÖNERİLERİ
Siyaset bilimi ve kamu yönetimi okuduysanız hele ingilizce okuduysanız maalesef süreç çok yıpratıcı olacaktır. Özel sektörde pek tercih edilen bir bölüm değil. Akademisyenlik için güzel bölüm lakin Türkiye'de ki üniversiteler henüz ahlak kelimesi bile tanışmadı. Alan konularında da ekstra sıkıntı var. Ne iktisat ne maliye ne de muhasebe görülüyor. Tavsiyem 3. sınıftan itibaren bunlara çalışmaya başlamaktır ve Yds'den iyi bir puan almanızdır. Kurumlarda stajı yapabilirsiniz elbette çoğu kurumun staj dönemleri oluyor. Lakin daha önemlisi o kurumları kazanmak
-
RE: TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
2016 yılı 2017 yılına yığıldı bu sene 2018 yılı ile birlikte 3 yıl üst üste yığılmış olacak. Şampiyonlar ligi gibi oldu... Tek kazanan sınav ücretleri alan ösym ve kurumlar + dershaneler.
-
RE: PTT Personel Alımı 2018
@rmazandavulcusu O değil yds'den 70 puanı alan birisi zaten yökdile girmişse 90 felan almıştır. Biz karar vermiyoruz zaten en başta karar verilmişt yökdilin sadece master,doktora ve araştırma görevliliği için geçerli olduğuna.
Yds'ye saçma salak sınav diyip de sallayarak 70 yökdil alınmıyor demeniz de epey ironik olmuş. Başarılar.
-
RE: Adli hakimlik sınavı 2018 aralık
@hgrotius Sabahattin Ali'nin bir sözü vardır çok severim der ki :'Bizim en büyük maharetimiz nefsimizden beraat kararı almaktır. Vicdan azabı dedikleri şey, ancak bir hafta sürer. Ondan sonra en aşağılık katil bile yaptığı iş için kafi mazeretler tedarik etmiştir.' Artık bir hafta bile sürmüyor.
-
RE: NİHAT ZEYBEKÇİ: ''İİBF MEZUNLARI BOŞUNA KADRO BEKLEMESİN!''
Memleketin 4 bir tarafına üniversite aç. Bu universitelerde ilk açılan fakülteler sosyal bilimler olsun ( nasılsa maliyet yok 4 hoca 5 sıra tamam). Şimdi kadro yok de... Kapatın o zaman büyükşehirler haricindeki üniversiteleri? Siyasa yapıcı olarak böyle bir açıklama yapılıyorsa gereği de yapılmalı.
-
RE: Gümrük ve Ticaret Uzman Yardımcılığı sınavı
1 kişi 2 kişi... Eğitim politikalarının çöküşü...
Umarım çoğu üniversite kapatılır da gençlerin 4 senesi boşa gitmemiş olur. Entelektüel işsizlik başka bir şey değil.
-
RE: 2018 İdari Yargı Sınavı
Umarım en az 200 kişi olarak gelir.
monser tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: MERKEZ BANKASI 40 TEKNİSYEN ALIM İLANI
Merkez Bankası İstanbul'a taşınmıyor olsa en iyi kurum. Dışişleri ya da Merkez Bankası... Fakat İstanbul'a taşınma işi fena...
-
RE: MERKEZ BANKASI 40 TEKNİSYEN ALIM İLANI
Uzman yardımcısı almayacaklar herhalde bu yıl ? Bilgisi olan var mı ?
-
RE: Sayıştay Denetçi Yardımcılığı YEDEK LİSTE
@LioN Benzer politikayı tbmm yasama uzman yardımcılığı'nda da uygulamışlardı.k-Kamuda artık hakimlik sayıştay ve kaymakamlık haricindeki yerlerin hakları aynı öncelik daha fazla işsiz gençlere verilmesi gerekirken halihazırda işi olanlara veriliyor
-
RE: 2020/2 Borsa İstanbul Uzman Yardımcısı Alım İlanı
@churcill Teşekkürler, Merkez Bankası 30 yaş şartı koyuyor ve İstanbul'a taşınmasına rağmen epey iyi maaş veriliyor, bist,bddk vb. kurumların özlük hakları İstanbul'a göre düşük ve buna rağmen böyle bir yaş şartı koymaları ilginç olmuş.
-
RE: 2020/2 Borsa İstanbul Uzman Yardımcısı Alım İlanı
Buradaki uzman yardımcısı maaşları nasıl ? 657'de olduğu gibi mi ?
-
RE: Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@ekeblad Adalet Bakanlığı'yla ilgili ,bağlı kurumların kadroları için bende benzer şeyi düşünüyorum. YSK Seçim Müdürlüğü ve Kvkk alım süreçleri hoş değildi.
-
RE: Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
@mulkiyeli_93 Mülakatta soruların tamamını yapsanız da pek bir şey değişmezdi emin olun Benim de elendiğim yerlerden biriydi.
-
RE: Güncel Ankara Dershane önerileri
@econ101 Aynen öyle.. İktisat ve maliye bölümü mezunlarının dershaneye gitmesine gerek yok. Milli kütüphane candır.
-
RE: Güncel Ankara Dershane önerileri
@zehraaa Salgın mücbir sebep evet fakat insanlar sözleşmeyi yaparken online paket almadı. Madem eğitim mücbir sebep nedeniyle online eğitime döndü ona göre fiyat tarifesi yapılmalı.