TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    1. Ana Sayfa
    2. mulkiyeli_93
    M
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 93
    • En İyi 25
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

mulkiyeli_93

@mulkiyeli_93

40
    İtibar
    547
    Profil Görüntülemeleri
    93
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

mulkiyeli_93 Takip etme Takip Et

mulkiyeli_93 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020

Hayırlı olsun arkadaşlar. Son mülakatta bana sorulanlardan hatırladıklarım:

BM kuruluşlarını say.

Devlet Denetleme Kurulu (ne iş yapar yetkileri nelerdir nasıl çalışır kime bağlıdır vs tüm detaylarını sordular)

Anayasadaki düzenleyici denetleyici kuruluş hangisidir, kvkk bu kapsamda değerlendirilemez mi?

Anayasa kısıntıları nelerdir?

Mevlid okumasını biliyor musun, yazarı kimdir?

Misakı milliden verilen ödünler nelerdir, Musul'un yurda katılamamasında hangi isyan etkili olmuştur, Musul konusunda yaşanan süreçler nelerdir?

Harcama üzerinden alınan vergiler.

Kişisel veri nedir, ney kişisel veridir ney değildir soruları ile başlayan genel bir sohbet.

OHAL cbk'ları ile ilgili bir yorum sorusu da vardı net hatırlamıyorum. CBnin tek başına yaptığı işlemler, karşı imza çerçevesinde bir soruydu.

Göreceğiniz üzere her yerden soru gelebiliyor. Kurum başkanı (değişmediyse) anayasa profesörü, o yüzden banko anayasa sorunuz var. Tarihi ve kurumun konusuna giren güncel gelişmeleri ihmal etmeyin. Başarılar.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mulkiyeli_93
    • RE: BOTAŞ Uzman Yardımcısı Alım İlanı 2020

açıklandı arkadaşlar. hayırlı olsun.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mulkiyeli_93
    • RE: 14 Mart 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Sınavı Soruları ve Yanıtları

Paylaşmak için mülakatların gelmesini bekliyodum ama madem bahsi açıldı son mülakatta bana gelen soruları yazayım:

Son dönemde Türk-Amerikan ilişkileri hakkında neler söylersin, son zamanlarda hangi konularda görüş ayrılıkları var? O dönemde Trump'ın Golan tepelerinde İsrail egemenliğini tanıması gündemdeydi, o bahsi açınca Trump'ın neden böyle bir karar aldığı da soruldu. f35-s400 konusundaki gerilim ile ilgili de bir şey sormuşlardı, ABD ne istiyor biz nasıl cevap veriyoruz gibi.

Türkiye-İsrail ilişkileri ne durumda, kopma noktasına getiren olay neydi, Davos'ta kimler vardı neler yaşandı?

Türkiye'de son 15 yılda yaşanan önemli siyasal gelişmeleri say. Fetö 15 Temmuz sürecine gelene kadar neler yaptı, nasıl yükseldi?

Neden halkla ilişkiler biriminde çalışmak istiyorsun, başkanlığımızın halka ilişkilerini sağlayan temel araç nedir? CİMER nasıl bir mekanizmadır, işleyişi nasıldır başvuru nasıl yapılır? Doğrudan sorun çözücü bir mekanizma mıdır?

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi Türkiye'nin sorunlarını çözebilir mi?

Hatırlayabildiğim sorular bunlar arkadaşlar, sbky mezunuyum gördüğünüz üzere güncel siyasi gelişmeler ağırlıklı bir sınav oldu, kurumla ilgili bilgilere de hakim olun. Mülakata girdiğimde gördüm ki komisyon üyeleri seta vakfından. Oradaki yazılanları takip etmeniz faydalı olacaktır. Ortam biraz soğuktu. Başarılar herkese.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mulkiyeli_93
    • RE: BOTAŞ Uzman Yardımcılığı, Müfettiş Yardımcılığı, Mühendislik ve Büro Personeli Alım İlanı 2021

Uluslararası ilişkiler mezunu değilim kamucuyum ama şöyle bir mülakat sistemi vardı:

Mülakata alınmadan önce bilgisayar odasında soru gelmesini istediğimiz alanları seçtik. Bölümünüzden, genel kültürden ve kurumdan soru gelmesi zorunluydu. Kalan slotları da hukuk, iktisat, maliye ve işletme diye dolduruyorduk. Kaç soruluk bir seçim vardı hatırlamıyorum yaklaşık 10 soru falan vardı, bazı dersleri birden fazla yazabiliyorduk.

Alanları seçtikten sonra bilgisayardan bir kura uygulamasından rastgele bir sayı geliyor ve seçtiğiniz alandan hangi sorunun geleceği belirleniyordu. Örneğin listede başta kamu var, numaramatikten 8 çıktı, mülakatta önünüzdeki dosyadan kamu bölümünün 8. sorusu soruluyor.
      Bana çıkan alan soruları çok basitti, genel olarak da öyledir diye tahmin ediyorum çünkü ölçme değerlendirmede daha çok kendinizi ifade yeteneğiniz etkiliydi. Mülakattan önce öğle yemeğinde kariyer planlama müdürü de ifade etmişti, biz geleceğin yöneticilerini kurumu temsil edecek kişileri işe alıyoruz, esas dikkat ettiğimiz şey kendinize güveniniz ve ifade biçiminiz diye.

Mülakatta İngilizce sorular vardı, tanışma faslında klasik insan kaynakları sorularını İngilizce yanıtlamaya hazırlıklı olun. Bu arada mülakat kamera kaydına alınıyor.

Bana gelen sorulardan hatırladıklarım:

Çok partili sistemin ilk partisi (demokrat parti diye atlamıştım buna)
      Piyasa başarısızlıkları
      Monopol piyasanın özellikleri
      Danıştayın ilk derece mahkemesi olarak yetkili olduğu konular
      Kurumun tarihi
      BOTAŞ'ın aldığı ödüller

Sürprizi bozmayım diye başta yazmamıştım ama neyse, sistem değişmezse eğer bir de power pointten sunum hazırlayıp sunacaksınız. Soruları cevapladıktan sonra 10 15 dk anlatıp oradan gelen soruları yanıtlayıp komisyonu ikna etmeye çalışacaksınız.
      Mülakattan önce konunuz verilecek bir saatlik hazırlık süreniz olacak. Yorum içeren değişik konular olacak, pek fazla bilgiye dayanan şeyler değil yani. Uzayda medeniyet kuracak olsanız dünyadan hangi meslek sahiplerini götürürsün, dünyadaki bitkiler yok olmanın eşiğine gelse hangi bitkileri kurtarırsın gibi.

Sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mulkiyeli_93
    • RE: 2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)

@ekeblad kpss 87 kurum 84tü hocam

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mulkiyeli_93
    • RE: Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı Uzman Yardımcılığı 2019

bir önceki alımda 15 marttan sonra demişler mayısta açıklanmış. ama mülakat sonuçları çok çabuk belli olmuş.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mulkiyeli_93
    • RE: Merkez Göç Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020

@80üstamadnnmsz bana gelen mevzuat soruları 6458 ve geçici koruma yönetmeliğindendi

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mulkiyeli_93

Hayırlı olsun. KPSS sürecimde ilk girdiğim (ve ilk elendiğim) mülakat burasıydı. Yazılı sınavda alan kısmı çok da zor değildi diye hatırlıyorum, genel yetenek soruları güzeldi ancak sayılar iyi ayarlanmamıştı, saçma virgüllü sayılarla uğraşıyorduk. Gerçi sınav öncesinde hesap makinesinin serbest olacağı duyurulmuştu. Mevzuat kısmı da basitti, kanunda soru gelebilecek yerler çok bariz zaten. Fazla detay sorulmamıştı.

Mülakatta gelen soruları ilerleyen süreçte paylaşacağım. Şimdilik şunu söyleyeyim, bölüm fark etmeksizin her şeyi soruyorlar ama soruların çoğu temel şeylerdi, ilk mülakatın heyecanı olmasa rahat yapabilirdim. Ortam da çok samimiydi.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mulkiyeli_93

kurduğum cümleler açık değilmiş gibi hissettim 🙂 daha net olmak adına; sonuç sayfasında puanımız, mülakat durumumuz, mülakat tarihimiz yazıyordu.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mulkiyeli_93
    • RE: Garanti Bankası Müfettiş Yardımcılığı 2020

@icav sormadım hocam konuştuğumda daha yeni açılmıştı başvurular

SINAVLAR içinde yayımlandı
      M
      mulkiyeli_93

mulkiyeli_93 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Ziraat Bankası - Ziraat Katılım Bankası Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2021 (210 kişi)

@civedik son alımda fazla alan sorulmadı, daha çok cv ve meslek üzerine sohbet havasında geçmişti. son komisyondaki gmy'lerin görevleri değişti, yeni geleceklerin tutumu nasıl olur bilmem ama eskilerden de duyduğum kadarıyla çoğunlukla sohbet havasında geçer ziraat müfettiş yardımcılığı.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mulkiyeli_93
    • RE: BOTAŞ Uzman Yardımcılığı, Müfettiş Yardımcılığı, Mühendislik ve Büro Personeli Alım İlanı 2021

@ninnoni Müfettişlik hakkında bilgim yok maalesef hocam

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mulkiyeli_93

Uluslararası ilişkiler mezunu değilim kamucuyum ama şöyle bir mülakat sistemi vardı:

Mülakata alınmadan önce bilgisayar odasında soru gelmesini istediğimiz alanları seçtik. Bölümünüzden, genel kültürden ve kurumdan soru gelmesi zorunluydu. Kalan slotları da hukuk, iktisat, maliye ve işletme diye dolduruyorduk. Kaç soruluk bir seçim vardı hatırlamıyorum yaklaşık 10 soru falan vardı, bazı dersleri birden fazla yazabiliyorduk.

Alanları seçtikten sonra bilgisayardan bir kura uygulamasından rastgele bir sayı geliyor ve seçtiğiniz alandan hangi sorunun geleceği belirleniyordu. Örneğin listede başta kamu var, numaramatikten 8 çıktı, mülakatta önünüzdeki dosyadan kamu bölümünün 8. sorusu soruluyor.
      Bana çıkan alan soruları çok basitti, genel olarak da öyledir diye tahmin ediyorum çünkü ölçme değerlendirmede daha çok kendinizi ifade yeteneğiniz etkiliydi. Mülakattan önce öğle yemeğinde kariyer planlama müdürü de ifade etmişti, biz geleceğin yöneticilerini kurumu temsil edecek kişileri işe alıyoruz, esas dikkat ettiğimiz şey kendinize güveniniz ve ifade biçiminiz diye.

Mülakatta İngilizce sorular vardı, tanışma faslında klasik insan kaynakları sorularını İngilizce yanıtlamaya hazırlıklı olun. Bu arada mülakat kamera kaydına alınıyor.

Bana gelen sorulardan hatırladıklarım:

Çok partili sistemin ilk partisi (demokrat parti diye atlamıştım buna)
      Piyasa başarısızlıkları
      Monopol piyasanın özellikleri
      Danıştayın ilk derece mahkemesi olarak yetkili olduğu konular
      Kurumun tarihi
      BOTAŞ'ın aldığı ödüller

Sürprizi bozmayım diye başta yazmamıştım ama neyse, sistem değişmezse eğer bir de power pointten sunum hazırlayıp sunacaksınız. Soruları cevapladıktan sonra 10 15 dk anlatıp oradan gelen soruları yanıtlayıp komisyonu ikna etmeye çalışacaksınız.
      Mülakattan önce konunuz verilecek bir saatlik hazırlık süreniz olacak. Yorum içeren değişik konular olacak, pek fazla bilgiye dayanan şeyler değil yani. Uzayda medeniyet kuracak olsanız dünyadan hangi meslek sahiplerini götürürsün, dünyadaki bitkiler yok olmanın eşiğine gelse hangi bitkileri kurtarırsın gibi.

Sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mulkiyeli_93

@Legendary1 evet

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mulkiyeli_93

Hayırlı olsun arkadaşlar. Son mülakatta bana sorulanlardan hatırladıklarım:

BM kuruluşlarını say.

Devlet Denetleme Kurulu (ne iş yapar yetkileri nelerdir nasıl çalışır kime bağlıdır vs tüm detaylarını sordular)

Anayasadaki düzenleyici denetleyici kuruluş hangisidir, kvkk bu kapsamda değerlendirilemez mi?

Anayasa kısıntıları nelerdir?

Mevlid okumasını biliyor musun, yazarı kimdir?

Misakı milliden verilen ödünler nelerdir, Musul'un yurda katılamamasında hangi isyan etkili olmuştur, Musul konusunda yaşanan süreçler nelerdir?

Harcama üzerinden alınan vergiler.

Kişisel veri nedir, ney kişisel veridir ney değildir soruları ile başlayan genel bir sohbet.

OHAL cbk'ları ile ilgili bir yorum sorusu da vardı net hatırlamıyorum. CBnin tek başına yaptığı işlemler, karşı imza çerçevesinde bir soruydu.

Göreceğiniz üzere her yerden soru gelebiliyor. Kurum başkanı (değişmediyse) anayasa profesörü, o yüzden banko anayasa sorunuz var. Tarihi ve kurumun konusuna giren güncel gelişmeleri ihmal etmeyin. Başarılar.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mulkiyeli_93
    • RE: Ders çalışmak için mekan (Ankara'da)

@abd94 Milli Kütüphane iyidir aslında, salgın dönemiyle ilgili mi olumsuz şeyler demişler acaba?

Salgın öncesinde Çukurambar Camekan Cafe'ye, Mahall Starbucks'a giderdik bazen, sakin ve güzel oluyordu. Risk alıp çıkmak istiyorsanız ve arabanız varsa tavsiye ederim.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mulkiyeli_93
    • RE: 2020 Cumhurbaşkanlığı İletişim Uzman Yardımcılığı Mülakatları

Arkadaşlar bize son alımda yabancı dil sorulmamış olması sizi yönlendirmesin zira kurumlar işe alım politika ve süreçlerinde değişikliğe gidebiliyorlar. Burası dahil alımında İngilizce şart olan bir kurumda mülakata girecekseniz her şeye hazırlıklı olun, bu aşamaya gelmenize rağmen dilinize güvenmiyorsanız hiç değilse klasik insan kaynakları sorularına (kendini tanıt, neden biz, hedeflerin ne vs.) önceden çalışıp gidin. Alan sorularında kesin gelir gözüyle baktığınız sorulara da yabancı dilde prova yapın. Kolay gelsin.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mulkiyeli_93

@nominee yok hocam sonradan değildi

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mulkiyeli_93

kurduğum cümleler açık değilmiş gibi hissettim 🙂 daha net olmak adına; sonuç sayfasında puanımız, mülakat durumumuz, mülakat tarihimiz yazıyordu.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mulkiyeli_93

@Legendary1 puan açıklanırken sıralamamız yazmıyordu, sadece mülakata kaldınız/elendiniz yazıyordu. mülakat tarihi ise puanla beraber açıklanmıştı.

KPSS A içinde yayımlandı
      M
      mulkiyeli_93