İİBF/SBF 'liler için şikayet, sitem, öfke; talep, istek, beklenti ve BİRLİK başlığı!
-
Arkadaşlar yaşadığınız sıkıntıları ifade edebileceğiniz, keşke İİBF/SBF mezunlarına şöyle bir kadro iyiliği yapılsa da şu süreçten hep birlikte kurtulsak diye düşündüğünüz ne varsa bu başlık altına bekliyoruz. DERT, TASA, ÜZÜNTÜ; SEVİNÇ, UMUT, HAYAL, BEKLENTİ ne varsa içinizde bu başlıkta konuşulsun, konuşulsun ki İİBF'liler arasında BİRLİK olma yolunda Köprüler kurulsun.
-
Artık yiğidin hakkı verilmeli, leyla mecnunu bu kadar beklemedi, bizler ülkenin geleceğiyiz ve gelecek ertelenemez.
-
4 yıl = 1.460 gün , 430.000 İİBF/SBF mezunu 627.800.000 GÜN yapıyor. Kim ödeyecek bunca gün verilen emeğin hesabını? Hazırlık ve kazanmak için harcanan zamanı saymıyorum onlar bizden olsun, cepten gitsin!
-
öğretmenler daha ilk mülakatta yeri gögü inletti Cb ye kadar çıktılar, iibf , hukuk ve diğer bölümlerin canı yok mudur?
-
inşallah bu yılın geri kalan döneminde çok sınav açılır ve umarım bu puanlar boşa gitmez.
-
İİBF için bir yılda açılan A kadro merkez alımları 1.000'i bile geçmezken, her yıl açılan onlarca fakülte ve kontejyan artışı neden??? Aydın Adnan Menderes Üniversitesi neden bu sene 2.330 İİBF'liyi kabul etti. Ne için? Bu rakamlar mağdur sayısı artsın diye mi?
Ya adam akıllı İİBF'lilerin hakkı verilsin ya da bu mağduriyete son verilsin.
Eski mezunlar YAKILDI, yeni nesilleri YAKMAYIN!!! -
@Antimülakat amaç işsiz gençleri ünilere yollayıp işssizliği az göstermek lisans bitince yl o bitince doktora derken işsizlik verisi altlarda tutulup hayatımızla oynanacak.
-
@Antimülakat mutlaka iibf ve sbflerin kontenjanının sınırlandırılması lazım.
-
@aliveli YAZIKLAR OLSUN, YAZIK EDENLERE ne diyelim, onların istatistiksel verileri bir insanın hayatından daha değerli ise yüzlerce kez YAZIKLAR OLSUN!!! Mavi boncuk dağıtmanın bedelini üniversite mezunu ancak umutsuz, kaygılı bir toplum olarak ödüyoruz.
Bu mantıkla hareket edilmeye devam edilirse millet olarak;
UZUN ZAMANDA HEPİMİZ ÖLÜYÜZ! -
sınavı öne aldınız neden durduk yere... sınav 9 haziranda aciklanacak dediniz attiniz temmuza. vardır bir bildikleri dedik kurum sınavları da öne alinir diye avuttuk kendimizi. şimdi kpssye hazirlanan arkadaslarima diyorum ki kpssye calismak zor degilmis. zor olan belirsizliklere kulac atmakmis. kac kisi alinacak ne zaman alınacak bilmeden beklemekmis. karşılaştığım arkadaşlarım diyor ki ne oldu sana neşeni hayat enerjini yitirmisin. öyle oldu. gerçekten hayattan soyutlandim. kim verecek ben ve benim gibilerin hakkını. günah ya vallahi günah.
-
@vmyadayi size kesinlikle katılıyorum. Şu süreçte insanı en çok yıpratan şey belirsizlik oluyor. Puanımı cebime koydum tamamım diyemiyosun..
-
Dostlar merhaba hepinize.
Daha evvel her paylasimin sonunda belirttigimiz bir sey vardi. Bir iibf linin sorunu hepimizin sorunudur. Bugun bizi ilgilendirmiyor diye ilgisiz kaldigimizdan bugun bu noktaya geldik. Yaş sorunundan mulakatlara referans probleminden kadro azligina yetki yeterliklerde kiyima ugrayanlardan haksiz mobbinge ugrayanlara kadar hepimizin sorunlari bunlar. Bu yuzden artik bir olup sesimizi gur cikarma vaktidir.
Artik bizi umursamayan mecralara inat bir olup birlik olup bir yumruk haline gelmek zorundayiz. Biz bu ulkenin en uretken, en gelecegi acik kalabaligiyiz. Ne iki ay tatilim de.elden gidecek diye zirlayanlariz, ne p3 ile a grubu ozluk haklarina tepeden inme oturanlariz. Bizler bu ulkenin gelecegiyiz. Burokratlari idarecileri siyasetcileriyiz. Bunun bilincinde olarak hareket edip bunu bize haksizlik edenlere belletmeli, devlet buyuklerimize de hicbir guruhun sahip olmadigi olamayacagi uslupla devlet terbiyesiyle anlatmaliyiz. Bize yakisan once bir olmak sonra sesimizi en gur sesle duyurmaktir. Neyi bekliyorsunuz hala? Neyi bekliyoruz hala?
-
ben tiksindim artık ezik yıllarını okumaya vermiş de bir halt olamamış psikolojiden. iibfliler böyle oldukça bu devran böyle gidecek arkadaşlar. bilmiyorum ne yapmalıyız. hakikaten çok ama çok umursamasız.
-
https://www.change.org/p/iibf-mezunlarına-kadro-ihdası-ve-sözlü-mülakatların-kaldırılması?recruiter=560057390&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink bu kadar mezun diyoruz bu imza çok az lutfen çekinmeden imza atin
-
Arkadaşlar anlaşılan o ki Hükümetimiz Klasik İktisadi Yaklaşım düşüncesine sahip ona göre plan yapıyor. Lakin biz ne kadar ses çıkarsak da yırtınsak da politikaları 2018 den önce değişmeyecektir. 2018 yılının Eylül ve Ekim aylarında güzel alım haberleri olabilir. O güne kadar ben hiç bir gelişme beklemiyorum.
-
@İshack o kadar karamsar bir durumda olmaya gerek yok hocam öncesinde mutlaka alım olacaktır.
-
@İshack hocam o kadarı da gerçekçi olmadı gibi. Süreç bana sorarsan, kurumların bir kısmında normal seyrine döndü, bunu son ilanlarla görmeye başladık. 60 SGK Müfettişliğin üstüne 23 Gümrük Müfettişlik alımı daha sonra da 60 Uzman alımı geldi. Böyle bir tedbir kararı alınmış olsa, bu ilanlarında gelmemesi gerekirdi. Umarım bir an evvel diğer kurumlarda da normalleşme sürecine geçilir.
-
@Antimülakat inşallah hocam ama benim bu konudaki fikrim şu yönde; 2017 bütçesi şu an hazırlanıyor sanırım kurumlara personel alımı konusunda bir uyarı gitmiştir. Onu baz alırsak bizim itirazlarımız ancak ve ancak 2018 bütçesiyle işlerlik kazanabilir. o da 2018 yılının Eylül Ekim ayını bulabilir. ben böyle düşünüyorum.:rowboat_tone3: :horse_racing_tone4:
-
@İshack hocam az alsa ne olacak iibf,mühendis gibi kadrolardan 5-10 kişi alıyor zaten bizim alımlar yine aşşa yukarı aynı olur
-
Bende herkes gibi daha fazla kadro açılsın istiyorum lakin ortada şöyle bir mantıksızlık var ki insanlar idrak edemiyorlar sanırım; en çok alımı yapanın Gelir İdaresi olduğunu varsayıyorum sanırsam kimse karşı çıkmaz, Ankara'da kaç vergi dairesi var Gelir Uzmanlarının çalışabileceği?
Tahmin edersiniz ki okullar kadar olamaz küçük şehirlerde daha da az dolaysıyla en çok alımı yapan kurum bile az sayıda eleman almak zorunda daha az sayıda eleman için daha fazla insanı elemek zorundasınız malumumuz mezun çok bunu da sürece bir kaç sınav daha dahil ederek yapabilirsiniz.Ben bu sürece başlarken en başında bunu kabullenerek başladım kaldı ki İşletme mezunuyum bir fen bilgisi öğretmeni gibi spesifik mesleğim yok. Bilmiyorum çok mu yanlış mantık kurmuşum?